Nyheter fra UiT

– Norge trenger dialog med russerne

– Historien viser at det er klokt at Norge fører en balansepolitikk og investerer i dialogen med Russland, mener Kari Aga Myklebost, professor i historie ved UiT. Tirsdag møter hun utenriksminister Børge Brende til debatt under Arctic Frontiers.

UiT utvikler Digforsk

Det nasjonale senteret for digitalisering av arkiv og samlinger er nå heleid av UiT Norges arktiske universitet.  Nå ønsker UiT å videreutvikle virksomheten.

Store temperaturforskjeller på Svalbard

For ti år siden var UiT-professor Jørgen Berge med på å starte en måleserie av miljøparametere i to fjorder på Svalbard. Resultatene så langt er oppsiktsvekkende.

Hvor mye innflytelse har urfolk i Arktis – egentlig?

Alle urfolk som tilhører Arktis har en plass i Arktisk Råd. Men hvor mye reell innflytelse har de – egentlig?

Vil ha sykdomsblogger på pensum

– Sykdomsblogger kan åpne døren til økt leseglede og spennende diskusjoner i den videregående skolen, mener lektor Lise-Mari Lauritzen. Mandag starter en stor konferanse om pasienthistorier ved UiT.

Arctic Frontiers 2017: List of experts

For the media: UiT the Arctic University of Norway offers a long list of experts at Arctic Frontiers 2017 ”White Space - Blue Future”.

Får ofte spørsmålet: «Hvordan forsker man på loven?»

Forskere fra hele verden deltar på den store konferansen Arctic Frontiers neste uke. Også forsker på havrett, Tore Henriksen. Men hvordan forsker man egentlig på lov og rett? Fins ikke lovene allerede?

Samenes nasjonaldag, samisk uke og 100 års markering

UiT ønsker alle ansatte og studenter velkommen til markering av Samenes nasjonaldag/ Sámi álbmotbeaivvi og 100-års markering Tråante 2017. UiT har også flere arrangement knyttet til Samisk uke i Tromsø. Se hva som skjer på UiT her.

Arctic Frontiers: Viktig info til studenter og ansatte

22.-27. januar går Arctic Frontiers av stabelen ved UiT. Det betyr at enkelte områder blir stengt i en kort tidsperiode. Her kan du finne ut når og hvor.

Lager system i et kaos av digital informasjon

Maskinlæringsgruppa ved UiT finner mønster og sammenhenger der andre bare ser en haug av usammenhengende data.

En av verdens topp fem nålevende psykologer besøkte UiT

16. januar holdt en av verdens fremste nålevende psykologer åpent foredrag hos UiT i forbindelse med årets Nordlysforelesning. Martin E.P. Seligman snakket om positiv psykologi og hvordan dette er relevant for oss.

Ønsker studentene velkommen

Arrangørene av Arctic Frontiers mener konferansen i høyeste grad også er for studentene.

Mysteriet med blodtrykket

I alle rike land går blodtrykket nedover, men ingen vet hvorfor.

UiT-forsker blogger fra USA: - Oppholdet har blitt langt mer spennende enn forventet

Jusprofessor ved UiT, Øyvind Ravna, skriver blogg fra sitt forskningsopphold i Midtvesten i USA. Til nå har oppholdet blitt enda mer spennende enn han kunne tenke seg, med både presidentvalg og dramatiske demonstrasjoner.

Rektorvalg i mars

Team Husebekk stiller til gjenvalg, og nominasjonskomiteen jobber nå med å finne motkandidater i årets rektorvalg. Du kan foreslå kandidater innen 30. januar.

– Å delta på konferanser er god trening

UiT-student Hege Kallbekken mener Arctic Frontiers åpner mange muligheter for studenter.

Lagde datamodell for vindkraft

Fysiker Muhammad Bilal har forsket på vindenergi ved Nygårdsfjellet vindpark.

1-15 av 144 | Neste 15 Siste 9 | Arkiv
Publikasjoner