Nyheter fra UiT

Her er programmet for 50-årsjubileet

UiT Norges arktiske universitet fyller 50 år neste år, og gjennom hele 2018 skal vi feire og synliggjøre vår rolle innen forskning, utdanning, innovasjon og formidling.

Inngår samarbeid med Seoul National University

UiT Norges arktiske universitet fortsetter utviklingen av samarbeid med fremstående forskningsinstitusjoner i Asia.

Næringslivsledere presenterte bok om skjønn i ledelse

Redaktørene av boken Ledelse og skjønnsutøvelse – analyse, intuisjon og forhandlinger ba to næringslivsledere gi sin oppriktige mening om boken. Det ble både ros og ris.

Får millioner til kompetansesenter

– Dette er virkelig en gladdag for UiT, sier dekan Bjørn Solvang ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved UiT i Narvik, etter at det ble kjent at Forskningsrådet tildeler prosjektet Kompetansesenter for bygg- og anleggsbransjen i nord 13,7 millioner kroner.

Forskerpris til nytenkende arkeolog

Bjørnar Olsen fikk i dag HSL-fakultetets ærespris for forskning for å være en nyskapende drivkraft i arkeologimiljøet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanningsprisen gikk til PPU-Yrkesfag.

Har du en baby på 18 måneder?

Da kan du delta i et nytt forskningsprosjekt sammen med babyen din. Gjennom lek skal forskere ved UiT forstå hvordan en baby bruker imitasjon som læring.

Happy ending for hvaleventyret?

Turister, fotografer og filmteam fra hele verden er igjen på plass for å se de fantastiske hvalene som besøker oss her i nord hver vinter. UiT-forskere etterlyser nå statlig regulering.

Deler ut 30 milliarder Euro til forskning

UiT arrangerer 13. desember en kick off for å orientere om EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020. Over 30 milliarder Euro skal deles ut til forskning de tre neste årene.

Tidligere direktør fra Sjømatrådet til Fiskerihøgskolen

Fra omdømmebygging av norsk sjømat i inn- og utland, er Terje Martinussen nå tilsatt som ny instituttleder ved Norges fiskerihøgskole.

Tilbyr BA med livsfilosofi og jobbpraksis

Nå kan du studere filosofi, arkeologi eller russlandsstudier og samtidig få nyttig jobbpraksis.

Tildelt historiens første Mohnpris

Teamet bak The Meaning of Ice og dr. Eddy Carmack ble utnevnt som vinnere av den internasjonale Mohnprisen for fremragende forskning relatert til Arktis.

Awarded the inaugural Mohn Prize

The team behind The Meaning of Ice and Dr. Eddy Carmack have been announced as the joint winners of the International Mohn Prize for Outstanding Research Related to the Arctic.

Opprettar nye studiar i paramedisin, reiselivsleiing og landskapsarkitektur

UiT opprettar bachelor i paramedisin, masterprogram i reiselivsleiing og masterprogram i landskapsarkitektur frå hausten 2018.

Avtale mellom UiT og Storfjord kommune

UiT og Storfjord kommune har inngått en intensjonsavtale som blant annet innebærer spennende planer om et tverrfaglig senter for nordlysaktiviteter rettet mot publikum.

Disse fikk 112 millioner kroner fra universitetsstyret

Universitetsstyret delte ut pengene til neste års satsinger i regi av UiT. Tromsø-undersøkelsen, rekruttering av fremdragende forskere, befolkningsundersøkelser i nord, merittering av undervisning og mentorering er noen av tiltakene som har fått flere millioner kroner hver i støtte. Se her hvem som har fått støtte.

Nytt lederteam ved HSL-fakultetet

For første gang får HSL-fakultetet en prodekan med arbeidsted Alta.

Helsehuset gir unik praksis for studentene

Helsefak-studentene som har praksis ved Helsehuset i Tromsø skal jobbe i tverrprofesjonelle studentteam – sammen med reelle pasienter i autentiske kliniske situasjoner.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner