Nyheter fra UiT

Drøftar infrastruktur i Nord-Noreg med arbeids- og næringsliv

Hovudtema på Peter F. Hjort-seminaret i år er infrastruktur, og korleis ein kan skape gode rammer for verdiskaping, bærekraft og utvikling.

Norge krever "åpen tilgang" – forlenger ikke avtalen med Elsevier

– Tilbudet fra Elsevier er langt fra å oppfylle kravene fra Norge om åpen tilgang til forskningsartikler, mener direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit).

Fornøyde toppidrettsstudenter ved UiT

- Jeg har hørt de som sier de ikke vil studere mens de satser i idrett, sier skiløper og student Synne Arnesen.

Første vitenskapelige bok om hundekjøring

Forskning viser at hundekjørere føler stor lidenskap til sin idrett. Kvinner scorer ekstra høyt på lidenskapsbarometeret.

Hva skal vi egentlig med abortnemnder?

Over hele landet har det blitt vedtatt paroler for årets 8. mars som omhandler å fjerne abortnemndene. Flere steder er hovedparolen «Forsvar sjølbestemt abort – fjern nemndene». Så hva skal vi egentlig med dem?

– Familien er patriarkatets siste skanse

8. mars 2019: – Det som forhindrer kvinner i å få like sterk posisjon i samfunnet som menn, er fortsatt at de gjør mer “gratisarbeid” i familien. Mer pappaperm er en av løsningene, mener både jusprofessor Hege Brækhus og sosiologiprofessor Marit Aure.

Ekspertliste: Kvinnedagen 2019

Til journalister: UiT har en lang rekke forskere som kan svare på alt fra Kvinnedagens betydning, kjønn og konflikt, diskriminering og trakassering, kjønn og urfolk, kvinner i litteratur og kultur og kvinners helse.

Seler slippes fri etter forskningsprosjekt

I to og et halvt år var tre seler i et basseng på UiTs campus. I høst fikk de dra hjem til Barentshavet, etter å ha bidratt med verdifull kunnskap om sjøpattedyr.

Slik kan proffene (og du?) bli enda raskere i skisporet

Hvilke bittesmå detaljer skiller de beste fra de nest beste i langrennsløypa? Både lengden på stavene og hvordan du løfter hælen under staking, har mye å si for hundredelene. Det viser ny forskning fra Idrettshøgskolen ved UiT.

- Nå har vi muligheten. Da er det jo bare å ta den

- Vi gjør det rett og slett fordi vi har muligheten til å reise ut som studenter, sier Mathias Sæterbø (24), Hans Ivar Arumairasa (25) og Halldor Arnarson (23). De tre masterstudentene fra Institutt for industriell teknologi ved UiT i Narvik, er nå klare for fire måneders utvekslingsopphold ved prestisjetunge Beijing Institute of Technology (BIT).

Er 70 det nye 65?

Er du sterk i klypa kan du regne med å leve lenger. Tall fra Tromsøundersøkelsen viser at de med sterk gripestyrke lever 20 prosent lenger enn de med svak gripestyrke.

– Det skal være trygt og godt å studere juss ved UiT

Etter #MeToo har juss-miljøet i Norge samlet seg om nye etiske retningslinjer for å hindre trakassering og diskriminering av studenter.

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

Bærekraft og fisk på menyen

Årets Håp i Havet-konferanse var krydret med muligheter og fremtidsvisjon.

Vil du bli bedre på formidling?

Er du student ved UiT og vil lære deg å formidle på måter som kommer til nytte både i studietiden og senere i arbeidslivet? Da har du nå en gylden mulighet.

På topp år etter år

Jus og medisin ved UiT topper fremdeles listen over studieprogram med mest fornøyde studenter i landet. Fysioterapi, psykologi og luftfartsfag skårer også høyt hos UiT-studentene.

– Vemodig at studietida på UiT er over

Ingrid Skjelmo – inntil i fjor høst jusstudent og aktiv politiker i kommunestyret i Tromsø –  ble fredag uteksaminert jurist i en høytidelig seremoni med 33 medstudenter på UiT. Det synes hun var både fint og vemodig.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner