Nyheter fra UiT

Kan ha funnet ny framtidig metode for å behandle barnekreft

Noen barn får krefttyper hvor cellegift og annen behandling virker dårlig, og utsikten til overlevelse derfor ikke er så god. UiT-forskere jobber med å finne alternative måter å behandle barnekreften nevroblastom på.

Nye podkaster om læring

Bokserien «Inkluderende læringsmiljø» er bakgrunnen for sju podkaster som produseres ved UiT i Alta. De to første episodene er allerede klare og de fem neste vil bli publisert ukentlig fra neste uke.

Denne maskinen vet hvor mye sukker du trenger

En masterstudent ved UiT har utviklet en maskin som kan måle opp nøyaktig hvor mye jus du trenger hvis blodsukkeret blir for lavt. Og ikke bare det; den fyller også opp glasset for deg og gir beskjed når det er klart.

Mastergrader for ny kunnskap i Nord-Troms

Naturvern, turistfiske, digitaliserte museer og geologi var tema for mastergradsavhandlinger som ble presentert i Nordreisa forleden. UiT-studentene bak oppgavene hadde alle mottatt stipend fra aktører i Nord-Troms.

Marinbiolog Raphaelle vant Forsker Grand Prix i Tromsø 2020

Raphaelle Descoteaux og Bente Johnsen ble de to beste kandidatene i årets regionale finale. Nå skal de representere UiT i den nasjonale finalen på Byscenen i Trondheim til helgen.

Etter Ukraina – fortsatt norsk-russisk idyll i grenseområdet?

Russlands annektering av Krim-halvøya i 2014 innledet en ny kuldeperiode i forholdet mellom øst og vest. Hvordan merkes dette av de som bor i grenseområdet i Sør-Varanger? Er det business as usual eller settes det gode naboskapet på prøve?

UiT er viktig for Nord-Troms

- Forskning er ikke farlig. Den kan gjøres tilgjengelig for folk flest og i Nord-Troms fungerte Lørdagsuniversitetet utmerket, sier leder for Nord-Troms Studiesenter, Kristin Vatnelid Johansen.

– En unik bok om sjøis

Forskerne kommer stadig nærmere å forstå økosystemet i Arktis. Og det haster, på grunn av klimaendringene.

– UiT har kunnskap som nordområdemeldingen trenger

Kunnskap og innovasjon står sentralt i arbeidet med regjeringens kommende nordområdemelding. Det fremhevet utenriksminister Ine Eriksen Søreide under innspillsmøtet på UiT lørdag.

Følg innspillsmøtet direkte

UiT i Tromsø tar lørdag imot statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstres leder Trine Skei Grande for å diskutere den kommende nordområdemeldingen.

Her er deltakerne fra UiT i årets Forsker Grand Prix

Forskningsformidling på høyt nivå, konfetti og publikumsstemmer – alt ligger til rette for en storslått kveld når regionfinalen i Forsker Grand Prix går av stabelen i Tromsø 23. september! Men hvem er deltakerne fra UiT?

Viktige innspill fra UiT i Alta

Næringslivet er vinneren i kampen om dagens utdanninger både ved UiT og Nord universitet i Bodø. Stadig færre kandidater uteksamineres ved lærer- og barnehagelærerutdanninga, viser statistikken som ble presentert for utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Alta i dag.

En «once in a lifetime» utstilling!

Koronaen gjorde at UiTs kunststudenter ikke kunne ha sin avgangsutstilling i vår. Nå slår de tilbake med en helt unik utstilling i fabrikklokalene til gamle Macks bryggeri i Tromsø.

UiT-prosjekt om havutdanning fikk 4,8 millioner i støtte

Regjeringen lyste ut 13,5 millioner kroner for å styrke kunnskapen om digitalisering i havrelaterte utdanninger. UiT-prosjektet DIVA stakk av med 1/3 av midlene.

Dette ønsker de unge for Nord-Norge

Økt satsing på bærekraftige løsninger, et godt samferdselstilbud og gode og relevante utdanningsmuligheter. Dette er faktorer de unge voksne i Nord-Norge mener er viktige for å sikre bolyst i nord.

UiT-student Vetle blir rådgiver for utenriksministeren

– Fantastisk å få en slik mulighet, sier Vetle Langedahl, student ved 5. avdeling i rettsvitenskap ved UiT.

UiT er vertskap for flere ministerbesøk

UiT tar denne uka imot statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstres leder Trine Skei Grande for å diskutere den kommende nordområdemeldingen.

Siljas masteroppgave avslørte uklarheter i reindriftsloven

– Når man tolker samisk rett, er det nødvendig også å ta hensyn til det samiske språket. Språk og kultur henger sammen, sier Silja Haldorsen, som vant pris for sin masteroppgave om redusering av reintall.

1-15 av 148 | Neste 15 Siste 13 | Arkiv

Rektors blogg