Nyheter fra UiT

Student ved Handelshøgskolen er smittet av covid-19 / A student at the School of Business and Economics is infected with COVID-19

UiT bistår smittesporingsteamene i Tromsø og Harstad kommune etter at en student ved Handelshøgskolen i Tromsø har fått påvist covid-19.

Hvilken krise treffer oss neste gang?

Covid-19-pandemien er en global krise og blir kanskje stående som en av de største krisene denne generasjonen opplever. Likevel – ingen vet hva som treffer oss neste gang.

Er det farlig å spise sjømat fra et hav fullt av plast?

Plast i havet er et alvorlig miljøproblem som fører til lidelse og tidlig død hos dyr som bor i havet. Men er det farlig for oss mennesker å spise fisk og sjømat fra et hav som det årlig dumpes åtte millioner tonn plast i?

UiT stenger lokalene i Hammerfest fra tirsdag 27. oktober / UiT closes its premises in Hammerfest from Tuesday 27 October

Som følge av smittesituasjonen i Hammerfest og UiTs nærhet til sykehuset har UiT-ledelsen besluttet å stenge UiTs lokaler i Hammerfest inntil videre, fra og med tirsdag 27. oktober. UiT ønsker på denne måten å bidra til å bekjempe smitteutbruddet i kommunen.

Student ved UiT har testet positivt på covid-19 / Student at UiT has tested positive for covid-19

Tromsø kommune meldte fredag 23. oktober om tre nye smittetilfeller av covid-19. En av disse er lærerstudent ved UiT.

– En verden uten FN ville vært katastrofalt

24. oktober fyller Forente Nasjoner 75 år. Hva har FN betydd for verden og hva betyr den for deg og meg i dag? Vi har latt en historiker og en filosof reflektere rundt FNs rolle.

Støtter oppfordring fra statsministeren / Supports the call of the Prime Minister

Rektor Anne Husebekk oppfordrer studenter og ansatte ved UiT til å tenke ekstra mye på smittevern framover.

Ekspertliste: 75-årsjubileum FN

Til journalister: UiT har flere forskere som kan svare på spørsmål rundt FNs 75-årsjubileum, menneskerettigheter og internasjonalt samarbeid.

UiT-student får sitte i styret til eiendomsselskap

I styret kan handelshøgskolestudent Markus Dahl bruke sin kunnskap fra studiene, og lære om hvordan ting foregår i praksis.

Reiste 10 000 år gjennom sommeren

Første feltsesong i Nord-Norges største arkeologiprosjekt er unnagjort langs den kommende Hålogalandsvegen. – Vi er svært fornøyde med både arkeologien langs Tjeldsundet og fantastisk flotte funn som vi skal studere videre, sier prosjektleder Inga Malene Bruun.

UiT-student har fått påvist covid-19

Studenten som er bekreftet smittet har hatt undervisning ved campus i Tromsø.

– Hvor mye mikroplast finnes det egentlig i havet?

Det var én av tingene ungdomsskoleelevene lurte på da de fikk møte forskere fra UiT og Framsenteret for å lære om forskning på plastforsøpling av havet.

Ny avtale skal gi tettere samarbeid mellom UiT og Hålogalands-regionen

UiT Norges arktiske universitet signerte i dag en avtale med Hålogalandsrådet. Avtalen skal bidra til gjensidig vekst og utvikling og sikre at innbyggerne i regionen får en stabil tilgang på relevant utdanning.

UiT styrker samarbeidet med arbeidslivet

70 prosent av UiT-studentene blir og jobber i Nord-Norge etter utdannelsen. Nå styrker UiT samarbeidet med arbeidslivet for å sikre at enda flere velger å bli for å bygge og bo i nord.

Grenselandvirkelighet på nært hold

Barents arktisk nettverk for høyere utdanning (BANHE) sørger for at studenter og faglærere fra UiT samt universitetene i Luleå, Murmansk, Petrozavodsk og St. Petersburg møtes til et læringsseminar om forholdene i Barentsregionen.

Nye anbefalinger til barnevernet

I fem år har forskere kartlagt arbeidet barnevernet gjør i forbindelse med meldinger og undersøkelser. Nå er anbefalingene klare.

Tromsø ble krigens økonomiske vinner

NS-styret og krigsokkupasjonen i Tromsø fra 1940 til 1945 førte til lavere arbeidsledighet, flere skattekroner i kommunekassa og mindre kostnader til «sosialhjelp».

Nytt tilfelle av covid-19-smitte ved UiT / New case of COVID-19 infection at UiT

Ytterligere en student ved UiT har fått påvist covid-19.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg