Nyheter fra UiT

Viktig å tenke sirkumpolart

– UiT og universitetet i Anchorage er arktiske universitet. Derfor er Alaska viktig for oss, sier UiT-rektor Anne Husebekk. Denne uka besøker hun Tromsøs vennskapsby Anchorage for å diskutere forskningssamarbeid og utveksling av studenter.

Søkerrekord hos Det helsevitenskapelige fakultet

Aldri før har så mange studiesøkere hatt Det helsevitenskapelige fakultet som førstevalg.

Jussprofessor om innsyn i det offentlige: – Folk bør få vite mer

Hvordan ender egentlig offentlige prosjekter opp med milliardsprekk? Hvordan har behandlingen av en omstridt byggetillatelse egentlig foregått? Det får allmennheten ofte ikke vite, fordi myndighetene har lov til å nekte innsyn i interne saksdokumenter.

Jubler for rekordsøkning til UiT

Aldri før har så mange ønsket å bli student ved UiT som i år. Søkertallene viser en formidabel økning på hele 14, 34 prosent.  – Dette er fantastiske nyheter for UiT, sier rektor Anne Husebekk.

Lag din egen algefabrikk på vitensenteret!

Visste du at alger spiser CO2? Visste du at CO2 kan brukes til å lage plastikk og medisiner? Og visste du at at det fins sjøaper? Kom på CO2-dagene på Vitensenteret imorgen så får du vite mer om og eksperimentere med CO2!

Radarmålinger gir 3D-kart av snø og is

Havis og isbreer i polområdene kan nå kartlegges – ikke bare i utbredelse, men også i dybden.

Her analyseres 500 urinprøver i uka

Denne laben til UiT/UNN får inn cirka 500 urinprøver i uka, og daglig avslører bioingeniørene doping, rusmidler, narkotiske stoffer, miljøgifter og hormoner.

– En unik mulighet for doktorgradsstudenter

Forsker Grand Prix er en enestående mulighet til å lære formidling. Er du doktorgradsstudent, er dette en utmerket sjanse til å forbedre dine formidlingsevner.

50 forskere på turné

Mandag startet universitetet forskerturneen "50 år – 50 forskere – 50 skoler", der hensikten er å formidle forskning til elever som snart skal ta et valg for livet.

Nytt studium i paramedisin ved UiT: – Å jobbe i ambulansen gir både spenning, variasjon og mening!

For første gang kan UiT tilby et bachelorstudium i paramedisin. Studielederen garanterer en spennende og praktisk utdanning, og et av landets fremste fagmiljø innen akuttmedisin.

Utnevner fire nye æresdoktorer

En nobelprisvinner, en spellemannsvinner, en forkjemper for global helse og en av universitetets pionerer er utnevnt til nye æresdoktorer ved UiT Norges arktiske universitet i jubileumsåret 2018.

UiT har åpnet portalen som hjelper deg ut i verden

Student ved UiT og lyst til å dra på utveksling? Eller UiT-ansatt med behov for å vite mer om mulighetene? Nå lanseres portalen som gjør alt så mye enklere for deg.

Mørkere isdekke på Grønland skyldes alger og smuss

En mørk sone av is på Grønland har stor innvirkning på smeltingen av det enorme isdekket. En ny studie i Nature Communications viser at alger på isen, støv og sot er hovedårsaken for denne mørkleggingen.

Overtar «Kronprins Haakon» i dag

Det formelle eierskiftet for Norges nye polare stolthet «Kronprins Haakon» ble gjennomført i dag. Dermed er forskningsfartøyet på norske hender.

Skal utforske «det sanne nord» som kunst

Det kunstfaglige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet har blitt tildelt 3,8 millioner kroner for sitt prosjekt «Art VAPO – True North».

Jørgen Fossland blir ny universitetsdirektør ved UiT

Jørgen Fossland er tilsatt som universitetsdirektør ved UiT Norges arktiske universitet i åremålsstilling for perioden 1.6.2018 – 31.5.2024.

UiT har landets mest fornøyde studenter i informasjons- og datateknologi

Resultater fra Studiebarometeret for 2017 viser at masterstudentene ved informasjons- og datateknologi ved UiT Norges arktiske universitetet er de mest fornøyde i landet.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner