Nyheter fra UiT

UiTs beste leder er kåret

Etter en hel dag med caseløsing og en intens utspørring fra banksjef Lars Nymo Trulsen og hotelldirektør Øyvind Alapnes, var det til slutt Beatrice Bremnes som sto igjen som vinner av årets Lederjakten.

Åpen dag ved UiT

Onsdag var det åpen dag ved UiT og over 800 videregåendeelever kom på besøk. Fakultetene arrangerte aktiviteter og omvisninger for å hjelpe elevene med et av de største valgene i deres liv.

Uvurderlig hjelp gjennom 200 år

200 år med norske konsuler i Nord-Russland og russiske i Nord-Norge er fortellingen om uvurderlig hjelp for lokalbefolkning og næringsliv på begge sider av grensen. Fredag 19.oktober er dette tema på Stoltenberg-seminaret i Kirkenes.

Tipp topp øvingslokaler for sykepleierstudentene

Sykepleierutdanningens nye og oppdaterte øvingslokaler er så realistiske at du kan tro du har havnet på sykehus.

Algebra meets statistics at Summer School in Tromsø

A group of mathematicians recently came together at UiT The Arctic University of Norway, to learn more about four new developments in the intersection of algebra and statistics.

Hvalen kommer!

Når forsker Audun Rikardsen drikker sin morgenkaffe, så sjekker han samtidig hvor hvalene hans har vært i natt. Nå kan du også følge hvalenes ferd mot norskekysten. Kanskje kommer de dit du bor?

- Ville vært umulig å lede et forfatterstudie uten å være forfatter selv

Anne Oterholm er faglig leder ved forfatterstudiet på UiT, og er for tida aktuell med sin niende roman Løgnhals. Vi tok en prat for å bli litt kjent med henne og forfatterstudiet, som opplever en voldsom pågang av søkere.

Var vertskap for verdens viktigste konferanse innen polar juss og politikk

Det som regnes som den viktigste konferansen i verden innen juss i polarområdene ble nylig avholdt ved UiT – for første gang i Norge. – Måtte bli UiT, sier initiativtakerne.

Flere helsesøstre i nord

UiT Norges arktiske universitet, utvider fra høsten 2019 med to masterprogram på deltid i helsesøsterfaget i Alta og Harstad.

Paramedisinutdanningen i kompetente hender

I akuttmedisinen er man vant til å jobbe under tidspress. Opprettelsen av paramedisinstudiet ved UiT har også foregått i rekordtempo.

Trenger du noen å snakke med?

«Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse». 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse.

Ingen store overraskelser i forslaget til statsbudsjett

– Det er et relativt lite spenstig forslag, uten noen store overraskelser enten den ene eller andre veien, sier prorektor ved UiT Kenneth Ruud.

Forskning og kunst smelter sammen i ny utstilling

I anledning 50-års jubileet til UiT, vises fotografier tatt av UiT-forskere og fotografer på Galleri Nord i Tromsø. Her kan du oppleve natur og kultur, med et kunstnerisk uttrykk.

10 års seilas i havrett

Det juridiske fakultet feiret onsdag at deres internasjonale mastergrad i havrett (LL.M) er 10 år.

Trening nuller ikke ut høy BMI

Nye resultater fra Tromsøundersøkelsen viser at overvekt og fedme øker faren for hjerteinfarkt dramatisk – sammenlignet med inaktivitet.

Ypperlig kvalitet fra torskehotell

Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.

Unik e-lærebok for arktisk helsearbeid

Nå er det på tide å ha fokus på folkene i nord – ikke bare klima og mineralressursene som fins der! Det mener hjernene bak den nye e-læreboken for helsearbeidere i arktiske land.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner