Nyheter fra UiT

– Konkurranse om studieplassene ved UiT

Aldri tidligere har så mange søkt til UiT. 7714 studiesøkere har et studium ved UiT som sitt førstevalg. Lærerutdanningene opplever en solid framgang.

Retten til fesken – er en revolusjon på trappene?

Fordeling av havets ressurser er et brennhett tema. Dagens system for fiskekvoter har nylig blitt evaluert av et regjeringsoppnevnt utvalg. Hvilke endringer foreslår utvalget? Onsdag holdes et åpent seminar med utvalgets leder, Arild O. Eidesen.

Hva skjer etter hjerteinfarktet?

Livsstilsendingene som kreves etter et hjerteinfarkt er for mange en stor utfordring, så nå skal stipendiat Amalie Nilsen undersøke hvordan hjertepasientene takler den nye hverdagen.

– På tide å sende inn forslag til hvem som skal styre universitetet

I år skal det velges nye personer som skal styre UiT Norges arktiske universitet. Leder av valgstyret, Espen Sirnes, minner folk om å sende inn forslag til kandidater.

Sykepleiepraksis med fokus på livsglede

- Vi koste oss vel så mye som pasientene og beboerne den dagen!

Universitetet med stadig flere publiseringspoeng og publikasjoner på prestisjenivå

UiT Norges arktiske universitet hadde i fjor en god økning i antall publikasjonspoeng. I tillegg fikk mer av forskningen herfra plass i de mest prestisjefylte publikasjonene.

Skal avsløre lungekreft på et tidlig tidspunkt

Et nytt forskningsprosjekt skal bidra til at legen kun trenger å ta en blodprøve som identifiserer lungekreft på et tidlig tidspunkt. – Det vil redde mange liv.

Første på utvekslingsopphold i Murmansk

– Håper russiske studenter som kommer til Norge får samme gode behandling som jeg har fått.

De universelle krefter holder på kvarken

Henrik Winter har jobbet med moderne matematikk utledet av en av Norges fremste matematikere, Marius Sophus Lie.

Er ambulansepersonell eller 19 år gamle sanitetssoldater best til å behandle alvorlige blødninger?

Er vernepliktige sanitetssoldater med tre ukers førstehjelpskurs flinkere enn ambulansepersonell til å finne og behandle alvorlig skudd- og stikkskader?

Ny fungerende universitetsdirektør

Jørgen Fossland har tatt over som fungerende universitetsdirektør ved UiT.

– Vær beredt!

Hun er nylig tilbake fra kurs i Tanzania – klar for å rykke ut til mulig nødhjelpsoppdrag i Sør Sudan, Irak, Etiopia, Nepal … Jobber man på studiet i Internasjonal beredskap, gjelder det tydeligvis å være beredt.

Verdien av velferd

Økt vekst i havbruksnæringa krever frisk fisk som trives i miljøet sitt. God fiskevelferd kan sikres gjennom økt kunnskap om hvilke forhold som har betydning for trivsel og hvordan fiskens egen fysiologi setter rammer for miljøet den vokser opp i.

Vil at kommuner headhunter lærerstudenter

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker at distriktskommuner i nord skal headhunte lærerstudenter før de er ferdig utdannet.

UiT-forskere gir innspill til FN for ny havrettskonvensjon

Forskere fra KG Jebsen-senter for havrett ved Det juridiske fakultet ved UiT, er denne uken i New York for å gi innspill til FN om bruken av marine ressurser i havet.

Nye lærere kan få dekket halvparten av studielånet

Starter du på lærerutdanning for 1.-7. trinn ved UiT i Tromsø eller Alta kan du få dekket inntil halvparten av studielånet om du tar deg jobb i Nord-Norge med master i lærerutdanning.

Vil gjenreise effekten av antibiotika

"Superbugs" skal ikke lengre få herje i fred, kjemikere ved UiT forsker på hvordan resistente bakterier skal knekkes.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner