Nyheter fra UiT

Vil gjøre rekefiske mer miljøvennlig

Ved inngangen til 90-tallet revolusjonerte en skillerist i trålen rekefisket, ved at den reduserte bifangst av andre fiske- og skalldyrarter. Nå har forskerne fra UiT som utviklet Nordmørsrista fått 20 millioner til ytterligere forbedring av reketrålen.

Åpnet Norges første femårige fellesmaster

AHO og UiT åpnet mandag 20. august den første felles integrerte masteren i landskapsarkitektur, og studentene gleder seg til å studere både i Oslo og i Tromsø.

Rare dyr i havet kan bli til medisiner

Når Klara Stensvåg undersøker sjøpung, kongekrabbe og andre unike skapninger fra havet, så drømmer hun om å oppdage kjemiske forbindelser med egenskaper som ingen har sett før. Hun vil oppdage nye antibiotika.

UiT skal bidra til smarte arktiske bygg

– Et spennende prosjekt for universitetet, sier professor Terje Gjengedal ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. Nå skal UiT bidra med tung kompetanse til å utvikle løsninger for energieffektive og smarte boliger i arktiske strøk gjennom prosjektet Smarte arktiske bygg.

– Vi har fått et praktbygg!

Medisinstudentene Dana Meknas og Martin Hanssen er strålende fornøyde med det nye medisin- og helsefagbygget (MH2). – Vi har fått nye og bedre lokaler å studere i.

UiT's International Students Explore Grøtfjord

UiT has welcomed just over 700 new international students to its campuses. Monday, 300 of them went on a trip to Grøtfjord on Kvaløya outside Tromsø.

Fikk juss-interessert minister på besøk

Forsknings-og høyere utdanningsminister Iselin Nybø hadde en travel dag på UiT tirsdag. Det stoppet likevel ikke den juristutdannede ministeren i å legge inn et besøk på Det juridiske fakultetet.

Starter opp med sykepleierutdanning i Alta

Regjeringa har tildelt 20 nye studieplasser innen sykepleie i Alta. Dette vil bli en styrking av sykepleierutdanningen i Finnmark.

Inviterer til semesterstart i seks byer

I uke 33 braker det løs med semesterstart for tusenvis av studenter som har takket ja til studieplass ved UiT. Se semesterstartsprogram for Hammerfest, Alta, Tromsø Narvik, Harstad og Mo i Rana her.

Fadderorganisasjonene ved UiT har laget en felles ruspolicy

Fadderukene opererer med en nulltoleranse for drikkepress og ulovlige substanser, og ingen skal trenge å forklare hvorfor man velger å ikke innta alkohol.

Til USA for å jobbe med NASA

UiT-studentene fra Narvik og Tromsø kom gjennom NASA-nåløyet. Fredag reiser de til Virginia, USA, for å teste nordnorsk raketteknologi hos romfartsgiganten.

Enno ledige studieplassar ved UiT

Om du dekker opptakskrava, kan du enno søkja opptak til ei rekkje studium ved UiT.

Får prestisjefylt EU-finansiering for å filme inne i levende kreftceller

Fysiker Krishna Agarwal har fått tildelt 14,3 mill NOK over en periode på 5 år for å utvikle en teknikk som gjør det mulig å studere prosesser inne i levende celler. Bare 10 forskere mottar denne støtten i Norge i 2018.

Tidenes studentopptak ved UiT – og i Nord-Norge vil rekordmange bli lærere

UiT Norges arktiske universitet har aldri gitt så mange unge tilbud om studieplass gjennom Samordna opptak som i år. Hele 6.871 får tilbud om å studere ved UiT i år. Dette er en økning på 16,4 prosent fra i fjor. Minister for forskning- og høyere utdanning, Iselin Nybø, er svært glad for tallene i Nord-Norge.

Aslak Holmberg won the first Árdna award

Holmberg wrote a master thesis about fishing rights in the Tana River. For that, he won the first Árdna award. A new award for the best master thesis at UiT about Indigenous peoples.

Klare for å gjøre DNA-analyser for politiet

Rettsgenetisk senter gjør seg nå klare for å analysere Politiets DNA-prøver. Dette er en milepæl for senteret som nylig flyttet inn i helt nye lokaler. Flere vil bli ansatt for å kunne gjøre jobben Stortinget bestemt de skal gjøre.

– Hamsun kom med et miljøvarsku

Knut Hamsun advarte mot miljøproblemer skapt av et overdrevent forbruksfokus. Det kan vi lære av, mener litteraturprofessor Henning Howlid Wærp.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner