Nyheter fra UiT


Vil lære studenter verdiskapende styrearbeid

Konsernsjef i SpareBank1 Nord-Norge Jan-Frode Janson mener nordnorske bedriftsstyrer kan ha godt av å få inn både filosofer og statsvitere. Nå starter et program skal lære studenter verdiskapende styrearbeid.


UiT med nytt lærerutdanningstilbud

Lærermangel blir møtt med en historisk satsing i Finnmark og Nord-Troms. Bare i Finnmark vil det i løpet av 6 år mangle 200 lærere.Ønsker stormølla velkommen!

Både milslukeren, Petter Eliassen, og sprinteren Finn Hågen Krogh er storfornøyde med å få mulighet til både spesifik testing og trening på hjemmebane.


Kan skiftarbeid føre til klasehodepine?

Det er påfallende mange skiftarbeidere som lider av klasehodepine. Er det den biologiske klokka vår som er synderen?


Dobbelt så mange syklet

Rundt 600 UiT-ansatte deltok i årets sykle til jobb-aksjon. Det er dobbelt så mange som i fjor.


– Dysleksi går igjen i familier

– Dysleksi går igjen i familier og hvilket språk du snakker har mye å si for hvor store lese- og skrivevansker du får, sier professor Trude Nergård Nilssen. Lørdag er dysleksi tema på Lørdagsuniversitetet.


Gjennomfører pasienter med klamydia anbefalt behandling?

Klamydia spres raskt og kan i verste fall føre til sterilitet. Det store spørsmålet i en ny studie er derfor: hva gjør de som har fått en klamydiadiagnose?


NOKUT gjennomfører nasjonal studentundersøkelse

2. og 5. års studenter ved UiT får mulighet til å delta på NOKUTs nasjonale spørreundersøkelse for å sikre god studiekvalitet.


Se opp for spearphishing!

Tenk deg at sjefen din via epost ber deg om å betale en faktura til utlandet. Hvorfor skulle du fatte mistanke om svindel, hvis epostadressen så riktig ut?


– Vi risikerer å miste demokratiet

– Vi må diskutere det verdensomspennende etterretningssystemet som radarene våre er en del av, ellers risikerer vi å miste demokratiet slik vi kjenner det i dag, mener professor Tone Bleie. Mandag starter konferansen Militær etterretning og den demokratiske blindsonen.


Møte med virkeligheten i strafferett

Denne uka har jusstudentene byttet ut jusprofessorene med politietterforskere, patologer og DNA-eksperter.


Statsbudsjettet 2017: Et godt budsjett for UiT

Det langsiktige arbeidet som UiT har gjort for å heve utdannings- og forskningskvaliteten gir positiv effekt for neste års budsjett. I tillegg sikres finansiering av store, nasjonale forskningsprosjekt ved UiT.


Fikk nytt barn for hver publikasjon

Signe Veierud Busch fikk sitt første barn rett før hun skulle levere masteroppgaven i jus. Da hun leverte sin doktorgradsavhandling, var barn nummer to seks måneder. Tre år senere gir hun nå ut bok rett etter å ha født sitt tredje barn.


Med lærebok i mikroøkonomi

– Mikroøkonomi er et godt sted å begynne, for eksempel om man vil endre klimaproblemene i verden.


Ungdomssmerter kan avsløre framtiden

Allerede på ungdomsskolen kan man se tegn på hvem som ender opp som ufør eller mye sykemeldt senere i livet.


Stor interesse for åpent universitetsområde

Arrangementet ”Utforsk UiT” ble en suksess. Om lag 1000 skoleelever inntok universitetsområdet i Breivika fredag, og søndag kom enda flere besøkende – både store og små.


Nyrestress kan gi kronisk nyresykdom

Det er velkjent at tap av nyrefunksjon øker risikoen for dødelighet, men konsekvensene av å ha økt nyrefiltrering har fått mindre oppmerksomhet.


1-15 av 146 | Neste 15 Siste 11 | Arkiv
Publikasjoner
Magasinet Labyrint
Magasinet Ottar
Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet
Studentavisen Utropia
Finn nyhetssak:
På Twitter   #norgesarktiske
Skip to main content