Fra punker til jurist: Sondre tar master i rettsvitenskap i Tromsø

— Jeg drømmer om å få jobb i et LO-forbund så jeg kan bruke det jeg har lært i studiet til å gjøre livet surt for arbeidsgivere som er kjipe med sine ansatte.

Sondre Sollid
Foto: Privat

Fakta

Navn: Sondre Sollid
Alder: 28 år
Fra: Tromsø
Studerer: master i rettsvitenskap i Tromsø

Hvorfor valgte du UiT?

Jeg er fra Tromsø, men har bodd i Oslo og Bergen siden 2012. Jeg valgte UiT fordi jeg var kvalifisert til å søke opptak via kvota som gjelder for de som har nordnorsk tilknytning.

Hvilken arbeidserfaring får du i løpet studiene?

Jeg har vært heldig og fått stilling som studentansatt ved juridisk fakultet. I tillegg til dette skal alle jusstudentene ved UiT ut i obligatorisk praksis i løpet av høsten det fjerde studieåret.

Hvordan er miljøet?

Jeg er verken med i en studentforening eller involvert i studentmiljøet ved juridisk fakultet. Likevel synes jeg at det sosiale miljøet i Tromsø er helt topp. I tillegg til venner fra grunnskolen og videregående, har jeg fått mange nye venner i snowboard- og skatemiljøet etter at jeg flyttet tilbake til byen.

Hvordan er livet i nord?

Det beste og verste med livet i nord er at vinteren er jævlig lang. Noen år kan man kjøre snowboard fra midten av oktober til starten av juli. Andre år kan skatesesongen være kort. Heldigvis er det en liten skatehall i kjelleren på Fløyahallen, omtrent 10 minutters gange fra campus. Den er åpen hele året.

Hva vil du gjøre når du er ferdig på UiT?

Før jeg begynte å studere, spilte jeg i punkeband i Bergen. Jus er ikke veldig punk, derfor drømmer jeg om å få jobb i et LO-forbund så jeg kan bruke det jeg lærer til å gjøre livet surt for arbeidsgivere som er kjipe med de ansatte. Slik kan jeg forhåpentligvis beholde litt av respekten fra de gamle punkevennene mine.

Møt flere studenter