Nyheter fra UiT

Forskningsbasert studieteknikk på 1-2-3

Hvordan du bør jobbe som student? Her kan du lese forskningsbaserte læringsteknikker utviklet ved UiT Norges arktiske universitet. Rådene angår både konkrete studieteknikker og mer generelle råd for din studiesituasjon.

Ble det bedre gjort enn sagt, Arnfinn Sundsfjord?

For åtte år siden ble Arnfinn Sundsfjord dekan på et splitter nytt fakultet. Mottoet var ”Godt gjort er bedre enn godt sagt”, så hva fikk han egentlig gjort?

Fulbright-frist nærmer seg - og Anna forteller hvorfor du bør søke

Fristen for å søke på Fulbrightstipend til USA for 2018-19 nærmer seg. UiT-stipendiat Anna Dahl Myrvang er nå tilknyttet Harvard University i Boston og kan gi deg flere gode grunner til at du bør sjekke ut stipendet.

Nå utdannes det leger i Finnmark

For første gang i historien utdannes det leger i vårt nordligste fylke. Målet er å beholde legestudentene i fylket når de skal ut i arbeidslivet.

UiT på Aqua-Nor: – Viktig at man har juridiske rammer for en bærekraftig akvakultur

UiT-forskere har denne uken deltatt på Aqua-Nor i Trondheim – verdens største messe for akvakultur-teknologi. For første gang er også rettsforskere med, for å synliggjøre at vi trenger gjennomtenkte juridiske løsninger for en bærekraftig akvakultur i framtida.

Semesterstart: Klare for fem år med argumentasjon, kritisk tenkning – og friluftsliv

Hvorfor valgte studentene som de gjorde? Mens studentene Amalie og Karoline valgte Tromsø som studiested fordi det var nært hjemme, ville Hilde hit fordi det var spennende å dra langt hjemmefra. Og er jusstudiet noe for idealister, egentlig?

– Dette har jeg ventet på lenge

Aldri før har det startet flere studenter på master i grunnskolelærerutdanning ved UiT. Allerede en halv time etter velkomsttalen var morgendagens lærere i gang med studiene.

Utenriksministeren lanserte ny forskningspris

Den internasjonale Mohnprisen for fremragende forskning relatert til Arktis ble tirsdag 15. august lansert av utenriksminister Børge Brende.

– Det er jobber til dere der ute!

Semesterstart ved Det helsevitenskapelige fakultet var preget av optimisme og åpenhet.

Vil blokkere Aurora

Nei, det er ikke nordlyset som skal blokkeres – men et protein involvert i kreft. Oppkalt etter himmelfenomenet Aurora Borealis opererer dette proteinet i cellenes polområder.

UiT på lederjakt

UiT Norges arktiske universitet skal ansette seks nye dekaner.

Gettysburg-studenter strømmer til Tromsø

Julie Welde og Annika Jensen var blant de som viste vei. Nå formelig strømmer studenter fra Gettysburg College i Pennsylvania til UiT Norges arktiske universitet for å studere. Og Gettysburg ønsker UiT-studenter i retur.

– Verden ser mot Lofoten i klimaspørsmålet

– Om verdens rikeste land ikke har råd til å prioritere en fornybar ressurs som fisken i Lofoten, hvem har da råd til å ta klimakampen? spør filosof Øyvind Stokke.

Livredning kjenner ingen grenser

Når liv skal reddes er det ikke så nøye hvilket språk du snakker.

Prokrastinering og depresjon henger sammen

Professor Frode Svartdal ved Institutt for psykologi påpeker at det er en sammenheng mellom prokrastinering (irrasjonell utsettelse) og stress, angst og depresjon. Hva kan man gjøre for å få bukt med problemet?

12 tips for å lykkes på universitetet

Mange studenter opplever overgangen fra videregående til universitetet som noe røff. Professor Frode Svartdal ved Institutt for psykologi ved UiT Norges arktiske universitet gir deg forskningsbaserte tips for å lykkes som student på universitetsnivå.

Dette gjør deg klar til arbeidslivet

For de aller fleste studenter er målet å skaffe seg en relevant jobb etter endt utdanningsløp. Senter for karriere og arbeidsliv (SKA) ved UiT Norges arktiske universitet gir deg fem tips til hvordan du kan bli en attraktiv arbeidssøker.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner