Nyheter fra UiT

Overtakelse av FF «Kronprins Haakon» utsatt

Informasjon om toktplaner og dåp kommer når skipet overtas.

Skyldig eller ikke skyldig

Kjemiker ved UiT, Sumit Ganguly, har funnet ut at noen kjemiske forbindelser ikke er så uskyldige som man tidligere har trodd.

Første ledersamling i UiT-programmet

30 ledere ved UiT var denne uka samlet på Sommarøy for å lære mer om ledelse i akademia.

Kaster seg ut i professorat i Berlin

I 23 år har prodekan ved HSL-fakultetet, Marie-Theres Federhofer, jobbet ved UiT Norges arktiske universitet. Til høsten drar hun til storbyen Berlin for å ta fatt på Henrik Steffens-professorat.

Søker studenter: – Dette er en kjempemulighet

Vil du knytte verdifulle kontakter og få en større sjanse på jobbmarkedet? Da bør du søke om å få bli med på Peter F. Hjort-seminaret.

Rekordmange på Vitenuka i Alta

1100 barnehagebarn, elever fra grunnskolen og videregående skole deltok på Vitenuka 2018 i Alta. Dette er ny rekord.

UiT blir det første universitetet i landet som kjøper elfly

UiT Norges arktiske universitet investerer nesten 4,7 millioner kroner, over tre år, på to elfly og forskning knyttet til fornybar energi.

Nasjonal pris til UiT-student

Torgeir Brenn fra UiT skrev beste masteroppgave i romteknologi.

Sarphan og Zakiyatou kan bli fengsla i heimlandet – har fått tilflukt ved UiT

UiT har for andre gong tilsett akademikarar som er i fare i heimlandet – fordi dei driv med forsking.

Vann pris – for jakta på grunnsteinane i språket

Terje Lohndal vart professor allereie som 27-åring. I dag er han 32 år, og 1. mars mottek han Forskingsrådet sin pris for unge framifrå forskarar.

Uventede funn om nyrer og overvekt

Det har vært antatt at overvekt reduserer nyrenes funksjon, men nå har verdens største nyrestudie, gjort i Tromsø, fått et uventet resultat.

Tre fra UiT inn i nasjonal komité

– Det ultimate målet er en bedre kjønnsbalanse og et mer bevisst forhold til mangfold, sier dosent Hilde Blix ved UiT. Hun er nylig valgt inn i den nasjonale komiteen for kjønnsbalanse og mangfold i forskning.

Skal vi endelig få bukt med Hepatitt C?

Mens man tidlig satte i gang tiltak for å bremse HIV-epidemien, har man neglisjert den stille epidemien: Hepatitt C. Skjer det endelig en endring?

10 millioner kroner for å bekjempe resistente bakterier

Bakterier er svært tilpasningsdyktige. De kan faktisk klumpe seg sammen under et beskyttende slimlag – kalt biofilm. Dette er et stort problem med tanke på antibiotikaresistens.

God stemning og konkrete jobbmoglegheiter på Håp i Havet-konferansen

For 16. gong på rad har studentane ved Noregs fiskerihøgskule arrangert ein vellukka konferanse og skapt ein møteplass for næring og studentar.

Skal gi Tromsø-barn samisk «SFO» for første gong

UiT og Tromsø kommune startar opp eit prosjekt som skal få samisktalande barn til å beherske språket enda betre - gjennom leik og moro.

Hjerteforskningspris for viktig og samfunnsnyttig forskning

I dag fikk hjerteforsker Kaare Harald Bønaa Hjerteforskningspris fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Utdeler var HM Kong Harald.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner