Nyheter fra UiT

Mener Mack-tomta er den beste

Universitetsdirektøren går inn for at det nye universitetsmuseet bør ligge på tomta ved det nedlagte Mack-bryggeriet i sentrum.

Kun 13 prosent av legene gjennomførte riktig håndhygiene før første pasientkontakt

Medisinstudentene ønsker å lære mer om pasientsikkerhet, smittevern og feilbehandling både på studiet og i praksis ved sykehus. En undersøkelse ved UNN avslørte hygienebrudd.

Campus blir «fotballhotell» i helga

UiT Narvik gir sitt bidrag til at Nord-Norges største fotballturnering blir en suksess.

- Skulle gjerne vært lenger – men vi kommer tilbake!

- Harstad ble liksom byen vår etter hvert. Opplevde flere ganger å bli stoppet på gata av fremmede som spurte om veien – og da kunne vi stolt hjelpe dem!

Hvem bør UiT samarbeide med?

Hvor går den etiske grensen for hvem UiT bør samarbeide med? UiT arrangerer debattmøte og inviterer alle til å komme med innspill.

Italias ambassadør hedret gamle ishavshelter

Giorgio Novello la ned krans på Nobile-monumentet i Telegrafbukta sammen med rektor Anne Husebekk.

Ikke lett å være student

Det er ikke så enkelt å være fersk student. Dette er Tromsø-psykolog og studentrådgivninga helt enige om.

Styrker forskningssamarbeidet

UiT Norges arktiske universitet og Norsk Polarinstitutt har i dag signert en ny samarbeidsavtale.

Gråt av lykke da hun fikk elitestipend

Et sterkt samfunnsengasjement og oppmuntring hjemmefra til å prioritere skolen, gjorde at UiT-studenten Hilde Hexeberg Tørnblad fikk stipend til å ta master ved et av verdens ledende universiteter.

Videregående opplæring blir tema på Peter F. Hjort-seminaret

Etter innspill fra flere på rådslag om videregående opplæring i Nord-Norge har UiT bestemt at dette bli tema på neste års Peter F. Hjort-seminar.

“So…you mix imaginary chemicals?”

– Jeg synes dette var et veldig treffende sitat for hva jeg har holdt på med de siste årene, forteller kjemiker Krzysztof Mozgawa.

Viktig demensstudie i gang – får pårørende den hjelpen de trenger?

I disse dager kan 950 pårørende av demensrammede personer delta i en omfattende studie – er tjenestetilbudene de får gode nok?

Til Narvik for å diskutere smarte løsninger for Europas ytterkanter

UiT Narvik er stedet for det første internasjonale symposiet innen småskala intelligent produksjon.

Urfolk har dårligst helse

Fersk forskning viser at urfolk har dårligere helse enn ikke-urfolk. – Noe må gjøres, sier UiT-forsker Ann Ragnhild Broderstad.

– Artig læringsmetode

Barnevernsstudentene i Harstad bruker digitale fortellinger som en del av refleksjonsarbeidet etter endt praksis.

Har fått fulldigitalisert eksamen

Denne våren er alle skriftlige eksamener som avlegges ved Det juridiske fakultetet digitale. Det er både studieadministrasjon og studenter strålende fornøyde med.

– Grunnloven er ikke et museumsdokument

17. mai skal Grunnloven igjen feires over hele landet med barnetog, sukkerspinn og korpsmusikk. Norges Grunnlov er faktisk en av de eldste konstitusjonene i verden. Hvordan har Grunnloven endret seg siden 1814 og hvorfor overlever noen grunnlover lengre enn andre?

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner