Illustrasjonsbilde

Digital arbeidsplass

[Under arbeid!] I Digital arbeidsplass finner du tjenester og verktøy som understøtter samarbeid og samhandling rundt de vanlige kontoroppgavene ved universitetet. Utvalget av tjenester er rettet mot ansatte, men studenter kan også finne relevant innhold her. De fleste tjenesteoppføringene sender deg videre til selvbetjeningsportalen i Topdesk, eller til brukerstøtteartikler på Orakelets nettsider.

Digitale verktøy

Dette er en liste over de viktigste verktøyene for din digitale arbeidsplass. Verktøyene er grupperte, så ikke glem å utvide for å se alt innholdet. Du finner knapper på hver oppføring som tar deg videre til brukerstøtteartikler eller pålogging.

Brukerstøtte

En samlepakke av verktøy for ansatte og studenter. Blant annet kan du installere Word og PowerPoint på alle dine enheter, samt lagre og dele dokumenter i skyen.


Excel

Regnearkprogram. Tilgjengelig via Microsoft 365 for installasjon på datamaskin, nettbrett og mobil. Del filer med kolleger og medstudenter, og skriv i dokumentene samtidig.


Forms

Med Microsoft Forms kan du opprette et skjema, for eksempel en undersøkelse eller spørrekonkurranse, invitere andre til å svare på det ved hjelp av nesten alle nettlesere eller mobile enheter, se resultater i sanntid når de sendes inn, bruke innebygde analyser til å evaluere svar og eksportere resultater til Excel for ytterligere analyse eller karakterer.


OneDrive

OneDrive er ditt private lagringsområde hvor du har 5 TB tilgjengelig lagringsplass. Dokumenter du lagrer i her kan du også dele med andre studenter og forelesere. Når du er koblet til internett har du tilgang til dokumentene dine uansett hvor i verden du befinner deg.


OneNote

Notatprogram. Tilgjengelig via Microsoft 365 for installasjon på datamaskin, nettbrett og mobil. Del filer med kolleger og medstudenter, og skriv i dokumentene samtidig.


PowerPoint

Presentasjonsprogram. Tilgjengelig via Microsoft 365 for installasjon på datamaskin, nettbrett og mobil. Del filer med kolleger og medstudenter, og skriv i dokumentene samtidig.


Teams

Microsoft Teams er et samlingspunkt for teamarbeid. Teams er et av de viktigste verktøyene til samarbeid både internt ved UiT og med eksterne brukere. Du kan samtale, sende epost, dele filer, opprette lyd- eller videomøte med mer på en og samme plass. Fordi det er i skyen, kan medlemmene arbeide sammen uansett hvor de befinner seg.


Word

Tekstredigeringsprogram. Tilgjengelig via Microsoft 365 for installasjon på datamaskin, nettbrett og mobil. Del filer med kolleger og medstudenter, og skriv i dokumentene samtidig.

Her finner du de viktigste retningslinjene og rutinene for gjennomføring av vanlige og digitale møter ved UiT:

 

Her finner du informasjon om tjenester og verktøy som du enten allerede har eller kan få til din UiT PC/Mac.

Klikk på lenken under for å se informasjon og brukerstøtte for hvordan du installerer allerede tilgjengelig programvare på din UiT-maskin eller private maskin.


Kan jeg installere en applikasjon på min UiT-maskin?


[Under arbeid] Hvordan kan jeg be om å få lagt til en ny applikasjon i M365?


[Under arbeid]


Mer informasjon om hvordan man enklere kan jobbe hjemmefra finner du her: