Nyheter fra UiT

Hva er egentlig en grense?

Mens politiet påser av vi overholder grenser, er småbarnsforeldre opptatt av å sette dem og idrettsutøvere opptatt av å sprenge dem. Onsdag inviterer fem UiT-forskere til fem helt forskjellige foredrag om grenser.

Vant Fritt Ord-pris om dataspill

Stipendiat Emil L. Hammar har vunnet Fritt Ord sin skrivekonkurranse om dataspill. Under Forskningsdagene skal han snakke om hva krig i spill gjør med oss.

Ny professor ved sykepleierutdanningen

Sakkyndig kommisjon har funnet Anne Clancy klart kompetent til professor.

UiT på topp 50 for universiteter under 50

UiT Norges arktiske universitet kommer best ut av de norske universitetene under 50 år på rankingen Top Universities.

– Er utfordrende barn skolens avfall?

Ny forskning stiller spørsmål om skolen ser på utfordrende elever som skolens avfall, som noe de helst ville vært foruten.

Suksess for forskningsteateret

Over 300 personer fikk se forestillingen «Våre grenseområder» i Kirkenes under Forskningsdagene. Fire forskere var i ilden og flere opplevde det som en fantastisk måte å få formidle sin forskning til publikum på.

Fortsatt valgt rektor ved UiT

Styret ved UiT Norges arktiske universitet har vedtatt at rektor fortsatt skal velges.

The Italian Ambassador impressed by seminar from professor at UiT

A comparison between The Arctic Ocean and the Mediterranean Sea was the headline when the Italian Ambassador to Norway, Giorgio Novello, visited UiT The Arctic University of Norway.

Språkproblemer når alternativ medisin og skolemedisin møtes

Mange pasienter supplerer medisinsk behandling med alternativ behandling, men de kan bli skadelidende hvis de ulike aktørene ikke klarer å kommunisere med hverandre.

UiTs nye bygg offisielt åpnet

UiT sin nye storstue på Breivang er nå offisielt åpnet. 5400 kvadratmeter kontor- og undervisningsareal framstår som nytt, og Handelshøgskolen ved UiT skal disponere bygget.

Dommere kan kamuflere feil i en «ullen» dom

Når en rettsak er over, avsies en dom. Men visste du at det er stor forskjell mellom en godt og dårlig skrevet dom? Noen dommere skriver til og med en «ullen» og uklar dom med vilje for å skjule mulige feil.

– Viktig med forskning om urfolk og industri

Sametingspresident Aili Keskitalo mener UiT Norges arktiske universitet er en viktig premissleverandør til forståelsen av forholdet mellom urfolk, industri og nasjonale myndigheter. Hun spår en konfliktfylt framtid.

UiT på topp når det gjelder arktisk forskning

Nye rapporter viser at UiT er en av verdens største forskningsaktører i Arktis, og den klart største i Norge.

Teater, seminarer, filmpremiere og mer på programmet under Forskningsdagene i Finnmark

For første gang skal forskere og skuespillere formidle kunnskap fra teaterscenen. Dette arrangementet er bare et av mange spennende under årets vitenskapsfestival i Finnmark.

Hvordan blir vi lykkelige?

Da lykkeforsker og småbarnspappa Audun Hetland startet opp prøveforelesningen til sin disputas, viste han bilde av sønnen sin på storskjermen. Det var av en helt spesiell grunn.

Et lite stykke Japan – i Alta

Visste du at japanske og norske fjell har mye til felles? Så mye at studenter kommer helt fra Japan til Alta for å lære om arktisk og alpin planteøkologi.

Norske barn på verdenstoppen i diabetes type 1

Norske barn er i verdenstoppen når det gjelder nye tilfeller av diabetes type 1. Nå bruker diabetessykepleierne SMS og Facebook for å kommunisere med dem.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner