Foto: Kai Mortensen

Institutt for geovitenskap


           

Våre hovedaktiviteter er forskning, utdanning og forskningsformidling med fokus på nordområdene og Arktis. Aktivitetene konsentreres om fortidens og nåtidens klima, miljø, geofarer og ressurser. Våre studenter og ansatte jobber på land og til havs, og de bruker mange metoder og teknologier for å samle data. Instituttet er en stor bruker av det nye isgående forskningsfartøyet "Kronprins Haakon", samt UiT sitt forskningsfartøy "Helmer Hanssen".

Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og PhD-nivå og våre kandidater jobber bl.a. i det private næringslivet, offentlige etater, hos myndigheter og innen forskning.

Instituttet er vert for Senter for fremragende forskning CAGE (Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima), som er verdensledende innen forskning på gasshydrater og på hvordan metanutslipp påvirker havmiljøet og klimasystemet, samt ARCEx (Arktisk petroleumssenter), et forsknings- og kompetansesenter som forsker på samspillet mellom miljø, teknologi og hydrokarbonressurser. Videre er instituttet ett av fire norske institusjoner som deltar i nettverket iEarth, et nasjonalt konsortium som i desember 2019 ble utpekt til Senter for fremragende utdanning med mål om å revolusjonere den geovitenskapelige utdanningen i Norge.


Vi har tallrike forskningsprosjekter finansiert av Norges forskningsråd, EU, samt ulike private og offentlige kilder.

Hva jobber geologer med?

CAGE

ARCEx

iEarth

Ansatte ved Institutt for geovitenskap:
[Loading...]

Siste nyheter

AVLYST! Avslutningsseremoni for mastergradsstudentar

På grunn av situasjonen med koronasmitte anser vi det som ikke forsvarlig å arrangere... Les nyhetssaken

Vi flytter ut!

Siste uke av februar flytter Institutt for geovitenskap ut av Naturfagbygget, da dette skal renov... Les nyhetssaken

AVLYST: Peter F. Hjort-seminaret 2020 med arbeidsøkt innen geovitenskap

Oppdatering 13. mars: På grunn av situasjonen med coronaviruset er seminaret avlyst inntil ... Les nyhetssaken