Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Finnmarkssykehusene_ingress.jpg
03.09.15 - Nyhetssak:
Ti tips om hvordan du får mest mulig ut av Arbeidslivsdagen 10. september.
lunger.jpg
03.09.15 - Nyhetssak:
Det kvinnelige kjønnshormonet progesteron har mye å si på overlevelse av lungekreft.

Utplassering av CAGE observatorier i Arktis.jpg
02.09.15 - Nyhetssak:
Metanutslipp fra havbunnen er fortsatt et mysterium for forskere. To banebrytende observatorier er derfor utplassert på havbunnen ved Svalbard i sommer, for å avsløre hemmeligheter bak de naturlige utslippene av klimagassen.
Cruisepassasjerer_tmu_2015_ingress.jpg
02.09.15 - Nyhetssak:
Tromsø Museum – Universitetsmuseet har sommeren 2015 hatt en gledelig økning i besøket på 12,2 prosent i forhold til året før. Det utgjør om lag 10 300 flere besøkende enn sommeren 2014.
Levercelle400.jpg
02.09.15 - Forskningssak:
De første nanobildene av leverceller er nå tatt med et splitter nytt mikroskop ved Institutt for fysikk og teknologi.
torsksquare.jpg
02.09.15 - Nyhetssak:
En ny studie viser at varmekjære arter som svømmer raskt mot nord også er grådige jegere - de spiser mye og mange forskjellige slags dyr. Dette kan få omfattende konsekvenser for hvordan økosystemet er satt sammen og fungerer.
COLOURBOX2448042.jpg
02.09.15 - Nyhetssak:
– Vi hadde overhodet ikke forventet å vinne, så det kom som en stor overraskelse, sier to Tromsø-studenter som ble premiert for sitt prosjekt i kjeveortopedi.
P-automat-mini.jpg
01.09.15 - Nyhetssak:
Bilistene som skulle parkere på campus Tromsø i Breivika ble i morges møtt med kaffe og smørbukk. Og en påminnelse om at det er innført parkeringsavgift.
Erna.jpg
01.09.15 - Nyhetssak:
En smilende statsminister og en stolt fiskeriminister la i dag fram Masterplan for marin forskning på Kystens Hus i Tromsø.
hege brækhus likestillingspris.jpg
01.09.15 - Nyhetssak:
Hege Brækhus, professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultetet, mottok i vår UiTs likestillingspris på 50 000 kr. Hun sørget for å få tredoblet beløpet, og 150 000 kr blir nå til stipender til masterstudenter som skriver om likestilling.
KVADRAT HAMSUN copy KVADRAT.jpg
31.08.15 - Nyhetssak:
Knut Hamsun framsnakket mindfulness, var opptatt av egen inntrykksømhet og var en pioner med sin pasientfortelling På gjengrodde stier.
trippel bokutgivelse jur fak 014.JPG
31.08.15 - Nyhetssak:
Det juridiske fakultetet har "sluppet" tre bøker på gang! Temaene spenner fra tvangsplassering av barn med utfordrende adferd til salg av rusmidler og  "usunn" mat innen EU. Samt ei lærebok som solgte så bra at den måtte utgis i en 2. utgave.
sikkerdrift_fusjon_ingress.jpg
28.08.15 - Nyhetssak:
1. januar skal det nyfusjonerte universitetet ha felles datasystemer og administrative løsninger. En egen arbeidsgruppe jobber for at det skal skje.
kvadrat P13A9003.jpg
28.08.15 - Nyhetssak:
Hun har fulgt arbeidet med den integrerte lærermasteren ved UiT helt siden den var på skissebordet. Nå konkluderer Venstres Trine Skei Grande med at tromsømodellen har satt standarden for lærerutdanningen i Norge – og hun vil ha universitetsskoler i hele landet.
GISKE P13A8883.jpg
27.08.15 - Nyhetssak:
Trond Giske mener at det er fagfolk, ikke politikere, som bør bestemme om alle lærerutdanningene i Norge skal bli en 5-årig integrert master. Selv omtaler han UiT-varianten som kjempespennende.
Wenche-Kj-mpenes--Anne-Husebekk--Urban-Wr-kberg--Peter-Haugseth--Unni-Sildnes_Forside.jpg
27.08.15 - Nyhetssak:
Virksomheten til UiT Norges arktiske universitet i Kirkenes er samlokalisert. I dag ble den nye campusen åpnet ved rektor Anne Husebekk.
TMU_Gamnes05 WEB-mini.jpg
27.08.15 - Nyhetssak:
Tromsø Museum har gjort et sensasjonelt funn på Gamnes/Geresválla vest for Kirkenes. Det er første gang helleristninger fra steinalderen er påvist i Varanger.
1-15 av 47 | Neste 15 Siste 2 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter