Nyheter fra UiT

Ba om leksehjelp fra ministeren

Forskningen til Sabine Volley avslørte så store og tilfeldige forskjeller i leksepraksis at hun tok opp saken direkte med kunnskapsministeren.

– Tilrettelegging for fysisk aktivitet tjenes raskt inn i helsekroner

Gi innbyggerne bedre helse ved å tilby dem en aktiv hverdag! Det var budskapet fra UiT da en gruppe russiske fagfolk gjestet Tromsø.

Studentposten ved UNN Harstad – "Luksusavdelingen"

– Vi har et utrolig flott samarbeid med studentene, og vi sykepleiere lærer også mye av dette!
Nå er studentposten nominert som kandidat til utdanningsprisen ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Reindrift i Alaska, sommerskole og joikearkivet er noe av det UiT vil tilby under Riddu

Festivalsjef Karoline Trollvik kunne med glede lansere årets festivalprogram på UiT. Årets UiT-seminar handler om samer og kvener som reiste til Alaska for å starte tamreindrift.

Raskere analyse av DNA-mangfoldet i mudder og tarm

Informatiker Espen Mikal Robertsen har laget et analyseverktøy som kan analysere enorme mengder DNA raskere og med bedre presisjon enn før.

UiT er på plass under NAFSA

UiT er på plass når NAFSA, beskrevet som verdens største møteplass for internasjonal utdanning og utveksling, går av stabelen i Los Angeles neste uke.

Tromsøundersøkelsen vil dele data på tvers av fag

Etter over 40 års forskning sitter Tromsøundersøkelsen på store mengder data. Nå ønskes nye samarbeid ikke bare innen helseforskning, men på tvers av fag.

Vil begrense klimaendringer – med jussen som verktøy

Klimaet er i endring. Men har vi de rettslige virkemidlene på plass for å møte disse endringene? Og hvordan kan vi ved hjelp av jussen begrense og tilpasse oss klimaendringene?

– Over 1000 enkeltmaskinar knytt saman i eit kraftig nettverk

UiT Norges arktiske universitet har fått ein ny nasjonal superdatamaskin som inneber eit skifte i satsinga på tungrekneanlegg i Norge. Maskinen vil gi nye og større moglegheiter innan ein rekke forskingsfelt.

Presenterte store nyheter fra Finnfjord

UiT-professor Hans Christian Eilertsen avslørte en verdenssensasjon under besøket til statsminister Erna Solberg på Finnfjord smelteverk 18. mai. Se video!

Vil stenge kommandolinjen til kreftceller

Kjemikeren Dilip Narayanan har forsket på en type proteiner som styrer aktivitet i cellene våre, og som noen ganger har skylden når celleveksten løper løpsk og ender med kreft.

Forsker i kryssilden

Dagens debattspalter: åpne kommentarfelt, udokumenterte påstander og alternative fakta. Det er en arena ikke alle forskere er like komfortable med å delta i. Hvorfor gjør noen det – likevel?

Forbedringene kom da man fokuserte på lederne

UiTs samarbeidspartner innen kontinuerlig forbedringsprosesser University of Strathclyde begynte å få resultater når de skiftet fokus fra ansatte til ledere. Nå vil UiT utvikle et eget program for sine ledere.

Ralph (79 år ung) fikk sin doktorgrad

– Man trenger ikke skli ned forfallskurven raskere enn nødvendig, sier Ralph Høibakk, norsk klatrelegende og velkjent næringslivsleder. Fredag forsvarte han sin doktorgrad ved IVT-fakultetet ved UiT i Narvik. I juli fyller han 80 år.

Unge krefter i medvind

Bruk av COtil dyrking av mikroalger er i vinden som aldri før. I tillegg til sine egne 40 år med erfaring har UiT-professoren med seg et drømmelag av unge og dedikerte forskere. Resultatene de oppnår gjør seg bemerket i regjeringen.

Livsfarlig bakterie stjeler jern fra offeret sitt

Molekylærbiolog Sunniva Katharina Thode har forsket på en av angrepsmekanismene til noen av de skumleste bakteriene vi kjenner, og forklarer at bakteriers evne til å knabbe jern fra en uskyldig vert kjennetegner noen av verstingene.

Får ikke snakke om helsa si på samisk

Fornorskingsprosesser har vi lagt bak oss for lenge siden, har vi ikke? Likevel har norske sykepleierutdanninger fremdeles ikke  fokus på å lære studentene hvordan de skal møte de samiske pasientene.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner