Nyheter fra UiT

Oppfordrer studenter og ansatte i Tromsø til å gå eller sykle

Neste uke starter det nye studieåret ved UiT for om lag 13 000 studenter i Tromsø. For å lette trykket på kollektivtrafikken anbefaler UiT at de som kan, går eller sykler til campus.

Er du kvinne og røyker? Da har du større risiko for å få lungekreft!

Selv om begge kjønn har røykt like mye gjennom livet, så har kvinner større risiko for både å få og å dø av lungekreft enn menn.

Historiske opptakstall ved UiT – og psykologistudiet har landets lengste venteliste

UiT Norges arktiske universitet har aldri gitt så mange tilbud om studieplass som i år. Hele 7602 får tilbud om å studere ved UiT i år. Dette er en økning på 16,7 prosent fra i fjor. Så mange som 2419 søkere står på venteliste på psykologistudiet, noe som gjør den til landets lengste.

Masterstudent oppdaget handelsplass fra vikingtida

Ved hjelp av metallsøker, fant Tor-Ketil det første handelsstedet hittil kjent i Nord-Norge! Nå skifter han yrke, og satser på arkeologien på fulltid.

Får millioner til å utvikle koronatest

UiT-forskere bidrar i arbeidet med en test som kan påvise immunitet mot koronavirus. Prosjektet får inntil åtte millioner kroner fra Norges Forskningsråd.

Bidrar til vekst i nordområdene

Hvordan kan fraflyttingen fra nord bremses, og hva skal til for å sikre vekst i nordområdene? Det har universitetene i Oulu og Luleå forsøkt å finne ut sammen med UiT.

– Vi må sikre deling av kunnskap

– Kunnskap og politikk må integreres bedre når bærekraftsmålene skal realiseres.
Det mener UiT-professor Edel Elvevoll som representerer den norske universitetssektoren på det årlige møtet om bærekraftsmålene i FN.

Etterlengtet åpning av legesenteret på Kraft

Etter noen måneder som luftveisklinikk under koronasituasjonen, er det fra 5. august endelig klart for oppstart som planlagt av det nye legesenteret på Kraft ved UiT i Tromsø.

Ikke økt smittefare på treningssentre

En ny norsk, litt uvanlig studie har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier. Forskerne ville undersøke om bruk av treningssentre førte til økt smitte av koronaviruset. Det gjorde det ikke.

Nordområdene på dagsorden

Hva har skjedd i nordområdene siden 2005? Og hvordan bør norsk politikk i nord være fremover? Det svarer en rekke samfunnsforskere ved UiT på i en kronikkserie i Nordlys, i forbindelse med den kommende nordområdemeldingen.

Økonomen som ble professor i helsefag

Etter å ha utdannet seg ved Norges handelshøgskole, flyttet Tromsø-gutten hjem til nord. Det ble starten på en 40 år lang karriere ved UiT.

40 år og fire generasjoner

Hun har gått i sin mors og mormors fotspor i valg av arbeidssted, og nå jobber også sønnen ved UiT. Senioringeniør Randi Olsen kan se tilbake på 40 innholdsrike år ved universitetet.

Styrkar det politiske arbeidet

UiT styrkar sitt arbeid knytt til politikk- og samfunnskontakt, og har engasjert Roger Ingebrigtsen som politisk rådgjevar for rektor. Engasjementet har ei varigheit på eitt år.

Brukerne får større innflytelse

Innføringen av en digital aktivitetsplan gir brukere av NAV større mulighet til å påvirke tjenestetilbudet de får. Det er konklusjonen i en fersk masteroppgave ved UiT i Alta.

Sommerferie under en pandemi: Reiselivsekspertenes 10 beste tips

I år er reisevanene våre snudd på hodet. Her får du reiselivsforskernes råd for sommerferien – samt tips om Nord-Norges skjulte perler ...

Vil styrke det kvenske gjennom teater

– Dette er stort for oss. At vi kan få ta i bruk kunnskapen ved UiT er en viktig forutsetning for å nå drømmen vår, sier prosjektleder Inger Birkelund om en ny intensjonsavtale mellom UiT og kventeateret i Nordreisa.

Tidenes største arkeologiprosjekt i nord

Veiprosjektet Hålogalandsveien utløser det største arkeologiske utgravningsprosjektet i Nord-Norge noensinne. Arkeologer fra Norges arktiske universitetsmuseum er på plass i felt. Arbeidet skal være ferdig høsten 2022.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg