Nyheter fra UiT

Svartedauden lever

Hvis du tror den forferdelige pesten, svartedauden, døde ut etter sine herjinger på 1300-tallet, må du tro om igjen. I år har vi et alvorlig utbrudd med 849 smittede.

Vil øke forståelsen om menneskelige faktorer i snøskred

I november møtes fagfolk og friluftsentusiaster fra Norden for å utveksle meninger, erfaringer og forskningsresultater om ferdsel i skredutsatt terreng. Målet er å forebygge dødsulykker i fjellet.

– Det beste er å få vite hvordan livet som student er

Elevene på Åpen dag var enige om hva de fikk størst utbytte av; å snakke med studentene selv.

– Kan bli vakreste campus i landet

– Dette er en plan for campus, men også en plan for byen. Det blir et signalområde, snarere enn et signalbygg, sier en tydelig begeistret rektor Anne Husebekk om campusutviklingsplan for UiT Harstad som ble lagt fram tirsdag.

Nedslående håndhygiene hos sykehusansatte

En studie gjort på sykehuskaféen på UNN, viser at kun halvparten av de ansatte spriter hendene før de forsyner seg av maten.

Skrekk og verdensrommet inntar Tromsø bibliotek

Bibliotekstudentene ved UiT har tatt med seg både verdensrommet, skrekk og fly inn på Tromsø bibliotek og byarkiv.

The backdoor into Arctic governance?

UiT deltar med mange representanter under årets Arctic Circle-konferanse i Reykjavik. En av dem er stipendiat ved Institutt for samfunnsvitenskap, Beate Steinveg. Les blogginnlegget hennes fra Island her.

Vant prestisjepris – skal hedres i Los Angeles

Studenter og lærere ved UiT Norges arktiske universitet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har sammen vunnet The American Society of Landscape Architect sin prestisjetunge pris, for fremragende forskning i 2017.

Nesten 850 ungdommar inntek universitetet: – Konseptet er heilt nytt

Neste veke er elevar frå vidaregåande skular invitert til open dag på UiT Norges arktiske universitet. – Vi opnar opp universitetet for å vise breidda av studium vi tilbyr.

Statsbudsjettet 2018: – Som forventet

Regjeringen fortsetter satsinga si på forskning og utdanning i tråd med signalene som er gitt tidligere. – For oss er budsjettet som forventet og en videreføring av fjorårets aktivitetsnivå, sier UiT-rektor Anne Husebekk.

– Viktig med et nasjonalt havsenter

UiT-rektor Anne Husebekk skal lede styringsgruppa for et nytt kompetansesenter for hav i Tromsø.

Interessert i temaet globale klimaendringer?

Våren 2018 får du mulighet til å ta det nye kurset Climathematics, som skal gjøre deg bedre rustet til å kunne forstå og delta i klimadebatten.

Bryter Norge Grunnloven ved å utvinne olje?

En historisk rettssak er på trappene: den norske staten er saksøkt av to miljøorganisasjoner for brudd på miljøparagrafen i Grunnloven for å åpne for ny oljevirksomhet. Hvilke sjanser har saksøkerne til å vinne fram?

Stor interesse for ubåter, krigføring og regler til havs

Tenk deg at noen oppdager en fremmed ubåt langs norskekysten. Hva kan egentlig Norge foreta seg da? Og er det en sammenheng mellom ulovlig fiske og moderne slaveri?

Økt fokus på tysk-norsk samarbeid

– Tyskland er Norges viktigste handelspartner i Europa. Det bør i større grad gjenspeiles i internasjonaliseringen innen høyere utdanning, sier Sigrid Ag, som er leder for seksjon for internasjonalisering av studier ved UiT.

Antibiotikabruk på norsk sjømat: Sunket med 99 prosent

Norsk sjømatnæring har gjort en formidabel innsats for å få bort antibiotikabruken. Derimot er importert sjømat et dystert kapittel.

Avslutningen er bare begynnelsen

Etter 10 år som senter for fremragende forskning avsluttes nå CTCC, men forskningseventyret er på langt nær over.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner