Nyheter fra UiT

Audun Rikardsen fikk Forskningsrådets formidlingspris

Professoren i arktisk og marin biologi fikk den høythengende tittelen årets forskningsformidler, blant annet for sin unike og entusiastiske fortellerglede og svært høye formidlingsaktivitet.

Inviterer til populær forskningsfest

Forskningsdagene er her igjen, og UiT deltar på mange av sine studiesteder i nord. Et stadig større publikum ønsker å oppleve forskning på en ny, interaktiv og spennende måte. Jakt på stjernestøv, pub-foredrag og Utforsk UiT for hele familien er bare noe av det du kan være med på i år.

Innovasjonspris til tidligere UiT-forsker

Ane Aanesland, som tok doktorgraden ved UiT i 2004, er tildelt den høythengende innovasjonsprisen CNRS Innovation Medal.

Knausgård begikk "fadermord" på Hamsun – slik Hamsun gjorde overfor Ibsen

Knausgård beskyldte Hamsun for å lide av stormannsgalskap og å ha et barnslig behov for å “vise hva han kan” – men modererte kritikken etter selv å ha å ha utgitt Min kamp-serien.

Reindrifts- og samerett for et større publikum

Vil du vite mer om samisk sedvanerett, statens tvangsslakting av en liten reinflokk og reindriftens indre selvstyre? Da er denne boka forfattet av professor Øyvind Ravna ved UiT Norges arktiske universitet noe for deg.

1,77 millioner år gammel neshorn-tann løser evolusjonsmysterier

Forskere har hentet ut genetisk informasjon fra en 1,77 millioner år gammel neshorn-tann. Dette er de eldste genetiske data som noen gang er registrert.

Flere fornøyde med utdanningen

Økt tilfredshet med universitetsutdanningene i Finnmark.

Institutt for reiseliv og nordlige studier bruker reiselivsaktører i undervisningen.

Kvensk revitalisering løfter både studiet og reiselivsnæringa.

Finn drømmejobben på Arbeidslivsdagen 2019

Alt du trenger for å bli jobbklar, enten under eller etter studiene. Årets arbeidslivsdag går av stabelen 12. september!

Prestisjepris til UiT-professor

– Jeg blir forlegen. Det er hyggelig å bli satt pris på, men jeg gjør ikke mer enn mange andre, sier Marie-Theres Federhofer om Willy Brandt-prisen hun skal motta i høst.

Kan intervalltrening skape treningsglede?

Idrettsforskere testet to ulike treningsformer for å finne ut om en intervalltrenings-økt kunne gi like stor treningsglede som en vanlig løpetur.

A Changing Arctic

Neste sommer arrangeres det en prestisjetung vitenskapskonferanse i Tromsø i samarbeid mellom Framsenteret og Nature Conferences. UiT-rektor Anne Husebekk oppfordrer forskere ved UiT til å bidra.

Helten som "forsvant"

Han har på sett og vis kommet i skyggen av generalmajor Carl Gustav Fleischer når krigen i nord diskuteres. Men general Otto Ruge var mannen som i april 1940 ristet det verste krigssjokket av norske ledere og mobiliserte forsvaret til kamp over hele landet. I dag, onsdag 4. september, lanseres biografien «Otto Ruge. Hærføreren», skrevet av historieprofessor Tom Kristiansen ved UiT.

Møter et behov for samiske sykepleiere

UiT tilbyr samisk sykepleierutdanning og planlegger for oppstart i januar 2021.

ARV-utstillinga opnar i Tyskland

Jubileumsutstillinga ”Arv/ Unruly heritage” vandrar vidare ut i Europa. Første stopp på vegen er Humboldt universitet i Berlin, der utstillinga opnar 5. september.

Samhold gjennom 60 år

Denne uka besøkte lærerstudentkullet fra 1959 lærerutdanningen ved UiT. Det ble mange gode møter.

Tettare samarbeid i fokus ved besøk frå Umeå universitet

26.–28. august fekk UiT besøk frå leiinga ved Umeå universitet for å diskutera aktuelle spørsmål i sektoren og planar for tettare samarbeid mellom universiteta.

1-15 av 90 | Neste 15 Siste 15 | Arkiv

Publikasjoner