Norges fiskerihøgskole

Vår målsetning er å gi relevant, helhetlig og bane-brytende kunnskap til utviklingen av marin sektor. I forskningen er vi opptatt av å forstå biologiske, bioteknologiske, samfunnsmessige og økonomiske sammenhenger i marine systemer. Vi utvikler kunnskap om alt fra kvalitet på sjømat til økosystembasert forvaltning, fra fiskevaksiner til utvikling av næring og samfunn. Forskningsmiljøet kjennetegnes av høy aktivitet og godt samarbeid. Våre studieprogram er skreddersydd for behovene i havbruk- og sjømatnæringen. Ved Norges fiskerihøgskole får du solid og etterspurt kompetanse. Studentene skryter av nærheten til forskerne og at de raskt får jobb etter endt studietid. Vi ønsker i tillegg å være en engasjert kunnskapsformidler. Vi deltar i samfunnsdebatten, holder foredrag, skriver bøker og kronikker. Næring, forvaltning, media og andre interesserte er alltid velkommen til å ta kontakt.

Ansatte ved Norges fiskerihøgskole:


krabbelars2.jpg
Siste nyheter

Traalfangst_Stein_H_Olsen.jpg
Avslappet fisk gir god kvalitet

Når trålkjeften smyger seg inn bakfra blir fiskene redde og de svømmer fortere. Fisk som ikke unnslipper gapet vevet sammen av trålens nettmasker blir enda mer oppkavet når de fanges og trenges sammen bak i trålposen. I en ny doktorgrad ved UiT er effekt av stress under trålfangst undersøkt og hvilken effekt dette har på kvaliteten.


Les nyhetssaken

MiljøDNAkvadrat.jpg
Kan telle lakselus med en halvliter!

Ny forskning fra UiT viser at DNA-spor i havvann kan brukes til å påvise og telle lakselus og andre sykdommer i havbruksnæringen.


Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

[Loading...]