Nyheter fra UiT

Nederlandsk forskning på lærerutdanningene ved UiT

Den nyskapende 5-årige masteren i grunnskolelærerutdanning ved UiT vekker oppsikt internasjonalt. Nederlandske Paulette van der Voet har valgt å forske på den.

Etterlyser strategi for hvalturisme

Forskningen til Berit Kristoffersen og Britt Kramvig om hvalturisme er løftet opp på næringsministerens bord.

Skal bore etter gasshydrater i Arktis

Vi vet ikke hvor mye av klimagassen metan er lagret under havbunnen i form av is, såkalte gasshydrater. Derfor skal senter for fremragende forskning CAGE bore etter dem.

Sykefraværet blant de unge øker mest

Det er arbeidstakere mellom 20 og 29 år som har den største økning i sykefraværet. – De er ikke latere, sier Line Krane ved UiT.

Valgt inn i vitenskapelig komité

Professor i arkeologi Hans Peter Blankholm er valgt inn i den vitenskapelige komitéen for Earth and Environmental Sciences i European Academy of Science (EURASC).

Er vi nordmenn for naive når det gjelder alternativ behandling?

En stor undersøkelse om nordmenns forhold til alternativ behandling har blitt offentliggjort. Noen av resultatene forundrer ekspertene.

Merkur krysser snart solskiva

Mandag 9. mai blir det mulig å få med seg en ny astronomisk begivenhet. Da passerer Merkur mellom oss og sola.

Jubler for knall søkertall

Nesten 40 prosent flere studenter ønsker å ta en mastergrad i lærerutdanning ved UiT. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener UiT har hevet kvaliteten på lærerutdanningen i Norge.

Tidenes satsing på krigsforskning i nord

Takket være midler fra Trond Mohn og Norges forskningsråd kan UiT Norges arktiske universitet starte tidenes største forskningsprosjekt på krigen i nord.

Kvinner blir mest våryre

Nå som sola gjør dagene lysere, er det faktisk kvinner som blir mest våryre og lidenskapelige.

spesielt kvinner nå går inn i en munter og yr årstid. Når sola varmer, reagerer kvinnene med økt sexlyst og lykkefølelse. - See more at: https://uit.no/nyheter/artikkel?p_document_id=301377&p_dim=88108#sthash.dVLyPG8O.dpuf

Fakultetet mot strømmen

Mens søknadstallene til petroleumsfag stuper på landsbasis, øker antallet søkere til det nettbaserte ingeniørstudiet i prosessteknologi ved IVT-fakultetet. Som det også gjør til fakultetets øvrige ingeniørstudier på nett.

Vil heve kvaliteten i den videregående skolen

Nå blir det universitetsskoler også i den videregående skolen. Målet er å heve kvaliteten på den videregående skolen i nord.

Nytt rekordtall for jusstudiet på UiT

Hele 595 personer har masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT som førstevalg til høyere utdanning i år. Det er et nytt rekordtall i jusstudiets 29-årige historie.

Aldri vært mer populært å studere ved UiT

Årets søkertall viser en økning for UiT på 9,17 prosent. Sykepleieutdanning, droneutdanning og fiskerifag er blant de populære studiene ved UiT i år.

Ungdom velger fisk i 2016

Sjømatnæringa er i vinden og Norges Fiskerihøgskole har dobbelt så mange søkere nå som for 3 år siden!

– Fredrik er et mattetalent

Daglig leder i Aker Scholarship Bjørn Blindheim omtaler UiT-student Fredrik Vaeng Røtnes som et fantastisk talent i matematikk

Uredd ung høyrehånd

Europaminister Elisabeth Aspakers nye politiske rådgiver er den 20-årige UiT-studenten Ragnhild Berg Nilsen. Hun synes selv det er et lite mysterium at hun ble valgt ut til jobben, men er ikke veldig nervøs for å bli ministerens høyre hånd.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner