Nyheter fra UiT

Et isfritt polhav

For 50 millioner år siden vokste det palmetrær rundt Polhavet, og det levde krokodiller i vannet.

Bakterier blir engangsbestikk

Bakterier i Polhavet har egenskaper som gjør at de kan lage plast som brytes naturlig ned i naturen.

Det forjettede land

Svalbard har vært et ettertraktet mål på grunn av naturressursene siden oppdagelsen i 1596. Flere steder på øygruppa vitner i dag om en svunnen storhetstid.

Kroppen vet mer enn legene

Ny forskning tyder på at immunsystemet ditt vet at du er i ferd med å utvikle kreft allerede flere år før legen gir deg diagnosen.

Regelmessig trening reduserer risiko for hjerteflimmer

Tall fra Tromsøundersøkelsen viser at det er bra for hjertet å trene regelmessig, men ikke for hardt.

En levende ørken

Visste du at planter på Svalbard har like høy produktivitet om sommeren som man finner i tropene? Se video!

Ny student ved UiT?

Skal du begynne å studere hos oss, og har noe du lurer på? Her finner du ofte stilte spørsmål, og svar!

Tromsø-dialektens svake kjønn avslørt

Da forskerne sjekket hvordan unger i Tromsø snakker, fikk de seg en overraskelse.

Fortsatt ledige studieplasser

Har du generell studiekompetanse, kan du fortsatt søke opptak til en rekke studier ved UiT.

Endelig stumper også KOLS-pasientene røyken

Mens personer med hjerteinfarkt har vært flinke til å stumpe røyken, har ikke de med KOLS-diagnose latt seg avskrekke. Men nå ser vi en endring.

Flere vil studere i Nord-Norge

Aldri før har så mange studenter fått tilbud om studieplass ved UiT Norges arktiske universitet som i år. Tall fra Samordna opptak viser at 5 989 søkere har fått tilbud, som er en økning på over 15 prosent fra i fjor.

– Aldri før har man bevist at forstadier til livmorkreft er kronisk

To år etter at kvinner i en livmorkreftstudie ble friskmeldt og avsluttet sin behandling, fikk halvparten forstadier til kreft tilbake.

Koffeinets ukjente egenskaper

Da forsker Lena Aronsen ved UiT skulle finne nye legemidler innen kreftbehandling, festet hun seg ved en tilfeldighet ved koffein. Det hun fant er svært overraskende.

Sjekker skogens konge for sykdom

For å finne ut hvilke sykdommer som rammer elg, må man tett innpå det store dyret.

Avgjør bakteriene i tarmen om du er tykk eller tynn?

Du har flere bakterier i tarmene enn du har celler i kroppen, og vi har knapt begynt å forstå hvilke funksjoner disse bakteriene har for helsa vår.

UiT klatrer på verdensranking

Fra fjorårets 527. plass til 516. plass i 2016 på listen over verdens beste universiteter. UiT er også rangert som Norges fjerde beste universitet.

Klagenemda annullerer eksamen på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT

Klagenemda ved UiT Norges arktiske universitet har annullert eksamen JUR-3003 på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner