Nyheter fra UiT

Forskning ved CTCC er sitert over 10 000 ganger

Det er snart 10 år siden Senter for beregningsbasert kjemi ble opprettet som et senter for fremragende forskning ved UiT og UiO, forskningen deres siteres nå flittig over hele verden.

Lærte sammenhengen mellom dysleksi og dyskalkuli

Hun er ingeniør og ønsker å bli realfagslærer. Mandag lærte Trine Thomassen om sammenhengen mellom dysleksi og dyskalkuli på et seminar ved UiT i Alta.

Kommer langveisfra

Blåskjellene som er funnet på Svalbard kommer fra så langt sør som Middelhavet. Det overrasker forskerne.

Teater slik du aldri har sett det før

Inspirert av World Opera har datanerdene ved UiT lekt seg med teaterforestillinger der virtuelle og virkelige mennesker står sammen på scenen.

Musikkvideoene til medisinstudentene tar av på nett

Hver jul lager medisinstudentene på 6. året en musikkvideo til det tradisjonelle juleballet, men musikkvideoene er så gode at de rett og slett tar av på nettet.

Gratis matematikk- og norskkurs til de som vil bli lærer i nord

Elever i Finnmark og Nord-Troms som trenger å forbedre karakterer for å ta lærerutdanning får nå tilbud om hjelp fra UiT. Kunnskapsministeren roser tilbudet som har søknadsfrist 12. desember.

Hjerteinfarkt – nå synker tilfellene

Tall fra Tromsøundersøkelsen viser at tilfellene av hjerteinfarkt synker.

UiT-forskere invitert til Sametinget

Forskningsrapporten «Situasjonen for samer med funksjonsnedsettelse» stod på dagsorden da Sametingsrepresentantene var samlet sist uke.

SOS fra Arktis

Hva skjer dersom et skip lastet med giftige kjemikalier havarerer i Arktis i mørketida? Hva med mannskapet? Og økosystemet?

– God følelse at noen har tro på det vi gjør

Sju studenter har fått stipend fra Det juridiske fakultetet for å skrive masteroppgave. Oppgavene dreier seg blant annet om samiske barns rettigheter i barnevernet, faunakriminalitet og – har du alltid lurt på hva konneksitet er, så bør du lese videre!

Mindre eksamensstress med hund

Endelig er det UiT-studentenes tur til å stresse ned med litt hundekos. Kjempefint, mener studentene.

Forsket på egen forskning

Er forskningen til lærerstudentene god nok til at den kan brukes i skolen? Masterstudentene Victoria Ingebrigtsen og Ellinor Andersen har forsket på egne bacheloroppgaver for å finne svaret.

Nettverksproblemer ved UiT

Tirsdag hadde UiT omfattende problemer med datanettverket. Nettbaserte tjenester og telefoni ble berørt, men de fleste systemene var i gang igjen på ettermiddagen. NB! Ny innleveringsfrist for hjemmeeksamen: klokken 16.

Aktualiserer barnevernets rollekompleksitet i små distriktskommuner

Kan barns rettssikkerhet ivaretas av små barneverntjenester? Og hjelper det med interkommunalt samarbeid om store tjenester?

Legger ned ti bachelorprogram

Det lyses ut 200 studietilbud ved UiT for 2017/18. Etter en gjennomgang av studieporteføljen, legges ti bachelorprogram ned, og fire fryses.

Nyttig fagutviklingstur til Roma

– Vi lyktes å få samlet nesten alle våre fagansatte på avdeling Vernepleie, og reiste til Roma med fagutvikling på dagsorden.

3,2 millioner kroner til Kvinner og kreft

En polfarer og fangstmann miste sin store kjærlighet på grunn av kreft. Legatet som seinere ble opprettet, sørget nylig for 3,2 millioner nye forskningskroner til den store nasjonale studien Kvinner og kreft i Tromsø.

1-15 av 144 | Neste 15 Siste 9 | Arkiv
Publikasjoner