Nyheter fra UiT

7 grunner til at plast i havet påvirker deg direkte

Havet gir deg opplevelser som beriker livet og påvirker din mentale og fysiske helse. Hvor verdifullt er det for deg?

Trenar på fødselshjelp

Finnmarkssjukehuset held kurs med fødselsfantom. – På akkurat dette feltet er det vanskeleg å trene på levande folk, seier undervisar Ingrid Petrikke Olsen.

Krisetiltak i EU grunnet utbrudd av superresistent bakterie i Toscana

Et utbrudd av en superresistent bakterie i Toscana regnes som så alvorlig at helsemyndighetene i EU/EØS-land nå vurderer krisetiltak. – Svært lite virker mot bakterien, sier UiTs internasjonale ekspert innen smittevern, Ørjan Olsvik.

UiT-stipendiat får Fulbrights artikkelpris for unge forskere

Stipendiat Anna Dahl Myrvang ved Institutt for psykologi får prisen for sin artikkel om anorexi og endringer i hjernestruktur.

UiT-forsker med gjennombrudd: Modell kan forutsi omfanget av dengue-epidemier

Nå kan helsemyndighetene i rammede land bli bedre rustet til å ta vare på befolkningen når epidemier som dengue slår til. Matematikk var løsningen!

Her er smittefaren for meslinger størst

Meslinger øker i Europa og globalt. Nå som vi planlegger ferien: hvilke personer er sårbare for sykdommen, og i hvilke land er det mest smittefare?

Skal erstatte olje med CO2

Har du tenkt over hvor mye av tingene i hverdagen som inneholder olje? Hvor kommer klærne og medisinene dine fra når olja tar slutt?

Desse studentane er historiske

For første gong har UiT uteksaminert bachelorstudentar i ernæring.

Ingeniørstudenter får seg jobb før de er ferdige med studiet

Bachelorstudentene våre på bygg-ingeniør er med på å bygge landet – bokstavelig talt. Ikke rart de er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet.

- Må ufarliggjøre realfagene

- Vi har en jobb med å ufarliggjøre realfagene for jenter, sier universitetslektor Carita Eira Varjola ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fak). Mandag ble hun tildelt Studentenes Undervisningspris for fremragende undervisning ved fakultetet.

Underviser studenter 7000 km unna

Da studentene ved kystbyen Mogadishu ønsket å lære mer om fiskeriadministrasjon i Indiahavet, fikk de logge seg på live-forelesninger ved UiT, 7753 kilometer mot nord.

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

Bør klimaforskere reise mindre med fly?

Du reiser halve kloden rundt for å gjøre feltarbeid i Antarktis og til USA for å samarbeide med andre forskere. Men bør du kanskje tenke deg litt om før du melder deg på den klimakonferansen i Abu Dhabi?

Dødsalgen analyseres av algeeksperter i Tromsø

Forskere fra Norges fiskerihøgskole ved UiT jobber nå på spreng for å finne ut mer om algene som angriper laksemerdene i nord.

De første masterstudentene i grunnskolelærerutdanning uteksaminert i Alta

Etterspørselen etter de nye masterutdannede lærerne er stor, og mange av dem velger å bli i Finnmark.

Leonardo DiCaprio-dokumentar om klimaendring har Tromsø-forskere med på laget

Filmen ICE ON FIRE har premiere på filmfestivalen i Cannes, onsdag 22. mai, og på HBO 11. juni.

Stor undersøkelse ved UB: – Vi ønsker å bli enda bedre!

Ønsker du bedre lys, mindre støy, flere arbeidsplasser og bedre utvalg av litteratur? Nå har du en gyllen sjanse til å komme med dine tilbakemeldinger til Universitetsbiblioteket.

1-15 av 105 | Neste 15 Siste 15 | Arkiv

Publikasjoner