Nyheter fra UiT

Dette ønsker den nye prodekanen for Helsefak

For to uker siden fikk Det helsevitenskapelige fakultet ny prodekan utdanning, og han sikter svært høyt – til tross for sin høydeskrekk.

Husebekk haiket til Narvik for å være innleder

Da et havarert vogntog sperret E 6 over Gratangsfjellet i Troms, hoppet rektor for Norges tredje største universitet, UiTs Anne Husebekk, resolutt av rutebussen og haiket videre til Narvik for å foredra under Opptur 2016.

Lærerutdanningen: Fra bajonettfekting til masteroppgaver

Også for 60 år siden kunne lærerstudentene i Tromsø velge og vrake i jobber etter endt utdanning. Men mens dagens UiT-studenter tar en masterutdanning, hadde de tidligere bajonettfekting, nakensvømming og røystebruk på timeplanen.

Hedret for faglig nytenking

– Skal du lykkes som leder er evnen til å imitere andre viktigere enn innovasjon, mener professor i statsvitenskap, Kjell Arne Røvik. Hans organisasjonsforskning er nå kåret til Norges mest innflytelsesrike.

Y-vei inngang til barnevern og vernepleie

Med støtte fra Kunnskapsdepartementet, kan UiT campus Harstad tilrettelegge forsøk med opptak på bakgrunn av relevant fagbrev.

En helt ny slekt

I 13 år har han jaktet høyt og lavt verden rundt. Nå kan Arve Elvebakk introdusere en lavslekt som er helt ny for vitenskapen.

NTNU-studenter tar en spansk en ved UiT

Før måtte spanskstudenter ved NTNU i Trondheim reise til Spania for å fullføre sin bachelor. Nå kan de ta fordypning i spansk ved UiT Norges arktiske universitet.

– Kult at dere får forskerlinje før Oslo!

Denne høsten starter UiT opp en forskerlinje for tannlegestudenter. Kun UiB har et lignende tilbud.

Vernepleiekull startet i Hammerfest

UiT campus Harstad er alene om å tilby utdanning i vernepleie i Nord Norge. I tillegg til årlige heltidstilbud i Harstad blir desentraliserte kull tatt opp i hele landsdelen – senest i Hammerfest.

Stor økning i antall bysamer

Flerkulturelle byer har gjort det lettere å være same i Norge. Sametingets valgmanntall har aldri vært større enn nå, og økningen er størst i byene.

Design for latskap – med store muligheter

Lysmålinger gjort på havet har vært bortimot umulig å få gjort uten lysforurensing fra skip. Inntil nå.

Norges første professor innen alternativ behandling

– Alternativ behandling trenger forskning ledet av høykompetente forskere.

Du tror det ikke før du får 3D

- Industri og gründere har begynt å få øynene opp for hva vi egentlig har her, sier avdelingsingeniør Tony Ludvigsen ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) i Narvik, og kikker ut over et av Nord-Norges mest avanserte 3D-laboratorier.

- Industri og gründere har begynt å få øynene opp for hva vi egentlig har her, sier avdelingsingeniør Tony Ludvigsen ved fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) i Narvik, og kikker ut over et av Nord-Norges mest avanserte 3D-laboratorier. - See more at: https://uit.no/om/enhet/aktuelt/nyhet?p_document_id=451936&p_dimension_id=210108#sthash.6pyhqloQ.dpuf

Størst på polarforskning

UiT har mest polarforskning av alle universiteter og høgskoler i Norge. Det viser en fersk rapport.

Betennelser kan føre til brystkreft

Stadig flere kvinner blir rammet av brystkreft, og nye tall fra Tromsøundersøkelsen viser at infeksjoner i kroppen øker risikoen for å få sykdommen.

Gjør reinslakt til en arena for undring

Med store øyne ser de små barna blodrøde reinlunger bli blåst opp. Et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet og reineiere gir barnehagelærerstudenter og barnehagebarn ny innsikt om kropp, mat og tradisjoner.

Russland har verdens høyeste forekomst av hjerteinfarkt: – Russland er slik Norge var for 50 år siden

Et massivt forskerteam samarbeider nå for å studere folkehelsa i Russland. Forekomsten av hjertesykdom blant unge menn er alarmerende.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner