Simon har aldri manglet jobbtilbud som vernepleier: – Har du lyst på jobb i helsevesenet – søk!

Nyutdannede Simon tror vernepleie er et av områdene i helsesektoren som er i størst vekst om dagen. Han mener dessuten at Harstad er den perfekte studentbyen.

Simon Petter Slettum Lauransen
Foto: Privat

Fakta

Navn: Simon Petter Slettum Lauransen 
Alder: 25
Fra: Senja
Studerte: Bachelor i vernepleie ved UiT i Harstad

Hvorfor valgte du en bachelor i vernepleie?

– Jeg hadde inntrykk av at det var en veldig allsidig bachelor. Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli da jeg søkte, men jeg visste at jeg ville jobbe med mennesker. Det virket interessant å jobbe med tilrettelegging og å gjøre livet bedre for andre. Jeg hadde også bekjente som hadde gått på vernepleie. De hadde positive opplevelser derfra, noe som inspirerte meg.

Hva synes du om studiet?

– Det var mye fokus på tilrettelegging og miljøarbeid. I Harstad er det mer miljøarbeid enn på det samme studiet andre steder i landet. Miljøarbeid handler om å se og tilrettelegge for den personen du jobber med, og selvbestemmelse står sterkt i fokus. For meg ble studiet nesten som en lek! Vi jobbet med, og fikk prøvd oss på, ting som virkelig interesserer meg. I løpet av bacheloren hadde vi tre praksisperioder – én hvert år. I tredjeåret er det også utvekslingsmuligheter. Selv utvekslet jeg til Ghana i tre måneder. Det var utrolig lærerikt og en unik opplevelse.

Se alle stedene du kan utveksle til!

Du er jo fra Senja i Nord-Norge. Hvorfor valgte du å bli i nord, og studere ved UiT?

– Først og fremst på grunn av min tilhørighet til landsdelen. Nord-Norge har ting som ingen andre steder har. Kjærligheten min for nord er så stor at det var ikke et spørsmål engang! Vi har alt her: nordlys, aktiviteter og natur. Jeg hadde også hørt mye bra om studieretningene innen helse ved UiT og at man fikk jobbe mye med miljøarbeid, noe som var veldig viktig for meg. Det er et trygt universitet som fokuserer på de rette tingene. De er også utrolig gode på å rekruttere unge til landsdelen og gi oss muligheter videre.

Hvordan var det sosiale miljøet på og rundt universitetet?

– Harstad er den perfekte studentbyen. Det er en liten by med en liten campus, noe som skaper et utrolig nært og godt miljø. Det er også et veldig spennende læringsmiljø der, for stort sett alle du møter er også studenter. Det er nesten bare sosialfaglige studier her. Som student, hadde jeg en god sirkel med venner og bekjente som ga meg mye av studentopplevelsen. Jeg satte stor pris på nærheten til naturen her. UiT er gode på å tilrettelegge for et godt studentmiljø, det man også er sosiale utenfor universitetet. Jeg anbefaler Harstad 100 % som studentby til alle jeg møter. Jeg sitter igjen med så mange gode venner og kollegaer fra studiet, med samme verdier som meg selv.

Hvilke jobbmuligheter gir en bachelor i vernepleie?

– Det er utrolig mye du kan gjøre etter denne bacheloren. Du kan jobbe i alt fra NAV til tilrettelagte arbeidsplasser, med rehabilitering, habilitering, innenfor rus, skoleverket, i tilrettelagte boliger, eller som utleid til private firmaer – for å nevne noen av mulighetene.

Hva har du gjort etter studiene?

– Jeg har aldri manglet jobbtilbud, for å si det sånn. Jeg har prøvd meg i flere forskjellige roller, som alle har vært givende og lærerike. Akkurat nå jobber jeg i rus- og psykiatritjenesten og trives godt der.

Har du et tips til andre som vurderer vernepleie i Harstad?

– Gjør det! Vernepleie er et yrke i stor vekst og landet vil kreve ekstremt mange vernepleiere fremover. Har du lyst på jobb i helsevesenet – søk!

Møt flere studenter