Nyheter fra UiT

Arktisk forskningsfilm med verdenspremiere på TIFF

Filmskaper Michael Snyder har fulgt Polarnatt-teamet fra UiT på forskningstokt for å dokumentere ekstrem arktisk forskning.

UiT får flere grønne studieplasser

Regjeringen har økt bevilgningene til utdanning av flere som kan bidra til det grønne skiftet. UiT Norges arktiske universitet svarer med å utdanne flere innen akvamedisin og energi, klima og miljø.

Jusprofessor hylles med bok

Denne uka ble boka Dette brenner jeg for! lansert ved UiT. Boka er et festskrift til professor emerita ved UiT, Hege Brækhus.

Fra "klima-versting" til "klima-besting" ved hjelp av alger

Det nye forskningslaboratoriet til UiT ved Finnfjord åpnet fredag 29. november. UiT-rektor Anne Husebekk håper det blir et langt og lykkelig ekteskap.

Redd verden – bittelitt av gangen

UiT viderefører ordningen, og søker nå nye bærekraftspiloter. En perfekt deltidsstilling for deg som er student og opptatt av miljøet.

Slik vil UiT-forskerne og UD beskytte livet i havet gjennom ny FN- avtale

Hvordan beskytte livet i havet mot plastforsøpling, forurensning og effekter av klimaendringer? UiTs eksperter rådgir Utenriksdepartementet som nå forhandler i FN om “havets grunnlov”, havrettskonvensjonen.

Nytt tilbud i elektronisk musikk

Fra høsten 2020 kan du studere elektronisk musikk ved UiT med laptop som hovedinstrument. Søknadsfristen er 15. desember.

Unikt masterstudium i luftfart – nå på vingene

Nå kan også flygere ta mastergrad. UiT har Norges eneste offentlige trafikkflygerutdanning og tilbyr fra høsten 2020 masterutdanning i luftfartsvitenskap.

UiT samarbeider enda tettere med industrien for å redusere CO2-utslipp

Nå åpner UiT, sammen med Finnfjord AS, et eget forskningslaboratorium ved ferrosilisium-fabrikken i Finnfjordbotn.

Kenneth Ruud får høythengende utmerkelse

Prorektor Kenneth Ruud får den høythengende utmerkelsen AAAS Fellow for sine vitenskapelige bidrag innen kjemi.

En nomadisk tilnærming for doktorgradsstudenter

To institutter ved UiT arrangerer til sommeren kurs for doktorgradsstudenter om konfliktene mellom storsamfunnet og urfolksinteresser i Finnmark.

Ny samarbeidsavtale i Japan

UiT har inngått en avtale om forskning og utdanning med det prestisjetunge universitetet Sokendai i Japan.

– Høyt under taket når EDL er invitert

Sett av torsdag kveld hvis du er opptatt av hvordan forskere og pressen formidler samiske forhold. Da blir det fire innlegg og en debatt om dette ved UiT.

Redd verden (litt) – bli bærekraftpilot!

FNs bærekraftsmål skal samle alle land i kampen for en bærekraftig verden for alle. Som bærekraftpilot har du muligheten til å være med på å sette FNs bærekraftsmål på dagsorden ved UiT.

Her er vinnarane av UiT sine sentrale prisar

Åtte tilsette og eit forskingsmiljø fekk i dag vel fortent heider og ære for sin mangeårige innsats på ulike felt.

Forskning og kunst i skjønn forening

Det nye konseptet GLØTT gir publikum en heidundrende kombinasjon av forskning, musikk, kunst og teater i løpet av én helg i Tromsø.

UiT i godt selskap med sine partnere

Finnmarksløpet runder 40 år i 2020. UiT Norges arktiske universitet er en av løpets såkalte elitepartnere og er i godt selskap. Sparebank1 Nord-Norge er såkalt generalpartner, mens hotellkjeden Scandic og en del andre selskap kalles elitepartnere.

1-15 av 126 | Neste 15 Siste 6 | Arkiv

Publikasjoner