Nyheter fra UiT

– UiT har kunnskap som nordområdemeldingen trenger

Kunnskap og innovasjon står sentralt i arbeidet med regjeringens kommende nordområdemelding. Det fremhevet utenriksminister Ine Eriksen Søreide under innspillsmøtet på UiT lørdag.

Følg innspillsmøtet direkte

UiT i Tromsø tar lørdag imot statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstres leder Trine Skei Grande for å diskutere den kommende nordområdemeldingen.

Denne maskinen vet hvor mye sukker du trenger

En masterstudent ved UiT har utviklet en maskin som kan måle opp nøyaktig hvor mye jus du trenger hvis blodsukkeret blir for lavt. Og ikke bare det; den fyller også opp glasset for deg og gir beskjed når det er klart.

Her er deltakerne fra UiT i årets Forsker Grand Prix

Forskningsformidling på høyt nivå, konfetti og publikumsstemmer – alt ligger til rette for en storslått kveld når regionfinalen i Forsker Grand Prix går av stabelen i Tromsø 23. september! Men hvem er deltakerne fra UiT?

Viktige innspill fra UiT i Alta

Næringslivet er vinneren i kampen om dagens utdanninger både ved UiT og Nord universitet i Bodø. Stadig færre søker til lærer- og barnehagelærerutdanninga, viser statistikken som ble presentert for utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Alta i dag.

En «once in a lifetime» utstilling!

Koronaen gjorde at UiTs kunststudenter ikke kunne ha sin avgangsutstilling i vår. Nå slår de tilbake med en helt unik utstilling i fabrikklokalene til gamle Macks bryggeri i Tromsø.

UiT-prosjekt om havutdanning fikk 4,8 millioner i støtte

Regjeringen lyste ut 13,5 millioner kroner for å styrke kunnskapen om digitalisering i havrelaterte utdanninger. UiT-prosjektet DIVA stakk av med 1/3 av midlene.

Dette ønsker de unge for Nord-Norge

Økt satsing på bærekraftige løsninger, et godt samferdselstilbud og gode og relevante utdanningsmuligheter. Dette er faktorer de unge voksne i Nord-Norge mener er viktige for å sikre bolyst i nord.

UiT-student Vetle blir rådgiver for utenriksministeren

– Fantastisk å få en slik mulighet, sier Vetle Langedahl, student ved 5. avdeling i rettsvitenskap ved UiT.

UiT er vertskap for flere ministerbesøk

UiT tar denne uka imot statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstres leder Trine Skei Grande for å diskutere den kommende nordområdemeldingen.

Siljas masteroppgave avslørte uklarheter i reindriftsloven

– Når man tolker samisk rett, er det nødvendig også å ta hensyn til det samiske språket. Språk og kultur henger sammen, sier Silja Haldorsen, som vant pris for sin masteroppgave om redusering av reintall.

Får delta i internasjonalt samarbeidsprosjekt

To UiT-studenter som var trukket ut til å være med på årets Arctic Circle-konferanse, får delta i et unikt samarbeidsprosjekt med tre andre universiteter i USA og Island, selv om konferansen er avlyst.

Vil du låne en UiT-forsker?

Koronasituasjonen gjør at UiT må tenke annerledes i år under Forskningsdagene. I år kommer Forskningsdagene hjem til deg!

Med vekt på det psykososiale

Hvordan skape et mest mulig inkluderende læringsmiljø i skolen? Under Forskningsdagene skal professor Mirjam Harkestad Olsen ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT i Alta snakke om hva hun mener er viktig for å oppnå dette.

– Nord-Norges mest spennende toppstilling er ledig

For aller første gang er rektorstillingen ved UiT utlyst. Det søkes etter en person med kunnskap, vilje og kraft til å videreutvikle og forsterke universitetets posisjon og betydning regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Mikroskopiske alger har også sex

En tilfeldighet førte til at forskere oppdaget at den mikroskopiske algen Teleaulax amphioxeia også kan formere seg seksuelt hvis den har liten tilgang på næring. Funnet er publisert i Science Advances.

Dyr følger en indre kalender

Forskere ved UiT har funnet ut at dyr har en helt unik «hjerne-kalender». I samarbeid med en slags klokke gir den signal om at en ny årstid er på vei.

Drøfter helsetjenester med pandemien som bakteppe

Med et sterkt felt av innledere i boks og en pandemi som bakteppe, inviterer tunge samarbeidspartnere i nord til den digitale helsekonferansen «Framtidens helsetjeneste v. 2.0».

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg