Nyheter fra UiT

Mekling erstatter mange rettssaker – men brukes ofte feil

Mange ressurskrevende rettssaker blir unngått hver dag fordi partene blir enige gjennom mekling i stedet. I nordiske land brukes mekling mye –  men det er uenighet om hva mekling egentlig er, og det brukes ofte feil, framkommer det i ny forskning.

Forbrytelse, straff og cyberterrorisme – på tysk

Rettsforsker Jorun I. Rui er på sitt fjerde forskningsopphold i Tyskland og lar seg stadig inspirere av forskjellene og likhetene mellom norsk og tysk strafferett. Det har det blitt både doktorgrad og bok av – og mer er på vei.

Legestudenter utdannet i Finnmark for første gang

Fire leger uteksamineres i dag i Finnmark, som de første noen sinne.

UiT får ny gamme i Tromsø

Til høsten kommer det en ny gamme på plass ved UiT Norges arktiske universitet.

Knutekunst ble til «Gledesplassen»

Studentene fikk øve på knuter og resultatet ble en naturlekeplass som barnehageungene døpte «Gledesplassen».

155 elever konkurrerte på tyskdag ved UiT

Hanne Fylkesnes har bestemt seg – hun vil bli lektor i tysk. I går var hun en av 155 videregående elever som deltok på en tyskdag ved UiT Norges arktiske universitet.

Vil løse globale utfordringer sammen

Forskningen ved Senter for fornybar energi (ARC) ved UiT kan komme befolkningen i Alaska og Canada til gode. Se video i saken!

Er det greit å prioritere mellom flyktninger?

Er det greit å si ja til noen flyktninger og nei til andre grunnet seksuell legning, religion eller andre kriterier? Torsdag kommer noen verdens fremste migrasjonsforskere til en åpen konferanse i Tromsø for å finne svaret.

Til Japan for å snakke om film i forskning

The National Museum of Ethnology i Japan ser til Tromsø for å lære mer om hvordan de kan bruke film i forskning.

Kan urfolk redde havet fra katastrofe?

Forskere fra hele verden er i disse dager på UiT for å snakke om urfolks rettigheter og rolle – når det gjelder havet.

Hvordan ble kong Haakon et politisk ikon?

Ble kong Haakon konstruert og dyrket fram som ikon og helt for å samle folket da krigen brøt ut? Nytt bokprosjekt ved UiT skal finne svaret.

Internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis

Torsdag reiser norske og utenlandske forskere på Outreach-tokt til Svalbard.  Ombord på forskningsfartøyet "Helmer Hanssen" samles de for å diskutere internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis.

Gikk rett fra studiet og ut i jobb

Første juni forsvarte fiskehelsekandidat Lisa Furnesvik masteroppgaven sin i akvamedisin ved Norges fiskerihøgskole. Allerede 18. mai startet hun i ny jobb som fiskepatolog.

Deler ut pris til masteroppgave om urfolk

UiT har opprettet Árdnaprisen og vil kåre årets beste masteroppgave ved UiT med urfolk som tema. Premien er 10.000 kroner og festivalpass til Riddu Riđđu.

Russisk bokpris til UiT-prosjekt

Den russiske utgaven av boken «Russland kommer nærmere, Norge og Russland 1814 – 1917» er tildelt en prestisjetung pris fra Den russiske forleggerforeningen.

Ny kunnskap om Altalaksens vandringsruter i havet

En ny forskningsstudie fra UiT Norges arktiske universitet viser at laks fra Altaelva vandrer til mange ulike havområder. Nå er forskerne igjen på plass i Alta for å merke laks, for å skaffe mer kunnskap om laksens mystiske vandring.

Vil bytte idrett med data og dans i kroppsøving

Ola Rismo og Daniel Edvardsen er først i Norge med master i kroppsøving. De vil ha mindre idrett og mer data, dans og friluftsliv i faget.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner