Nyheter fra UiT

Vil ha flere UiT-forskere til Frankrike

Det Norske Universitetssenter i Paris lokker med stipender for å få flere UiT-forskere til Frankrike. – Vi har hatt stor nytte av senteret, sier Linda Nesby i forskningsgruppen HAS.

DigForsk øker aktiviteten etter ny avtale med NAV

UiTs DigForsk sin positive utvikling fortsetter. Nylig landet senteret en ny hovedkontrakt med NAV. Det betyr at flere i Finnmark får muligheten til å komme seg inn i arbeidslivet.

Ny lærarspesialistutdanning på UiT

Den prestisjefulle vidareutdanninga til lærarspesialist i matematikk kan sjåast på som eit løft for landsdelen.

European Commission-professor is new adjunct professor at UiT

Andrea Tilche, Head of Unit, Climate Action and Earth Observations, Directorate General for Research and Innovation at the European Commission, has been hired as adjunct professor at UiT.

UiTs nye satsing i kampen mot antibiotikaresistens

UiT har en ny satsing i kampen mot antibiotikaresistens, en av verdens største helseutfordringer. Forrige uke var det kick-off.

Nordic Urban Planning - how to plan the cities of the future

“We are very proud of what we are now able to offer,” says Associate Professor Anniken Førde as UiT Arctic University of Norway, in collaboration with Danish Roskilde University and Swedish Malmö University, launches the new joint Nordic master’s degree programme Nordic Urban Planning.

Fant hverandre på faglig speed-date

Lærerstudent Magnus Jensen fant den perfekte skolen for feltarbeid til sin masteroppgave da han besøkte Mastertorget ved UiT Norges arktiske universitet.

Stress i reinflokken kan gjøre reinen syk og blind

En ny doktorgrad ved UiT har ny kunnskap om et utbredt virus blant reinsdyr i Fennoscandia.

Nesten halvert antibiotikabruk etter regelendring

En ny rapport melder om 43 prosent reduksjon i bruk av medisinsk viktige antibiotika i amerikansk kjøttproduksjon de siste to årene.

Nytt databasesystem sparer forskere for tidkrevende datasøk

Heretter skal forskere slippe tidkrevende leting i mange ulike helseregistre for å finne datamateriale. Med et enkelt søk i databasen EUTRO finner de kjapt det de trenger.

Arctic Frontiers 2019: List of Experts

For the media: UiT The Arctic University of Norway offers a rich list of experts at Arctic Frontiers 2019 ”Smart Arctic”.

Får millionar til betre psykisk helse for studentar

Studentanes helse- og trivnadsundersøking vis ein auke av studentar som slit psykisk. No får Studentsamskipnaden og Studentparlamentet stønad til arbeidet for betre psykisk helse og førebygging av rusproblem mellom studentar.

Polarnatt blir stilt ut på flytande museum Krasin

Etter turné i Nord-Amerika, der ho blei opna av kong Harald i Alaska, vandrar utstillinga «Polarnatt» vidare til St. Petersburg i Russland. Der skal ho stillast ut på det flytande museet Krasin.

Stor dag for Universitetsbiblioteket i Harstad

Studentene får nå selvbetjening, oppusset lokaler med nye møbler og arbeidsplasser, bedre lys og ny teknologi.

Fully booked information meeting on Open Science at UiT

Every seat was taken when the University Library and TODOS (Tromsø Doctoral Students’ Organisation) held an event on the topics of Plan S, DORA and the negotiations of journal subscription deals.

Her kan du møte UiT i 2019

Vurderer du å studere ved UiT? Denne studentgjengen reiser nå til videregående skoler og utdanningsmesser over hele landet for å fortelle om vårt studietilbud og om livet som student. Her er listen over stedene de besøker.

Nyutdannede leger vil jobbe, men får ikke lov

Bare 36 prosent av søkerne fikk turnusstilling i år. – Blir fort et usunt fokus for studentene, sier leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf) Tromsø, Louise Hetty Einarson.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner