Nyheter fra UiT

UiT sin logo er revidert

Den reviderte logoen tek omsyn til heile namnet til universitetet.

Rettsoppgjøret etter 1945: Grunnlovens største prøve

- Myndighetene viste større vilje til å sette sentrale rettssikkerhetsgarantier i Grunnloven til side, enn evne til å holde dem høyt under rettsoppgjøret.

UiT har utdannet sine første lektorer i kunst og håndverk

Ti lærere har sikret kompetanseløft i kunst og håndverk-faget — i dag presenterer de masteren sin på utstilling.

Birken-eliten mer effektiv enn verdenscupløpere på ski

En ny studie fra Idrettshøgskolen ved UiT viser at langløpere bruker kroppen mer effektivt enn verdensmestre på ski.

US ambassador visits UiT

US Ambassador Kenneth Braithwaite visited UiT Thursday evening - to strengthen the relations between Norway and the US, and to greet the University’s US faculty and students.

Fra student til emerita

Samtidig som UiT feiret 50 år med kvinne- og kjønnsforskning, gikk pioneren Siri Gerrard fra professor til professor emerita. Gerrard har vært med fra starten av, fra student i 1972 til emerita i 2018.

50 millioner fra Forskningsrådet!

UiT ved Institutt for samfunnsmedisin er innvilget 50 millioner kroner fra Norges Forskningsråd til forskning på sosiale ulikheter.

Spår mer forbud mot ansiktsdekkende plagg

Flere og flere land har innført forbud mot ansiktsdekkende plagg i offentlige rom, og Norge innførte i august i år forbud mot slike plagg i undervisning. Men hva sier egentlig de internasjonale menneskerettighetene om disse forbudene?

Flere nye mastertilbud ved UiT

Fra neste høst tilbys master i klinisk ernæring og master i jordmorfag ved UiT. Universitetsstyret har også vedtatt flere andre endringer i studieporteføljen for studieåret 2019/2020.

UiT-forsker får prestisjestipend

Professor Inger Greve Alsos ved UiT er en av ni norske forskere som får stipend fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Hun skal finne ut hvordan planter takler klimaendringer ved å spore dem fra siste istid og frem til nå.

Ny næringslivsmentor ved UiT

Daglig leder i NODA, Michele Widerøe, er ansatt som næringslivsmentor ved UiT. Målet er å minske avstanden mellom akademia, bedrifter og kommuner.

Alt du treng å vite om mørketida

Kvart år skriv avisar spalte opp og ned om mørketida og mørketidsdepresjon. Professor, psykolog og leder i Forskingsgruppe Helsepsykologi Oddgeir Friborg tek oss gjennom nokon av mytane og spørsmåla omkring tema.

Can a university program make the world a better place?

For 20 years, students from all over the world have come to UiT the Arctic University of Norway to learn about fish.

Øver på samarbeid for å unngå feilbehandling

De aller fleste feil som skjer i helsevesenet skyldes kommunikasjonssvikt. Derfor får helsestudentene ved UiT øve på kommunikasjon og samhandling på tvers av fag ved et eget Ferdighets- og simuleringssenter.

”The Infidels” fikk Arbeidsmiljøprisen 2018

Husbandet ”The Infidels” ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR) fikk den gjeve prisen på Arbeidsmiljødagen ved UiT i Tromsø.

UiT-frukost: Samisk rettskamp forteld av kvinner

Fredagens UiT-frukost byr på førehandslytt på radiodokumentaren «I Elsa Laulas fotspor gjennom Sápmi – 100 år med samisk rettskamp».

Ny bok om Ottars beretning

– Ottars beretning fra 800-tallet er en skatt, sier professor Inger Storli. Nå deler hun den gamle skatten i en fersk bok.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner