Velkommen til Institutt for geovitenskap

Hva jobber geologer med? Klikk på ordskyen og finn ut mer!

Velkommen til Institutt for geovitenskap ved verdens nordligste universitet!

Våre hovedaktiviteter er forskning, utdanning og forskningsformidling med fokus på nordområdene og Arktis.

Aktivitetene konsentreres om fortidens og nåtidens klima, miljø, geofarer og ressurser. Våre studenter og ansatte jobber på land og til havs, og de bruker mange metoder og teknologier for å samle data. Instituttet er en stor bruker av det nye isgående forskningsfartøyet "Kronprins Haakon", samt UiT sitt forskningsfartøy "Helmer Hanssen".

Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og PhD-nivå og våre kandidater jobber bl.a. i det private næringslivet, offentlige etater, hos myndigheter og innen forskning.

Instituttet er vert for Senter for fremragende forskning CAGE (Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima), som er verdensledende innen forskning på gasshydrater og på hvordan metanutslipp påvirker havmiljøet og klimasystemet, samt ARCEx (Arktisk petroleumssenter), et forsknings- og kompetansesenter som forsker på samspillet mellom miljø, teknologi og hydrokarbonressurser. Videre er instituttet ett av fire norske institusjoner som deltar i nettverket iEarth, et nasjonalt konsortium som i desember 2019 ble utpekt til Senter for fremragende utdanning med mål om å revolusjonere den geovitenskapelige utdanningen i Norge.


Vi har tallrike forskningsprosjekter finansiert av Norges forskningsråd, EU, samt ulike private og offentlige kilder.


Ansatte ved Institutt for geovitenskap:


Siste nyheter

Johan Ruud.jpg
"Takk for innsatsen, Johan Ruud!"

Professor Jan Sverre Laberg ser tilbake på mer enn 40 års toktvirksomhet for forskningsfartøyet "Johan Ruud", et skip som nå er blitt "pensjonist".


Les nyhetssaken

Astrid H_05.jpg
Kantina på Naturfagbygget er historie

Når studentene reiser hjem og julefreden gradvis senker seg, har kantina på Naturfagbygget alltid holdt stengt i tiden før og etter høytiden. Men siden bygget skal totalrenoveres i 2020, ble siste åpningsdag sist torsdag en spesiell dag.


Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

Postadresse:
Institutt for geovitenskap
UiT Norges arktiske universitet
Postboks 6050 Langnes
N-9037 Tromsø

Epost: 
adm@ig.uit.no


Besøksadresse:
Naturfagbygget
Dramsveien 201
[Kart]

 Mer info? Kontakt oss!

Instituttleder Kontorsjef
Matthias Forwick John Arne Opheim