Nyheter fra UiT

Det står skrevet i sand

Ikke alt som er skrevet i sand viskes ut, geologistudentene kunne spore tusen år gamle prosesser i sandavsetningene på Breivikeidet

Får skryt for forskning, utdanning og samfunnsbidrag

Det humanistiske fagområdet ved UiT får skryt av sin forskning, utdanning og sitt samfunnsbidrag i en fersk internasjonal evaluering i regi av Forskningsrådet.

Universitetsdirektøren tilråder fem fakulteter i det nye UiT

Fem fakulteter og en ny ledelsesstruktur med tverrfaglig representasjon og regional innflytelse er tilrådningen fra universitetsdirektøren.

Bidrag i stort internasjonalt oppslagsverk

Han er en av tre norske bidragsytere som er med i et nylig utgitt storverk fra SAGE Publications: The SAGE Encyclopedia of Political Behavior.

Gratulerer til fem nye prisvinnere ved Helsefak 2017!

Det helsevitenskapelige fakultet gjorde stas på fem prisvinnere under årets sommerfest, og en av dem hadde ekstra god grunn til å være fornøyd.

Kommer fra hele verden for å studere havrett i Tromsø

Å interessere seg for havrett er ikke lenger sært. Hele 20 Ph. d- studenter fra hele verden meldte seg på da KG Jebsen-senter for havrett ved UiT annonserte «sommerskole» i havrett.

Nå kan du dele vitnemålet ditt digitalt

Vitnemålsportalen er en ny digital tjeneste hvor du selv kan hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder og potensielle arbeidsgivere. Og samtidig redusere bruken av papir.

Kirkebøker + Helsefak = sant

Hva kan gamle kirkebøker fortelle oss om folkehelsa?

Her er de beste underviserne ved UiT

Seks ansatte ved UiT Norges arktiske universitet har fått status som merittert underviser. UiT er det første universitetet i landet som meritterer bredt.

Disse fikk priser på rektors sommerfest

Nils Aarsæther, Torbjørn Eltoft, Lena Bendiksen, Nanna Hauksdottir, John Sigurd Svendsen, Hilde Blix og Kathrin Hopmann fikk velfortjent heder på rektors sommerfest da de vant en av UiTs priser.

Idrettsforskernes tips til trenere

Trenere bør ta hensyn til tidspunkt på dagen – og hvorvidt utøverne er morgenfugler eller natteravner – når de planlegger trening.

– Dette mener vi om forslagene til ny fakultetsstruktur

12 ansatte og studenter ved UiT i Alta, Tromsø, Narvik og Harstad forteller hva de mener om forslagene til ny fakultetsstruktur.

Maarten Beerepoot er vinneren av årets Birkelandspris

I dag vil han få overrekt Yaras Birkelandspris for sin doktorgradsavhandling, og det av selveste statsministeren.

Forsker på kvensk og nordfinsk kultur

Kvensk og norskfinsk kultur blir gjenstand for både forskning og film i et nytt treåring forskningsprosjekt ved UiT Norges arktiske universitet.

Avdekket menneskerettighetsbrudd i 7 av 8 undersøkte tiltak i psykiatrien

Marius Storvik avdekket store, systematiske brudd på menneskerettighetene i norsk psykiatri i sin doktorgradsavhandling. – Systemet som skal ivareta pasientenes rettigheter fungerer ikke, konkluderer Storvik.

Styrker romforskningen ved UiT

Det nye EISCAT_3D-prosjektet vil styrke forskningen innen rom- og geofysikk ved UiT Norges arktiske universitet. Finansieringen av radaren som skal bygges i Skibotn i Troms er nå sikret, og første byggetrinn kan iverksettes.

UiT har uteksaminert psykolog nr. 500

Anja Sletten Walstad fikk æren av å bli kåret til psykolog nr. 500. Utmerkelsen fikk hun av professor Catharina A. Wang – som var en av de første uteksaminerte psykologene ved UiT.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner