Norges fiskerihøgskole

Vår målsetning er å gi relevant, helhetlig og bane-brytende kunnskap til utviklingen av marin sektor. I forskningen er vi opptatt av å forstå biologiske, bioteknologiske, samfunnsmessige og økonomiske sammenhenger i marine systemer. Vi utvikler kunnskap om alt fra kvalitet på sjømat til økosystembasert forvaltning, fra fiskevaksiner til utvikling av næring og samfunn. Forskningsmiljøet kjennetegnes av høy aktivitet og godt samarbeid. Våre studieprogram er skreddersydd for behovene i havbruk- og sjømatnæringen. Ved Norges fiskerihøgskole får du solid og etterspurt kompetanse. Studentene skryter av nærheten til forskerne og at de raskt får jobb etter endt studietid. Vi ønsker i tillegg å være en engasjert kunnskapsformidler. Vi deltar i samfunnsdebatten, holder foredrag, skriver bøker og kronikker. Næring, forvaltning, media og andre interesserte er alltid velkommen til å ta kontakt.

Ansatte ved Norges fiskerihøgskole:


krabbelars2.jpg
Siste nyheter

BOOTCAMP 2018 Gruppebilde Skjærbuda.jpg
Endre fra NFH på vinnerlaget med ide som kan revolusjonere arbeidsprosesser i havbruksnæringen

Endre Nordstrand, Akvamedisinstudent ved Norges fiskerihøgskole, gjorde en kjempeinnsats under «Marin student-bootcamp Vestlandet 2018». Endre var med på vinnerlaget som vant bootcampen med en teknologisk ide som kan revolusjonere arbeidsplasser i havbruksnæringen, men også i sjømatnæringen generelt. Det var stor stas da fiskeriministeren kåret vinnerlaget.


Les nyhetssaken

MareFramecrop.jpg
Har laget «fiskesimulator» for EU Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.
Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

[Loading...]