Nyheter fra UiT

Ungdom vil ha mer informasjon om koronaviruset

En rykende fersk rapport fra UiT Norges arktiske universitet viser at selv om mange ungdommer syns det er mye bra informasjon om koronaviruset, så savner de mer tilrettelagt informasjon for ungdom.

– Vi trenger gode løsninger

UiT-rektor Anne Husebekk og universitetsdirektør Jørgen Fossland diskuterte denne uka flere viktige problemstillinger med 13 stortingspolitikere fra Nordland og Troms og Finnmark.

Avhengig av næringsliv også etter krisen

Det lokale næringslivet har stor betydning. Det er lærdom dosent Kristen Albert Ellingsen ved UiT i Alta mener vi kan få etter koronakrisen. Han advarer næringslivet mot å glemme markedsarbeidet som gjør kundene oppmerksomme på hvilke tilbud som finnes.

Slik kan vi hjelpe barn som sliter nå

– For barnas skyld, snakk med folk og vær litt mer sosiale. Det er mulig, selv innenfor "koronareglene", sier psykologiprofessorer. Her får du flere råd om hva vi alle kan gjøre for barna som har det ekstra vondt nå.

UiT lager verneutstyr til helsevesenet

Da henvendelsen kom tirsdag kveld, snudde miljøene ved UiT i Narvik seg fort. Onsdag var mellom 30 og 40 3D-printede hodebraketter til ansiktsvisirer klare for levering til Norsk Folkehjelp Narvik. Deretter jobbet man fram nye løsninger og skrudde opp tempoet i produksjonen.

UiT med et høyt antall doktorgrader

I 2019 ble det avlagt 122 nye doktorgrader ved UiT.

Reiselivsjobb innen rekkevidde?

Har det i dag noen hensikt å utdanne seg innen reiselivsnæringa? Det spørsmålet stiller kanskje mange studenter nå, når alt har gått i stå.

Gjenåpning av skoler og barnehager kan føre til økt risiko for koronasmitte

Forsker ved UiT advarer om at det kan være risikabelt å åpne skoler og barnehager i Tromsø uten en god plan.

Får 173 millionar til nye studentbustader

Noregs Arktiske Studentsamskipnad får 43,3 millionar kroner frå Kunnskapsdepartementet for å bygga 120 nye studenthyblar i Dramsvegen i Tromsø.

UiT-professor inn i Det Norske Videnskaps-Akademi

Siv Ellen Kraft er valgt inn som nytt medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi.

Topp fagleg kompetanse ved UiT i Alta

Tre nye professorar og to dosentar. Fire av fem er kvinner. Auken av toppkompetansen ved universitetet kom like før det vart unntakstilstand forårsaka av koronaviruset, men er ikkje desto mindre gledeleg.

WEBINAR: Korona, søringkarantene og kampen om naturressursene

Vil du ha innsikt i debatten om «søringkarantene» og fullmaktslovgivning? Hva sier juridiske forskere? Følg med på debatt via åpent webinar tirsdag!

Er du opptatt av bærekraft når du skal velge studium i 2020?

UiT har utdanninger der du kan lære om livet på jorda og i havet, og hvordan vi kan skape en bærekraftig framtid gjennom forvaltning og ny teknologi.

– Vi trenger en digital revolusjon i helsevesenet

Dagens koronasituasjon viser hvor viktig det er å ha nok helsepersonell. Men hva om leger og sykepleiere kunne bli avlastet av smart teknologi?  – Det haster med å få på plass god teknologi i helsevesenet, sier IT-professorer ved UiT.

Ny innsikt i laksens immunforsvar

Ein ny doktorgrad ved Noregs fiskerihøgskule ved UiT visar at auka kunnskap om laksens immunforsvar er nødvendig for å kunna vidareutvikla vaksinane i framtida.

Launch of the DocEnhance project: skills training in PhD programmes

Responding to the need of bridging the skills gap between research employment in academia and beyond for the benefit of the society, the DocEnhance project was launched on January 9th, 2020 in Tromsø, Norway.

ARCTOS – et vellykket forskningssamarbeid

Det kan virke mørkt i disse tider, men kriser kan også føre til noe positivt. Da Paul Wassmann og Stig Falk-Petersen satt flyfast i Canada etter 11. september i 2001 ble ideen om ARCTOS unnfanget. Nettverket skulle bli svært fruktbart for den arktiske forskningen i Norge.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg