Velkommen til UiT
Velkommen til UiT Norges arktiske universitet! Vi er veldig glade for at du valgte å komme til oss!
Vi ønsker å legge til rette for at du som er ny ved UiT skal få en så god start som mulig og har samlet viktig informasjon til deg på denne siden.
På UiT jobber vi sammen mot vår visjon: Drivkraft i Nord. Vi håper du vil bidra med din kunnskap og kompetanse, på en kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull måte.
Om UiT
UiT – Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet med campus i Tromsø, Alta, Harstad og Narvik. På siden Om UiT finner du informasjon som vil være til stor nytte for deg som nyansatt. Du finner en oversikt over hvordan vi er organisert med administrasjon, fakultet og institutt her.
Finn frem
Her (Mazemap) er et kart som hjelper deg å orientere deg på campus. Du kan finne både rom, bygg og steder i kartet. Last gjerne ned Mazemap som applikasjon på din smarttelefon!
Parkering
Vilkårene for ansattparkering skiller seg noe mellom de ulike campusene. På siden https://uit.no/parkering finner du all informasjon du trenger om parkering på ditt arbeidssted, samt en oversikt over parkeringsmuligheter på samtlige av våre campus.
Sykle til jobben
Både UiT og bedriftshelsetjenesten oppfordrer alle ansatte som har mulighet, til å sykle til jobb.
Kollektivtrafikk
Dersom du tar buss til jobb finner informasjon om både rute, pris og tider på Troms fylkestrafikk. Siden inkluderer informasjon om kollektivtrafikk i både Tromsø, Alta, Harstad og Narvik. Du kan også se tider for hurtigruta og distriktsbusser, noe som er nyttig å kjenne til dersom du skal reise mellom campus. Billetter kjøper du enkelt gjennom å laste ned Troms billett appen.
Bolig
UiT Norges arktiske universitet har inngått samarbeid med Norges arktiske studentsamskipnad som administrerer boligutleie på vegne av UiT. Informasjon om boligutleie ved UiT finner du her. Du kan også finne boliger til leie via Finn.no og via Facebook.
Flyttegodtgjørelse
Flyttekostnader dekkes i utgangspunktet kun ved flytting etter 4 års umiddelbart forutgående tjenestid i staten. Arbeidsgiver kan likevel fravike kravet i noen tilfeller, blant annet for stillinger der det er spesielt vanskelig å rekruttere. Dersom du er pålagt flytting på grunn av endret tjenested i Norge, kan du også søke om å få dekket flytteutgifter. Ta kontakt med din nærmeste leder for mer informasjon om flyttegodtgjørelse.
PC og programvare
På kontoret ditt finner du din datamaskin og dockingstasjon med skjerm. Her skal du også finne instruksjoner om hvordan du logger inn og kommer i gang med pc’en din. OBS. For å komme igang med din UiT-maskin må du først aktivere brukerkonto, se mer her: Tilgang til systemer og tjenester | UiT
(Legge inn dokumentet: Informasjon om oppsett av din nye PC hos UiT)
På IT brukerstøtte finner du tips om din digitale arbeidsplass, programvare , Microsoft 365, E-post og Outlook | UiT med mer.
IT brukerstøtte
Ta kontakt med UiTs IT-brukerstøtte | UiT hvis du har tekniske problemer.
Denne siden er fin for selvbetjening av din brukerkonto: IT-brukerstøtte: Brukerkonto | UiT
VPN- UiTs sikkerhetstunnel
VPN er en sikkerhets -” tunnel” som UiT benytter for å nå spesifikke systemer ved UiT, uten å være på et campus/studiested. VPN - Samleside - Selvbetjeningsportal (topdesk.net) / Cisco AnyConnect Secure Mobility Client
Adgangskort/ ansattkort
Dette er et bra sted å begynne for å få informasjon om Adgangskort ved UiT. Utfyllende informasjon finner du her: Knowledge Base (topdesk.net) Adgangskort | UiT
Ditt ansattkort gir tilgang til bygninger, fungerer som lånekort ved biblioteket, og brukes for å printe/kopiere.
Etter arbeidstid (hverdager 08.00-16.00) må du bruke pin-kode for å komme inn i bygg. Du kan endre pin-kode/passord på kortet via adgangskort.uit.no (krever VPN utenfor UiT campus/studiested).
Telefon
Du bestiller eget telefonnummer via Kontakt Orakelet - Selvbetjeningsportal (topdesk.net)
Telefonnummeret er koblet opp mot din teamskonto.
Ved UiT får du ikke utdelt mobiltelefon, men det er en mobiloperatør som gir gunstig pris for ansatte ved UiT, for de som ønsker å benytte seg av dette.
Arbeidstid
Alminnelig arbeidstid er:
15. september – 14. mai kl. 08.00 – 15.45 (vintertid)
15. mai – 14. september kl.08.00 – 15.00 (sommertid)
Kjernetiden hele året er kl. 09.00 – 14.30
Arbeidsvilkår
(Mer informasjon kommer)
Selvbetjeningsportalen
Selvbetjeningsportalen, også kalt SAP levert av DFØ, er din side for lønn og HR-tjenester. Her registreres dine opplysninger, arbeidstid og fravær, reise, tilsetting og arbeidskontrakt mm.
Selvbetjeningsportalen | DFØ (dfo.no)
Du logger deg inn med Feide via pc, og med bankID via DFØ-appen, som du kan laste ned til din mobil.
Vi ønsker at du legger inn informasjon om nærmeste pårørende under «Mine opplysninger».
Lønn
Inntil videre finner du informasjon om lønn her. Iløpet av høsten 2023 vil det komme nye informasjonssider for dette.
Ferie
Inntil videre finner du informasjon om ferie her. Iløpet av høsten 2023 vil det komme nye informasjonssider for dette.
Digital arbeidshverdag ved UiT
Ved UiT foregår mye av arbeidet og samarbeidet digitalt. Her finner du nyttig informasjon for en digital arbeidshverdag ved UiT: https://uit.no/enhet/ita/digitalarbeidsplass
Rediger din profil
Det er viktig å ha et oppdatert personkort, gjerne med bilde og en kort beskrivelse av dine arbeidsoppgaver.
Du kan redigere ditt personkort ved å logge på intranett : Kommunikasjon – Intranett | UiT og klikke på +- knappen i menyen til høyre (kun PC/Mac). Velg «Rediger personkort».
Serviceportalen (Topdesk)
I serviceportalen (topdesk) kan du henvende deg om spørsmål og saker til ulike felles tjenester ved Uit Norges arktiske universitet. Oppe i høyre hjørne på din PC finner du snarvei.
Startside - Selvbetjeningsportal (topdesk.net)
HMS
HMS står for helse, miljø og sikkerhet. UiT skal arbeide systematisk med HMS på alle nivåer for å sikre et godt fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. HMS-håndboken er et oppslagsverk der du finner informasjon om universitetets HMS-arbeid.
På nettsiden uit.no/si-ifra finner du informasjon om hvordan du kan si ifra eller varsle om ulike forhold og uønskede hendelser.
Informasjonssikkerhet, personvern, samfunssikkerhet og beredskap
På sikresiden.no gis det forebyggende opplæring og råd om hva du skal gjøre i en krisesituasjon.
UiT behandler store mengder informasjon om forskning, utdanning, formidling og administrasjon. Her står mer om Informasjonssikkerhet og personvern | UiT. Oktober hvert år er sikkerhetsmåneden, da mottar alle viktig informasjon angående sikkerhet. På uit.no/sikkerhet finner du mer informasjon om dette, samt retningslinjer og rutiner du må følge for å ivareta sikkerhet og personvern i ditt arbeid på UiT.
Utskrift og kopirom
Alle bygg ved UiT har ett eller flere skriver- og kopirom. Her er brukerveiledninger for utskrift ved UiT.
Rekvisita-rom
De fleste bygg har egne rekvisitarom som ansatte har tilgang til med sitt adgangskort.
Kantine, kiosk og serveringssteder
Det finnes totalt 18 spisesteder fordelt på alle campus. Se hvem, hva, hvor og åpningstider hos Studentsamskipnaden.
UiTs strategi mot 2030
Alle ansatte ved UiT jobber for å oppfylle UiT sin strategi og mål. Det er viktig at alle ansatte er kjent med denne: UiTs strategi 2022–2030 | UiT
Kurs og kompetanseutvikling
Sjekk ut siden Karriere og kompetanseutvikling ved UiT | UiT, der vil du også finne nyttig informasjon om egenutvikling, medarbeiderskap, interne kurs mm.
Hold deg oppdatert
Vi har mange ulike kanaler der du kan følge med hva som skjer ved UiT:
Nyheter fra UiT.
Pressemeldinger fra UiT.
UiT har mange ulike nyhetsbrev du kan melde deg på.
UiT er på sosiale medier som Facebook, Instagram, YouTube, Twitter og LinkedIn. Det finnes også en del sosiale mediekanaler på fakultets- og instituttnivå.
Tavla til UiT er en samlingsplass hvor man finner kurs, utstillinger, arrangement, konserter og det meste som skjer på de ulike campuser.
Rektors kvarter. Rektoratet ved UiT inviterer alle ansatte til 15 minutters Teams-møte hver andre fredag. Her får du vite om aktuelle saker ved UiT. Har du ikke Rektors kvarter i din kalender? Spør en kollega om å videresende den til deg!
Av arrangementer som er verdt å få med seg kan nevnes den årlige arbeidsmiljødagen og sommer – og juleavslutninger på de ulike campusene. Informasjon om dette kommer når det nærmer seg. Vi oppfordrer til deltakelse.
UiT har et eget magasin. Se Magasinet Labyrint
På nettsiden forskning.no kan du lese forskningsartikler fra UiT Norges arktiske universitet.
I Møteportalen vises møtene i UiTs styrer og utvalg.
Reise
Tjenestereise bestilles via reisebyrået Berg Hansen som UiT Norges arktiske universitet har avtale med. Bruk deres ansatte portal for bestilling av reiser: Startside jobbreiser - Berg-Hansen
Har du spørsmål om reise, kan du kontakte Fellestjenesten variabel lønn og reise på telefon 77 64 45 00 eller reiseogvariabel@uit.no
Bestilling av varer og tjenester
Har du behov for å bestille varer eller tjenester? Snakk først med din nærmeste leder for godkjenning, og se her hvordan du melder behovet inn til innkjøper.
I Avtalekatalogen finner du oversikt over UiTs forpliktende rammeavtaler.
IT- utstyr bestilles her.
Bedriftshelsetjeneste
Alle ansatte ved UiT har tilbud om bedriftshelsetjeneste. Ved UiT utføres bedriftshelsetjenesten av Hemis: https://hemis.no/om-oss
Tilbud til deg som ansatt
Som ansatt ved UiT Norges arktiske universitet har vi flere goder blant annet
Barnehageplasser: UiT Norges arktiske universitet disponerer i dag 350 barnehageplasser ved 5 barnehager i Tromsø, en i Narvik og en i Alta. På samskipnadens sider finner du søknadsskjema og vedtekter. Se Barnehage | Samskipnaden
Trening i arbeidstiden: Ansatte ved UiT kan søke om inntil 1 times trening med lønn per uke. Dette avklares med din nærmeste leder.
UiT ønsker at du som ansatt skal trives, både i arbeidstiden, men også på fritiden. Vi har derfor flere tilbud til våre ansatte.
UiT har flere bedriftsidrettslag, både på campus Tromsø, Harstad og Narvik. Her kan du lese mer om idrettslaget, aktivitetene som tilbys, samt melde deg inn.
Tromsø: UiT-BIL / bedriftsidrettslag
Narvik: UiT-BIL-Narvik
Harstad: UiT Harstad BIL
Ansatte kan leie hytte ved Skibotn feltstasjon | UiT
Som UiT-ansatt får du billett for kr. 50,- på Norges arktiske universitetsmuseum og Polarmuseet. Dersom du skal besøke begge plasser betaler du kr. 50,- på den ene, og ved å vise kvittering fra en av plassene får du billett til også den andre for en tilleggspris på kr 25,-. Hvis du har vært på begge plasser, så kan du vise frem kvittering og få gratis inngang på M/S Polstjerna. En billett er gyldig i 1 år, men kan ikke gjenbrukes. Husk å ta med adgangskort som viser at du er ansatt ved UiT.
Botanisk hage ligger på campus i Tromsø og er verdt et besøk.
Som nyansatt anbefaler vi deg også å ta en titt på kommunenes hjemmesider, se:
Logoer, maler og bildearkiv
Grafisk profil for UiT for deg som ønsker å laste ned maler, lese om bruk av profilen, og få svar på spørsmål om det visuelle uttrykket til UiT.
Kommunikasjonstips gir deg verktøy for blant annet å planlegge kommunkasjon, skrive for nettet, bruke sosiale medier og nå ut i media.
UiTs bilder på Flickr. Husk å kreditere fotograf ved bruk av bilder.
MostPhotos: Alle ansatte og studenter ved UiT har fri tilgang til den digitale bildedatabasen MostPhotos. For å få tilgang til MostPhoto sin bildedatabase så må du ha en konto, og dette kan du få ved å sende inn bestillingskjema i TOPdesk.
UiTs bildearkiv inneholder bilder tatt av egne fotografer og på oppdrag for UiT. Arkivet oppdateres fortløpende med nye bilder. Bildearkivet er lukket bak en pålogging, kun ansatte ved UiT kan logge inn med sin vanlige UiT bruker. Og du MÅ være på nett via en av våre campus eller du må benytte VPN for å få tilgang. Du blir automatisk bedt om et brukernavn og passord når du går inn i bildearkivet. Du benytter da ditt vanlige uit brukernavn og passord (Velg 'Logg på med SSO'). Når du benytter bilder fra bildearkivet aksepterer du følgende retningslinjer.
Medarbeiderhåndbok
Medarbeiderhåndbok er oppslagsverk for alle ansatte som søker svar på personalrelaterte spørsmål. (Denne erstattes iløpet av høsten 2023)
Prøvetiden er en periode som skal sikre både deg og arbeidsgiver i det nye ansettelsesforholdet. Du gis rom for å prøve ut om du trives i din nye stilling. Arbeidsgiver får tid til å bli kjent med deg og dine kvaliteter i rollen du har fått.
For statsansatte gjelder en prøvetid på seks måneder, med mindre ansettelsesorganet har bestemt noe annet. Ved fravær under prøvetiden, kan prøvetiden forlenges på visse vilkår.
I prøvetiden er det en kortere gjensidig oppsigelsesfrist på én måned. Det er noe lavere terskel for oppsigelse i prøvetiden enn ellers, men oppsigelse må være begrunnet i din tilpasning til arbeidet, faglige dyktighet eller pålitelighet. I prøvetiden har du som ansatt rett til nødvendig veiledning, oppfølging og vurdering av arbeidet.
I arbeidsavtalen din finner du mer informasjon om prøvetid. Ta kontakt med din nærmeste leder om hvordan prøvetiden følges opp ved din enhet.
Selvbetjeningsportalen DFØ / DFØ-app - er din side for lønn og HR-tjenester. Her registreres dine opplysninger, arbeidstid og fravær, reise, tilsetting mm.
Serviceportalen (TopDesk) - Her kan du henvende deg om spørsmål og saker til ulike administrative fellestjenester ved UiT. Flere av fellestjenestene har også en rekke kunnskapsartikler (KI) som du kan søke etter for å finne svar selv.
Elements Cloud - Elements er UiTs sak- og arkivsystem. Det kjøres kurs av Dokumentasjonsforvaltning (DOKS) med jevne mellomrom.
Digital arbeidshverdag - Her finner du nyttig informasjon for din digitale arbeidshverdag.
Les om forskning og innovasjon ved UiT
Digitalt læringsmiljø - Her finner du nyttig informasjon og veiledning for blant annet undervisningverktøy. Ytterligere informasjon om digitale utdanningstjenester finner du her.
RESULT er et ressurssenter for undervisning, læring og teknologi.
Universitetsbiblioteket har mange nyttige ressurser for både ansatte og studenter.
Kurs og opplæring i bruk av digitale hjelpemidler - Her ligger en rekke opptak fra kurs som har vært gjennomført. Du kan også bestille kurs her.
- Panopto - Panopto er verkøyet UiT bruker for video-opptak
- M365 samhandling, fil-deling og -lagring - Dette er obligatorisk opplæring for alle ansatte ved UiT.
- Teams - Teams brukes som samhandlingsplattform for både deling av filer, samskriving, felles notatbøker, innlegg (chat) mm., i tillegg til telefoni og digitale møter.
- Word - Kurs i word, viser hvordan du jobber i word-dokumenter
- Excel 1 - Begynneropplæring i excel
- Excel 2 - Litt mer avansert bruk av excel
- Excel 3 - Avansert bruk av excel
- Onenote - Digital kladdebok
- Onedrive - UiTs lagringsplattform for filer bare du selv skal se som ansatt ved UiT
- Canvas - Canvas er en læringsplattform som tilgjengeliggjør læringsressurser for studentene. Her foregår også produksjon og administrasjon av undervisning.
- Forms og Nettskjema - Her lærer du hvordan lage nettskjema og Forms
Oversikt over kurs UiT Tavla - alle kurs kunngjøres her, i tillegg finnes en kurskalender her!
Reservasjon av undervisningsrom - Se hvordan du reserverer undervisningsrom!
Microsoft sin egen oversikt og opplæring på de mest brukte apper/verktøy: Support Microsoft - Opplæring for Microsoft 365
Som ansatt i staten har du også tilgang på en rekke gratis kurs og opplæring hos Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, se Kursoversikt | Læringsplattformen (dfo.no). Du registrerer deg som ny bruker med din UiT-epostadresse.
Her finner du nyttig informasjon fra ditt fakultet/avdeling eller enhet
Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Velkommen til HSL-fakultetet!
Du finner informasjon om oss på siden vår Hsl – Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning | UiT
Institutt og sentre:
- Institutt for filosofi og førstesemesterstudier (IFF)
- Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR)
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP)
- Institutt for samfunnsvitenskap (ISV)
- Institutt for språk og kultur (ISK)
- Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS)
- Institutt for reiseliv og nordlige studier (IRN)
- Barentsinstituttet (BAI)
- Senter for fredsstudier (CPS)
- Senter for samiske studier (SESAM)
Ved spørsmål om arbeidsforhold kan du kontakte kontorsjef ved ditt institutt/senter.
Alle ansatte ved HSL-fakultetet blir lagt til i teamsområdet "HMS felles for HSL-fakultetet". Der er det samlet informasjon om HMS og kurs.
Vi håper du vil trives i vårt arbeidsfellesskap!
Fakultet for naturvitenskap og teknologi
Velkommen til fakultet for naturvitenskap og teknologi!
Du finner informasjon om fakultetet her: Ntfak – Fakultet for naturvitenskap og teknologi | UiT
Alle nyansatte på NT-fak får tilbud om et oppstartsseminar i løpet av de første månedene. På dette seminaret gjennomgår vi regelverk, rutiner og systemer som er viktig for deg, herunder informasjon om vårt HMS-arbeid. Vi tar også en omvisning på campus og spiser lunch sammen.
Kontorsjefen på ditt insitutt er naturlig å kontakte dersom du har spørsmål rundt ditt arbeidsforhold.
Skal du jobbe på lab vil du i tillegg få en gjennomgang av labrutiner og sikkerhet for den aktuelle laben du skal jobbe på.
Vi håper du vil trives sammen med oss!
Det juridiske fakultet
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Det juridiske fakultet.
Du finner mer informasjon om fakultetet på siden vår: Jurfak – Det juridiske fakultet | UiT
Alle ansatte ved fakultetet har tilgang til et felles teamsområde. Der legges det ut relevant informasjon som gjelder for alle ansatte ved fakultetet.
Som nyansatt har du også fått tilsendt informasjonsheftet for vårt fakultet. Det gir deg nyttig informasjon som du som nyansatt trenger å vite om.
Håper du vil trives sammen med oss!
Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Velkommen til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Du finner informasjon om fakultet her: Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi | UiT, og en oversikt over hvordan vi er organisert finner du her: Om Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) | UiT.
Alle ansatte på fakultetet skal ha tilgang til vårt felles teamsområde O365-BFE. Dette er møteplassen mellom det administrative miljøet og det vitenskapelige miljøet på BFE. Her finner du fakultetsledelsen og fakultetets faggrupper, samt den informasjon og veiledning du trenger som ansatt hos oss. Informasjon om hvordan vi bruker teams på BFE finner du på denne siden.
Det er obligatorisk for alle ansatte på BFE å følge med i chatten på teamskanalen Kunngjøringer - Announcements.
Som nyansatt skal du få lokal opplæring i HMS, beredskap og informasjonssikkerhet. Informasjon om lokal opplæring finner du her.
Vi håper at du vil trives hos oss!
Avdeling for IT
Hjertelig velkommen til Avdeling for IT, UiT!
Du finner mye informasjon her: Ita – Avdeling for IT | UiT, her er også en oversikt hvordan vi er organisert: Om Avdeling for IT | UiT
Når du er lagt til ITAs Teamsområde vil du også finne en god Veiviseren for kommunikasjon internt og eksternt ved IT-avdelingen.
Chatten på ADM ITA General er obligatorisk å følge med på for alle ansatte ved IT- avdelingen.
Velkommen som gjest ved UiT!
Her finner du som er gjest eller samarbeidspartner ved UiT informasjon og lenker til det du trenger.
Søk opp ansatte eller de du skal besøke: Finn ansatt | UiT
Finn fram på campusene ved hjelp av kart: Mazemap
Her finner du informasjon om gjestenett og annen informasjon som gjelder tilgang til systemer og ressurser: Tilgang til systemer og tjenester | UiT
Informasjon om gjesteparkering finner du her: Parkering | UiT
The website uit.no/staffmobility contains important information for employees coming to Norway from abroad.
These two pages also have useful information:
Her finner du samlet informasjon om ph.d-løpet ved UiT: Ph.d. ved UiT Norges arktiske universitet | UiT
Når er normal kontortid?
Teknisk og administrativt personale ved UiT har ulik sommer- og vintertid:
15. september – 14. mai kl. 08.00 – 15.45 (vintertid)
15. mai – 14. september kl.08.00 – 15.00 (sommertid)
Kjernetiden hele året er kl. 09.00 – 14.30
Du kan lese mer om arbeidstid her.
Les også retningslinje for fordeling av arbeidstid i forsknings- og undervisningsstillinger ved UiT
Når får jeg betalt?
UiT setter inn penger på kontoen din den 12. hver måned. Skulle den 12. falle på en helgedag, vil pengene bli overført fredagen før den 12. Lønninger i juni inkluderer feriepenger.
Hva gjør jeg ved sykdom?
Du må ha vært ansatt mer enn 2 måneder på UiT for å bruke egenmelding. Blir du syk før to måneder er gått, må du skaffe deg sykemelding fra lege.
Blir du syk - eller er hjemme med sykt barn - skal du snarest mulig melde i fra til nærmeste leder. Egenmelding registrerer du i Selvbetjeningsportalen første dag du er tilbake i jobb.
Hvor finner jeg programvare?
Gå til siden om programvare for å se hva som er tilgjengelig.
Office 365 er UiTs samhandlings- og kontorstøtteplattform, og gir studenter og ansatte ved UiT gratis tilgang til tekstbehandling, skylagring og samhandlingstjenester.
Tjenesten fungerer på web, desktop, nettbrett og smarttelefon. Les mer om Microsoft 365 eller logg på Office.
Hvordan får jeg IT-hjelp?
IT brukerstøtte (Orakelet) tilbyr IT-hjelp for hele UiT, og kan kontaktes via Serviceportalen. Du velger type innmelding ut fra om du får logget inn med din UiT IT brukerkonto eller om du har innloggingsproblemer.
Hvordan søker jeg om parkeringstillatelse?
UiT har parkeringsavgift på alle parkeringsplasser.
Hvordan kan jeg skjule identiteten min ved UiT?
Har du av spesielle årsaker behov for at data (navn) ikke ligger offentlig på UiTs web må du kontakte din personalansvarlig.