Nyheter fra UiT

– Gledelig at universitetsmuseet løftes fram

Regjeringens nordområdemelding fastslår at forprosjektet til nytt universitetsmuseum i Tromsø skal fullføres.

– Viser hvor sterkt Norge trenger et breddeuniversitet i nord

Regjeringens nordområdemelding er en god, viktig og tydelig beskrivelse av hvilke store og komplekse utfordringer som finnes i nord. Rektor Anne Husebekk er glad regjeringen forstår betydningen av et sterkt breddeuniversitet for å tilføre Norge mer kunnskap og forskning om Nord-Norge og Arktis.

Er det farlig å spise sjømat fra et hav fullt av plast?

Plast i havet er et alvorlig miljøproblem som fører til lidelse og tidlig død hos dyr som bor i havet. Men er det farlig for oss mennesker å spise fisk og sjømat fra et hav som det årlig dumpes åtte millioner tonn plast i?

Er du en aktiv Tromsøværing?

Går du på ski eller sykler til jobb, eller tar du deg kanskje en ettermiddagstur opp Sherpatrappa? Verdens helseorganisasjon lanserte i dag nye anbefalinger om fysisk aktivitet. Basert på data fra Tromsøundersøkelsen er mange Tromsøværinger aktive, men vi har fortsatt noe å gå på.

Følg fremleggingen av nordområdemeldingen her!

UiT Norges arktiske universitet har jobbet tett med Utenriksdepartementet i arbeidet med den nye nordområdemeldingen. UiT er delvertskap når meldingen legges frem i Alta fredag klokka 11. Følg fremleggingen direkte her!

Viktig konferanse om samarbeid

I dag arrangerer UiT Norges arktiske universitet i samarbeid med NAV Troms og Finnmark en digital konferanse om praksisnær kunnskap.

UiT forskutterer tomtekjøp i sentrum

UiT Norges arktiske universitet har fulgt opp den tydelige anbefalingen fra Tromsøs folkevalgte. Universitetsmuseet skal bygges i sentrum. Nå har UiT inngått avtale om kjøp av tomt ved siden av Framsenteret.

Inngår samarbeid for å nå klimamål

UiT Norges arktiske universitet ønsker å være en pådriver for at Norge når sine klimamål og har i dag signert en samarbeidsavtale med organisasjonen Skift – Næringslivets klimaledere.

– Ingen tåkelegging av krigen i nord

I mer enn tre tiår har påstanden om at nordnorsk krigshistorie er underkommunisert fått vokse i styrke. Nå går doktorgradsstipendiat Joakim Aalmen Markussen ved UiT i rette med kritikerne: – Det finnes ingen overordnet nasjonal fortelling om andre verdenskrig, og heller ingen nasjonale aktører som har forsøkt å tåkelegge krigsbegivenhetene i nord.

Romfysikkstudentene Ingeborg og Kristine laget rom-app

Kristine og Ingeborg har laget innholdet i appen "Under lyset", i forbindelse med Norges arktiske universitetsmuseums nye signalutstilling med samme navn. – Jeg drømmer om å bli astronaut! Det er så mye kult i rommet, sier Kristine.

Milliondryss til tre nye forskningsprosjekter ved UiT

Tromsø forskningsstiftelse deler i år ut 34 millioner til sine TFS Starting Grant vinnere. Den tradisjonelle utdelingen ble avlyst, men vinnerne er klare til å starte på sine spennende forskningsprosjekter.

Økonomistudenter kobles til næringslivet

Studerer du ved Handelshøgskolen ved UiT i Harstad? Ønsker du å bli kjent med lokalt næringsliv? Da bør du melde deg på «Driv Hålogaland». Du finner lenke til påmelding nederst her!

UiT utdanner VVS-ingeniører

Behovet for ingeniører innen varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk (VVS) er stort, og nord for Trondheim er det bare UiT Norges arktiske universitet som driver slik utdanning. Våren 2021 er de første VVS-ingeniørene klare for arbeidsmarkedet.

Trenger en kommune å være populær?

Norske kommuner kappes om å ha det beste omdømmet, men trenger en kommune egentlig å være populær? Kan den ikke bare gjøre jobben sin?

Populært vernepleierstudie i Bodø

UiT i Harstad utdanner vernepleiere over hele Nord-Norge, og tilbudet er populært. I Bodø starter et nytt kull opp i januar 2021, og der var det fire søkere pr. studieplass.

Utholdenhetsutøvere tåler mer smerte

Forskere ved UiT har funnet ut at idrettsutøvere er mindre påvirket av smerte enn vanlige folk. Særlig upåvirket er utholdenhetsutøvere. Kanskje er det derfor de holder ut lengre enn de fleste?

Trenger ingeniør-studenter til pilotprosjekt

Er du ingeniørstudent ved UiT i Narvik og ønsker å knytte nærmere kontakt med lokalt næringsliv? Da vil Silje Bergh Lorentzen høre fra deg.

Vellykket fagdag gir mersmak

Nærmere 30 ansatte i barnevernet i Alta og Kvænangen diskuterte "proaktivt barnevern" under en egen fagdag ved UiT i Alta i forrige uke. Fagdagen er et direkte resultat av en fersk samarbeidsavtale mellom UiT og Alta kommune.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg