Nyheter fra UiT

Disse får penger fra Tromsø forskningsstiftelse

Eva-Stina Edholm, Jana Jágerská, Alexander Tøsdal Tveit og Cordian Riener fikk tildelt til sammen 45 millioner kroner under årsmarkeringen til Tromsø forskningsstiftelse.

Fikk godkjent ny metode for målrettet kreftbehandling

Som de første i landet har forskere i Tromsø fått akkreditert en ny metode for kreftdiagnostikk. Analysemetoden vil gi pasienter nye behandlingsalternativer.

– Kanskje kan vi bidra med en brikke for å behandle kreft?

Er 6 millioner kroner fra Kreftforeningen det som skal til for å finne ut hvordan vi skal gå til krig mot kreftcellene? Det er ikke hver dag man blir tildelt millioner av kroner, men i skarp konkurranse om midlene har forskningsgruppa ledet av Terje Johansen lykkes i å nå opp.

Flere tar doktorgrad ved UiT – Åsne er en av dem

Selvstendig, utholdende, nysgjerrig og engasjert er egenskaper som kan komme godt til nytte når man skal begi seg ut i den høyeste akademiske utdanningen i det norske utdanningssystemet. Det mener Åsne Øysteinsdotter Høgetveit, én av 871 aktive ph.d.-studenter ved UiT Norges arktiske universitet.

Reisebrev fra klimatoppmøtet COP23: Et bærekraftig Arktis krever mer samarbeid og lydhøre politikere

Under åpningsdagen av FNs klimakonferanse møttes forskere, representanter fra interesseorganisasjoner og publikum for å høre om fremtidens Arktis. Professor Paul Wassmann hadde et klart mål med sin deltakelse – å nå ut med den forskningsbaserte kunnskapen til politikerne.

Godt samarbeid kronet med æresdoktorat

Rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, er utnevnt til æresdoktor ved to universitet i Arkhangelsk.

Færre midlertidig ansatte ved UiT

UiT Norges arktiske universitet har de senere årene arbeidet for å få ned andelen midlertidig tilsatte. Tall fra Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) viser en positiv nedgangstrend de siste seks årene.

Samarbeid med Australia?

Du tenker kanskje ikke på Norge og Australia som to land som har så mye til felles, men begge landene har en stor andel urfolk. Står et samarbeid på trappene?

Utrolige funn om immunforsvaret ga forskningspris

Aldri før har man bevist at immunforsvaret kan bli vår verste fiende, og i verste fall ta liv. Oppdagelsen ga UiT-professor Tom Eirik Mollnes dansk forskningspris.

Rektor deltar på Agenda Nord-Norge

Hvordan kan man møte globalisering, urbanisering og digitalisering med kunnskap? Det skal rektor Anne Husebekk holde innlegg om på en av Nord-Norges største møteplasser for næringsliv, politikere og akademikere.

Siste sang for hvalen?

Vi har det siste året latt oss sjokkere av bilder av hval og fisk med magen full av plast, og hele plastkontinenter i havet. Synger hval og liv i havet sin siste sang?

Lyst til å studere hundekjøring og oppleve Finnmarksløpet på nært hold?

Hundekjøring er en fantastisk aktivitet og en spennende idrettsgren der samarbeid mellom menneske og dyr er grunnlaget. UiT har ledige studieplasser i hundekjøringsemnet til vinteren. Vinterens vakreste eventyr – Finnmarksløpet – er en av læringsarenaene.

Vant hederspris for juss-oppgave med filosofisk vri

Vi lærer tidlig at vi skal følge lovene i landet vi bor i. Men hva om en lov er helt urimelig og umoralsk – er det da riktig å følge den? Dette var utgangspunktet for Henrik Rodes masteroppgave, som han nylig vant Det juridiske fakultets hederspris for.

Mobbes mer og har dårligere psykisk helse

Utviklingshemmede med samisk bakgrunn mobbes mer enn befolkningen ellers og har dårligere psykisk helse. Det er noen av funnene som avdekkes i en fersk rapport om levekårene til personer med utviklingshemming i samiske områder.

Vil bidra til betre avfallshandtering

Remiks Miljøpark AS og UiT Norges arktiske universitet inngår ei samarbeidsavtale for å styrke og vidareutvikle kunnskapsutvikling og innovasjon innanfor tema knytt til avfall og miljø.

Eksepsjonelt senter for fremragende forskning

UiTs senter for fremragende forskning, CAGE, fikk en eksepsjonell poengsum i sin midtveisevaluering. – CAGE har gjort det usedvanlig bra. Godt over det som var rimelig forventet, sa den internasjonale evalueringskomiteen.

Disse vil bli dekaner ved Helsefak og Jurfak

Fem søkere ønsker å bli dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet.  Ved Det juridiske fakultet er det én søker.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner