Nyheter fra UiT

Varierende kjønnsbalanse i akademia

Flere kvinner enn menn søkte på høyere utdanning ved norske læresteder til høsten 2017. Hvordan farger dette likestillingskampen og hvilke hindringer henger igjen fra gammelt av som kvinner fortsatt forsøker å rokke ved?

Kan forutse selvmordsfare på sesjon

550 nordmenn tar livet sitt hvert år, og 75 prosent av dem er menn. Nå viser det seg at helseundersøkelsen ved sesjonen kan gi en pekepinn på hvem som er i faresonen.

Rekordopptak til lærerutdanningene ved UiT

UiT Norges arktiske universitet har aldri hatt så mange kvalifiserte lærerstudentsøkere som i år. 628 får tilbud ved en av UiTs lærerutdanninger.

Resistente bakterier følger med i kofferten

Brunfargen forsvinner raskt etter en eksotisk ferie, men antibiotikaresistente bakterier er det verre å bli kvitt. – Mange kan være smittet uten at de vet det, sier professor og overlege Arnfinn Sundsfjord ved UiT og UNN.

Vil bruke sang for å redde rypene

Kalde og ubarmhjertige somre, milde og ustabile vintre, og en rekke fiender. Det er historisk lave rypetall i nord, men forskere tester ut en ny metode som kan sikre rypenes framtid.

UiT gir penger for å få utgitt Áillohaš-bok på engelsk

Nils-Aslak Valkeapääs siste bok blir utgitt på engelsk etter kjærkommen drahjelp av UiT. Rektor Anne Husebekk og styreleder i Stiftelsen Lásságámmi Anne Dalheim er glade for samarbeidet om hans arv.

15 nye studieplasser til UiT innen IT

Regjeringen har tildelt midler til 250 nye studieplasser innen informasjonsteknologi. 15 av disse fireårige studieplassene tildeles fakultet for naturvitenskap og teknologi i Tromsø.

Hvorfor er kvinner mer redd for smerte enn menn?

Nå kan det vise seg at problemet ikke er at kvinner har lavere smerteterskel, de er bare bedre på konsekvenstenkning.

Sommerskole knyttet til urfolks helse

UiT Norges arktiske universitet er vertskap for en internasjonal sommerskole for sykepleierstudenter. Målet er å utveksle erfaringer, muligheter og utfordringer, slik at urbefolkningens helsetilbud kan forbedres i arktiske områder.

Overvåker dyrelivet på den russiske tundraen

I fjor sommer reiste forsker Dorothee Ehrich til Jamalhalvøya i Russland for niende år på rad. Etter årevis med forskning på den enorme russiske tundraen, kan hun og kollegene påvise forandringer i økosystemet.

Ti fordeler ved å studere ved UiT

Studietilbud og jobb- og karrieremuligheter veier tungt når du som student velger studiested. Her får du vite mer om dette og andre fordeler ved å studere ved UiT Norges arktiske universitet.

Omorganisering av fag og campus: Dette skjer videre

Universitetsdirektøren vil utrede muligheten for campusadministrasjoner i Alta og Harstad. Begge steder skal det være regionale viserektorer som inngår i toppledelsen.

Forsker Grand Prix: – En stor begivenhet

Til høsten er det igjen duket for Forsker Grand Prix i Tromsø, etter fire års pause i ishavsbyen.  – Det kommer til å bli en festkveld, men en real utfordring for deltakerne, sier professor Malcolm Jobling.

Nytt tidsskrift frå Botanisk hage!

Tromsø arktisk-alpine botaniske hage lanserer akkurat no eit nytt tidsskrift som heiter CASSIOPE. Første heftet omhandlar gamle nord-norske hageauriklar, dei fargerike plantane som alle våre oldemødre hadde, men som no i stor grad er borte.

Første masterkandidater i sosialt arbeid er uteksaminert

To år etter første kull med masterstudenter i sosialt arbeid startet opp ved UiT i Alta, er de første gjennom studieløpet.

De skal sitte i det nye universitetsstyret

Kunnskapsdepartementet utnevnte i dag nye eksterne styremedlemmer ved UiT. Blant dem er prorektor ved Uppsala Universitet Anders Malmberg og direktør for Kulturtanken - den kulturelle skolesekken, Lin Marie Holvik.

Derfor er noen mer sårbare for å få spiseforstyrrelser

En stor internasjonal studie, med blant annet norske deltakere, viser at en genvariant kan kobles til spiseforstyrrelser.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner