Skuespilleren Kevin studerer ledelse for å kunne starte noe eget

Det han lærer på bacheloren i ledelse, innovasjon og marked blir allerede testet i praksis. Kevin er nemlig godt i gang med å starte sitt eget castingbyrå, som skal gi unge, nord-norske skuespillere flere muligheter på hjemmebane.

Kevin Berro

Fakta

Navn: Kevin Berro
Alder: 20
Fra: Tromsø
Studerer: Bachelor i ledelse, innovasjon og marked

Du er jo fra nord – hva gjorde at du valgte bli her?

– Er du glad i innovasjon, kreativt arbeid og det å ha muligheten til å starte egne prosjekter, er det helt perfekt å være i nord. Det finnes gode støtteordninger her for kreative folk som vil teste ting, og det er viktig for meg. Jeg jobber med kortfilmer på fritiden og her i Tromsø er det godt tilrettelagt for prosjekter som det. Jeg får låne utstyr gratis og det er kort vei til veiledning og hjelp. Det er mange muligheter i nord for kreative mennesker – hvis du ikke vil kjede deg så gjør du ikke det.

Hvorfor valgte du UiT?

– Nord-Norge er kjempefint og det føltes litt for tidlig å dra. Jeg har mer igjen å oppnå her hjemme. Da jeg så at UiT tilbyr et studium som fristet var valget dermed enkelt. Jeg går førsteåret på bachelor nå og synes de har vært veldig flinke på inkludering og sosialt opplegg på tross av et vanskelig år. Det er mye fokus på fellesarrangementer og det å skape hyggelige arenaer hvor folk kan møtes. De har tatt den oppgaven på alvor, og det er fint å se.

Hvordan er studiet og hvorfor søkte du deg inn på det?

– Jeg er ung og tester fortsatt mulighetene, men jeg trives på bacheloren. Ledelse er et verktøy du kan bruke videre i alle type jobber og det vil alltid være nyttig å ha kunnskap om ledelse og innovasjon uansett bransje, så det åpner mange dører. Alle trenger ledelse. Jeg søkte meg inn på studiet fordi du lærer om innovasjon, det å bygge ideer fra A til Å og hva som kjennetegner en god idé. Det er en god oppskrift på det du trenger for å bli din egen leder. Ellers synes jeg det er bra at UiT tilbyr en mentorgruppe på studiet. Mentorgruppa består av flere studenter fra andreåret, som hjelper oss med ting vi måtte lure på. Det er et veldig godt tilbud hvor vi også kan styre hvilke temaer og oppgaver vi helst vil få litt hjelp til.

Hvordan er det sosiale miljøet på og rundt universitetet?

– De fleste som kommer hit fra andre byer er veldig åpne for å bli kjent med Tromsø og oss som er herfra. UiT er flinke på å lage arenaer studenter kan bli kjent på, og det skaper et veldig godt miljø. Det er litt opp til hver enkelt hvor mye du utnytter det. Noen jobber, noen studerer mer hjemme, men uansett er det supergode muligheter for sosiale ting her, ingenting står i veien for det.

Hvilke jobbmuligheter får du av ledelse, innovasjon og marked?

– Lederutdannelse og innovasjon passer inn stort sett over alt. Typiske jobber du kan få etter studiet er daglige leder-stillinger i mange bransjer, men det viktigste og kuleste er at du kan være din egen sjef og at du har kunnskap nok til å starte din egen bedrift. Det er det som er mest fristende for meg.

Hva er planen din videre?

– Jeg liker godt å lage mine egne ting og styre mine egne prosjekter. Det er fortsatt litt tidlig å si hva jeg kommer til å gjøre videre etter studiene, men jeg er allerede godt i gang med oppstarten av mitt eget castingbyrå. Jeg ønsker å gi flere tilbud her i nord til unge skuespillere. Utenom studiene er jeg også skuespiller, og derfor synes jeg det er interessant å studere noe helt annet enn det jeg gjør ellers, det er viktig med flere interesser. Jeg tror kombinasjonen av det jeg driver med på og utenfor studiet vil ende i noe spennende. Målet er å være selvstendig og kanskje leve av noe eget.

Møt flere studenter