Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Helmer-Hanssen-mini.jpg
08.07.15 - Nyhetssak:
UiT Norges arktiske universitet inviterte i juni næringslivet på tokt på Svalbard. Her får du noen smakebiter fra Outreachcruise 2015!
Kina_HegeB_og_dekanen.jpg
08.07.15 - Nyhetssak:
Det juridiske fakultet signerte nylig en samarbeidsavtale med prestisjeuniversitetet Peking University Law School. Det betyr at jusstudenter i Tromsø skal kunne tilbringe et semester i Kina.

COLOURBOX4895469.jpg
07.07.15 - Nyhetssak:
– Gruppefølelsen idoldyrkelsen gir er veldig viktig, forteller psykolog.
MayBrittEllingsen portrett kvadrat.jpg
06.07.15 - Nyhetssak:
Samtidig som mangelen på tillit herjer Hellas, reiser nordmenn til ferielandet med tillit til at finanskonflikten ikke skal ramme oss. – Det er først når tilliten mangler at den blir et problem, viser ny forskning fra UiT Norges arktiske universitet.
Hjerne
06.07.15 - Nyhetssak:
Forskning viser at kognitiv terapi ikke har den samme gode effekten nå som for 30 år siden.
Fusjonsreaktor400.jpg
06.07.15 - Nyhetssak:
Hvis forskerne klarer å knekke koden bak stjernene, og lage fusjonsenergi, har de funnet en nærmest evigvarende energikilde. Forsker Odd Erik Garcia har troen på at det er mulig.
Isaksen400.jpg
03.07.15 - Nyhetssak:
Nobelprisvinner Arieh Warshel la for 40 år siden grunnlaget for databeregninger som kjemiker Geir Villy Isaksen brukte i sin doktorgrad.
menneskerobot_ingress_COLOURBOX4408465.jpg
03.07.15 - Nyhetssak:
Alle snakker om algoritmer for tiden. Men hva er det og hva brukes de til?
tenner.jpg
03.07.15 - Nyhetssak:
– Hvis vi slutter å bruke fluortannkrem kan en folkesykdom blusse opp, forteller førsteamanuensis i samfunnsodontologi Linda Stein.
SimonPindJessen400.jpg
02.07.15 - Nyhetssak:
Geolog Simon Pind Jessen har studert samspillet mellom klima, havstrømmer og isbreer i området vest for Svalbard
Riddukvadrat.jpg
01.07.15 - Nyhetssak:
Det blir to seminar i regi av UiT under årets festival. Det ene omhandler tvangsevakueringen av Nord-Troms og Finnmark, mens det andre tar for seg norsk fiskeripolitikk og hvem som skal eie fiskekvotene.
Willy-Tore Mørch_crop.jpg
01.07.15 - Nyhetssak:
Willy-Tore Mørch har brukt karrieren på å hjelpe barn og unge som sliter. Nå er det slutt. I alle fall nesten.
faozi400.jpg
30.06.15 - Nyhetssak:
Fysiker Faozi Saïd har forsket på hvordan satellittbilder kan brukes til å beregne vindstyrke og vindretning på havoverflaten
UNN DORIS KVADRAT P13A0043.jpg
30.06.15 - Nyhetssak:
Ønsker du at ungen din skal gjøre det bra på skolen må du engasjere deg i skolearbeidet, sier professor Unn-Doris Bæck. Hun inviterer nå foreldre med barn i skolen til en stor internasjonal forskerkonferanse i Tromsø med skole-hjem-samarbeid som tema.
Gaute_Tom_og_Audun_Rydmark_ingress.jpg
30.06.15 - Nyhetssak:
Faren er jurist, og alle tre brødrene har tatt samme master i rettsvitenskap på UiT. De innrømmer at juridiske temaer kanskje tar vel mye plass i familieselskapene.
JOHN KVADRAT mis_student_no_100_high_res_01.jpg
29.06.15 - Nyhetssak:
Etter å ha blitt nr. 100 med master fra urfolksstudiene ved UiT Norges arktiske universitet, reiser John Ssenkaba hjem til Uganda for å bidra til at landets minoriteter skal få en bedre hverdag.
hjerte-crop.jpg
29.06.15 - Nyhetssak:
Overvekt og diabetes øker risikoen for tilbakefall etter behandling mot hjerteflimmer. Det viser en fersk studentoppgave fra Det helsevitenskapelige fakultet.
1-15 av 47 | Neste 15 Siste 2 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter