Nyheter fra UiT

Nå skal forskningsdata deles

Professor ved Tromsø Museum, Robert T. Barrett har samlet inn data om sjøfugler siden tidlig på 70-tallet. Nå blir det tilgjengelig for alle.

Blir del av europeisk elitelag med forskere

Professor Liv Helene Willumsens forskning på hekseprosessene har gitt henne plass på et tverrfaglig elitelag av forskere ved et av Europas fremste universiteter.

Kan spare millioner på behandling av hjertepasienter

Helsevesenet kan spare millioner på behandling av pasienter med tette blodårer, uten at det går ut over livskvalitet og leveår.

Avgjørende at stater samarbeider om vern av Arktis

Smelting av havisen har skapt større press og økt aktivitet i Arktis – verdens siste villmark. Det haster med å få på plass et effektivt vern av sårbare områder – og nøkkelen er samarbeid mellom statene, mener rettsforsker.

Framtidas kraftverk er virtuelle

I framtida blir vi del av eit virtuelt kraftverk, der vi alle bidrar litt til det lokale kraftnettet.

Her får metaller magiske evner

1 stk metallion plasseres sentralt i et nett av elektroner – ikke ulikt et edderkoppnett – og hva skjer?

Bli jobbklar på Karrierefløya

På Arbeidslivsdagen i år er et eget område satt av til deg som vil høre på bedriftspresentasjoner, delta på intervjutrening eller få testet dine evner.

Krigsprofessoren vil være ”Mythbuster”

Det norske forsvaret var verken underfinansiert eller dårlig forberedt da Tyskland angrep Norge 9. april 1940, mener professor Tom Kristiansen.

Deltar på oljemessa med arktisk kunnskap

UiT sender en delegasjon til oljemessa i Stavanger. – Markedet er i endring. Kanskje blir det mer fokus på fornybar energi, sier Kristine Lind-Olsen i SESiNOR.

Det er helt normalt å glemme

Her kommer en god nyhet: Det er ingen grunn til bekymring bare fordi du er litt glemsk. Det er til og med helt normalt.

Satser mer på realfagstrening

Flere gode mentorer har meldt seg - og nå utvider prosjektleder Camilla Iren Hansen og ENT3R ved UiT Narvik realfagstreningen for skoleelever i byen.

Antibiotikaresistens: Pasienter dør av bagateller

Nå dør også pasienter i Norge på grunn av antibiotikaresistens. Det forteller professor Arnfinn Sundsfjord, UiT.

Har gitt fri rettshjelp i 50 000 saker

Jusshjelpa har siden 1988 gitt gratis rettshjelp til mennesker med behov for det. Nå har de passert hele 50 000 saker.

Havisen reagerte raskt på klimaendringer i fortiden

Utbredelsen av havis har variert konsekvent i takt med raske klimaendringer gjennom de siste 90.000 år, viser en ny studie i Nature Communications.

Kartla jordvarme under permafrosten

Fysiker Thomas Beka ved UiT kartla Svalbards berggrunn i flere titalls kilometers dybde, det er første gang noensinne at denne typen målinger utføres på øygruppen i Arktis.

Kritisk søkelys på rettsoppgjørets dødsdommer

– Høyesteretts tilsidesettelse i 2010 av rettsoppgjørets dødsdom over den tyske torturisten Karl-Hans Herman Klinge, illustrerer vilje til å styrke individets rettsbeskyttelse overfor staten. Nå er tiden inne for å sette også andre dødsdommer til side.

Høye forventninger for nye jusstudenter

Over 200 nye studenter var møtt opp til velkomstmøte for 1. avdeling i rettsvitenskap tirsdag. Spenning, høye forventninger og mange nye bekjentskaper preget studentenes første dag på studiet.

1-15 av 147 | Neste 15 Siste 12 | Arkiv
Publikasjoner