Nyheter fra UiT

Ny forskning: Dette er barnevernets utfordringer

Et UiT-ledet nasjonalt forskningsprosjekt på barnevernets undersøkelsesarbeid viser mange utfordringer: mangel på samtaler med barn, lite planmessighet og mangel på dokumentasjon er noen av dem.

Vil studere folks reisevaner

En forskningsgruppe ved UiT vil finne ut hvordan nordmenns reisevaner endrer seg som følge av korona. Forskerne trenger nå din hjelp.

– Et viktig oppdrag

UiT-rektor Anne Husebekk er invitert til å sitte i styringsgruppa til Nasjonalt kunnskapsprogram for covid-19. Programmet skal samordne forskningen på viruset.

Paramedisin-studenter øver digitalt på ambulanselivet

Da koronasituasjonen satte en stopper for fysisk undervisning i mars, måtte lærerne på paramedisin-studiet ved UiT tenke nytt.

Syv råd til deg som skal ta doktorgrad

OK. Der sitter du altså med en stipendiatperiode i lomma, raske hjerteslag og en kriblende nysgjerrighet i magen. Dette skal gå helt fint – og med deg på ferden får du en podkast med syv råd fra to erfarne forskere. Råd som de selv ønsker at de fikk, da de sto på sin startstrek.

Equinor satser på stjerneforskning

– Når vi lykkes med å utvikle fusjonsenergi, vil vi ha en ren, utømmelig, bærekraftig energikilde, sier UiT-professor Odd Erik Garcia.
Han bidrar med kunnskap når Equinor nå satser på forskning på slik energi.

372 ekstra studieplasser til UiT

Regjeringen gir penger til 4000 nye studieplasser innenfor fagområder de mener samfunnet har behov for i de kommende årene. UiT fikk 372 ekstra studieplasser, noe som gleder rektor Anne Husebekk.

Sjekk villaksen sin ville tur i havet!

I fjor vår sette havforskarane satellittmerke på villaksar i Sør-Norge. No har dei ringt heim.

Doktorgradsstipendiat ved UiT lanserer lydverk fra Høyblokka

Alexander Rishaugs verk, Y (59°54’54,76”N 10°44’46,03”Ø), lanseres og streames i sin helhet som en del av osloBIENNALEN.

Vær OBS på falske e-poster

Flere norske mottakere fikk i dag søppelpost fra en e-postkonto som utgir seg for å være tilknyttet UiT og rektor Anne Husebekk. UiT har ikke sendt ut denne meldingen, og vi ber alle mottakere om å slette den.

Handelshøgskolen ved UiT har fått ny leder

Kåre Skallerud (58) er ansatt som ny instituttleder ved Handelshøgskolen, UiT Norges arktiske universitet. Skallerud er professor i markedsføring og har vært ved Handelshøgskolen siden oppstarten i 2009.

UiT får 20 millioner til oppgradering av undervisningslokaler

Kunnskapsdepartementet har tildelt UiT 20 millioner kroner. 5 millioner skal gå til oppgradering av UiTs bygg i Havnegata i Harstad, og 15 millioner skal brukes til å oppgradere Universitetsbiblioteket (UB) i Breivika i Tromsø.

Norges arktiske universitetsmuseum og Polarmuseet åpner igjen / The Arctic University Museum and The Polar Museum to re-open

Kommuneoverlegen i Tromsø har godkjent at museene kan sette i gang en gradvis åpning for publikum. Det planlegges for åpning 1. juni.

Rene og rike hav krever helhetstenking med økosystemet i sentrum

20. mai presenteres en rapport til Høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi initiert av statsminister Erna Solberg. UiT bidrar i dette viktige arbeidet.

Sentralisering vil vingeklippe UiT

«At Statsbygg overtar forvaltningen av bygningene til UiT Norges arktiske universitet er en dårlig idé. Økt sentralisering vil føre til at UiT vingeklippes og reduserer UiTs mulighet til å være en drivkraft i nord», skriver rektor Anne Husebekk og universitetsdirektør Jørgen Fossland i en ny kronikk.

Milepæl for samisk helse

– Det er en stor seier for den samiske befolkningen, for UiT, Samisk Høgskole og for helsevesenet at den samiske sykepleierutdanningen kommer i gang fra neste år. Samarbeidet mellom UiT og Samisk Høgskole er svært viktig.

UiT- og UNN-eksperter bistår Tromsø kommune med lokale covid 19-prognoser

Lokale smitteprognoser 7–10 dager inn i framtida er viktigere for kommunene enn R-tallet for hele Norge, mener professor Ørjan Olsvik. – Fantastisk å kunne bruke globale smitteeksperter lokalt, sier Tromsø kommune.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg