Nyheter fra UiT

– Teknologi fenger aller mest

Forskningsdagene 2017 er i gang ved UiT Norges arktiske universitet. I dag besøkte store og små Utforsk UiT der de fikk et lite innblikk i livet på campus.

Her er vinnerne av Forsker Grand Prix Tromsø

Torbjørn Øygard Skodvin vant kveldens Forsker Grand Prix Tromsø, og Morten Svendsen Næss kom på andreplass. Begge går videre til den nasjonale finalen i Trondheim 30. september.

Sikker på at du ikke er beinskjør?

Du kan godt være beinskjør uten at du vet det. Behandlingsprosjektet NoFRACT ønsker å finne kvinner og menn med høy risiko for beinbrudd, sånn at de kan få god behandling og oppfølging.

Utforsk UiT– forskning på en spennende måte

Hvis du tar deg turen til UiT Norges arktiske universitet i Breivika lørdag 23. september, kan du delta på spennende aktiviteter, omvisninger, foredrag og konkurranser.

Verdifokus ga stor suksess

Fokus på lederskap og verdier ga Maksim I. Starostin suksess hele veien fra slagmarken og inn på Stalins kontor. Tirsdag ble Starostins krigsdagbok presentert under Forskningsdagene ved UiT i Kirkenes.

Gir ut bok om hvordan menneskekroppen kan tilpasse seg ekstrem natur

Erik Sveberg Dietrichs forsker på nedkjøling, og det ble spiren til å skrive en bok om hvordan vi mennesker kan takle ekstrem kulde, varme, høyde og dybde.

Birkeland og nordlysforskning i fokus under Forskningsdagene i Finnmark

De fremste UiT-formidlerne om nordlysforskning og Kristian Birkeland setter preg på programmet under årets Forskningsdagene i Finnmark. I tillegg blir det filmpremiere på dokumentaren om Birkeland.

Polarforskere ved UiT i verdenstoppen

En ny evaluering viser at norske polarforskeres publiseringer er i verdenstoppen.

Biologiske våpen – en reell trussel?

Bare ordlyden ”hvitt pulver” kan vekke frykten i et samfunn, og skrekkscenarioet er at terrorister sprer koppevirus – men trenger vi å være redde for dette?

Liten musling kan avsløre oljesøl

Økt skipstrafikk i Paranaguábukta i Brasil øker risikoen for forurensing fra olje. Adriana Sardi har utviklet et nytt verktøy for å overvåke nivået av forurensing der en liten musling spiller en avgjørende rolle.

Syv av ti UiT-studenter får jobb i Nord-Norge etter endt utdanning

Et flertall av studentene blir igjen i landsdelen etter utdannelsen ved UiT Norges arktiske universitet, og over halvparten får jobb før de er ferdig med studiene.

– Forskningsdagene handler om å ha det artig

Den årlige nasjonale forskningsfestivalen Forskningsdagene er rett rundt hjørnet. Fra 20. september til 1. oktober inviterer UiT Norges arktiske universitet til en rekke arrangementer.

Gladmelding om Russlandsprogrammet

– Dette er en virkelig gladmelding for mange fagmiljøer ved UiT, sier seniorrådgiver Astrid Sollid Brokke ved Seksjon for internasjonalisering av studier, etter at det ble kjent at Russlandsprogrammet videreføres i tre nye år.

Leger fra UiT tar seg jobb i Nord-Norge

En helt fersk artikkel viser at medisinstudiet ved UiT produserer fastleger til Nord-Norge og sykehusleger til UNN.

Deler kunnskap med bransjen

KG Jebsen-senter for havrett satser på å nå ut med sin forskning, til de som har bruk for den. Nå vil de spre kunnskap om fiskerirett til fiskeriforvaltninga i samarbeid med Norges Råfisklag.

Velger Tromsø over Barcelona

For femte år på rad besøker en stor delegasjon nederlandske skoleelever UiT Norges arktiske universitet. De vil lære om natur i Norge.

Ønsker flere kvinner på Wikipedia

Er du interessert i å skrive fram kvinner og bli Wikipedia-skribent? Det kunstfaglige fakultet ved UiT inviterer til Wiki-LAN lørdag 16. september.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Publikasjoner