Nyheter fra UiT

Henter inspirasjon i Tromsø

UiT tok denne uka imot tolv internasjonale studenter som tar det nye, nordiske masterstudiet Nordic Urban Planning. Studentene mener det er mye inspirasjon å hente i arktiske strøk.

Snart åpner Kraft legesenter på UiT!

Studenter får fastlege på campus og medisinstudenter får relevant praksis. Om kort tid legges fastlegelistene ut.

Viser fram UiT-forskning på Nordlysfestivalen

Nordlysfestivalen er i år arena for et forskningsprosjekt som stipendiater og ansatte ved Musikkonservatoriet ved UiT står bak. I tillegg blir det flere andre konserter med studenter og ansatte som utøvere.

Hvordan endres hjernen hos flerspråklige?

Over halvparten av alle europeere er i dag flerspråklige. UiTs nye satsingssenter, AcqVA Aurora, skal forske på hvordan både språk og hjernen kan forandre seg når man lærer flere språk.

Hvem bør få årets UiT-priser?

Styret ved UiT deler hvert år ut priser innen formidling, forskning- og utvikling, innovasjon, likestilling og utdanning i tillegg til en pris til yngre forsker. Nå er prisene for 2020 lyst ut, og nominasjonsfristen er 28. februar.

– UiT er en motor i nord

Ap-leder Jonas Gahr Støre fortalte for tredje gang om sine visjoner for nordområdene fra en talerstol ved UiT, og understreket sin nære tilknytning til universitetet. UiTs samfunnsgeograf Berit Kristoffersen liker at Støre vil satse på "grønn industri" i nord.

Styrker samarbeidet om folkehelse

UiT Norges arktiske universitet og Folkehelseinstituttet skal styrke samarbeidet om folkehelse gjennom en ny avtale.

Reindriftsutøvere «taper» i møte med NAV

Reindriftsutøvere som blir syke og ender med såkalte AAP-ytelser fra NAV møter en rekke utfordringer som vanlige lønnsmottakere ikke støter på. Det viser førstelektor Berit Dahle Thorslunds forskning på temaet. Sametingsråd Hans Ole Eira reagerer.

I front på helse og kunstig intelligens

Forskerne i maskinlæringsgruppa ved UiT har fått til sammen 30 millioner kroner til to nye prosjekter. Dermed kan UiT og UNN fortsette å flytte den internasjonale forskningsfronten innen kunstig intelligens og maskinlæring mot helsesektoren.

Her treffer du UiT på TIFF

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) går i gang denne uka og UiTs forskere bidrar på mange måter i programmet – både som deltakere i filmer, i lunsjsamtaler om filmer og i innledning til filmvisninger.

Et internasjonalt universitet

Denne uka kan UiT ønske 209 utvekslingsstudenter og 43 gjesteforskere fra utlandet velkommen gjennom et felles mottaksprogram.

Skal du søke studier? Her kan du møte UiT i 2020

Vurderer du å studere ved UiT? Denne studentgjengen reiser nå til videregående skoler og utdanningsmesser over hele landet for å fortelle om vårt studietilbud og om livet som student. Her kan du møte dem.

UiT i Harstad tester ut VR-teknologi

Du kan starte dagen med en rusletur i Venezia, før du tar et dypdykk i kroppens anatomi og etterpå lærer deg litt fransk. Kanskje avsluttes dagen med å leke brannmann? Med VR-teknologi er alt mulig.

UiT har fått nytt 'apotek'

Studentene på farmasistudiet ved UiT har fått skiftet ut sitt gamle øvingsrom med et nytt og virkelighetstro "apotek". Her skal de trene på god kommunikasjon med kunder – mens medstudentene ser dem på video.

– Historikere sa Khoisan-folket var utryddet

Sjøsamene og urfolk i Sør-Afrika har på sett og vis felles skjebne. UiT-forsker og sosialantropolog Siv Øvernes gir ut bok om urfolket khoisan i Sør-Afrika.

To millioner kroner ekstra til rekruttering av flere lærere i Nord-Norge

Ferske tall viser at andelen kvalifiserte lærere øker, men fortsatt er det tilsatt 590 personer i undervisningsstillinger i Nordland, Troms og Finnmark uten godkjent utdanning. For å støtte opp om arbeidet som Nord universitet og UiT Norges arktiske universitet gjør for å rekruttere flere til læreryrket, får de en million kroner hver.

Vil ha flere fra UiT med på leksikon-laget

Hele 3,6 millioner ganger er UiT-forskeres artikler i Store norske leksikon lest i løpet av 2019. Nå håper førsteamanuensis Lill Tove Fredriksen at flere kolleger vil bidra til å spre sin kunnskap via leksikonet.

1-15 av 133 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner