/ UiT Norges arktiske universitet
 

VI FORMER FRAMTIDA I NORD

2011-UiT-500.jpg

Helsefak er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helsefag under ett tak. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning og gir oss muligheten til å utforme framtidas helsetjenester. Vi er opptatt av å møte samfunnets behov og jobber tett sammen med praksisfeltet i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Ansatte ved Det helsevitenskapelige fakultet

Siste nyheter

Syke barn behandles ulikt i Norge

UNN
– Det er overraskende store og uønskede geografiske forskjeller når det gjelder innleggelser av barn i sykehus, sier professor Olav Helge Førde.
Les nyhetssaken

De som spiser mye samisk mat har minst jernmangel

reinsdyr_grid.jpg
Uten jern klarer ikke blodet å frakte oksygen rundt i kroppen, og en studie viser at de som spiser mye reinkjøtt og blodmat har mer jern i blodet enn andre.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter

Arrangement:

Helsefak hjelper flyktninger

Vi rystes av sterke skildringer og bilder fra flyktningekatastrofen og mange av oss har et sterkt ønske om å handle. Derfor har vi opprettet en innsamlingsaksjon til inntekt for Flyktninghjelpen.
Prosjekt:

Vi bygger MH2

Et nytt Medisin- og helsefagbygg (MH2) skal stå ferdig i 2018.
Prosjekt:

Tromsøundersøkelsen

Tromsøundersøkelsen gir oss viktig informasjon om hva som holder oss friske og hva som påvirker risikoen for å få vanlige alvorlige sykdommer. 40 051 personer har hittil deltatt.

Våre studier

[Loading...]

Enheter under Det helsevitenskapelige fakultet:

Nytt fra UiT helseblogg