Velkommen til Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi

Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR)

Instituttet samler tre profilerte, tradisjonsrike og beslektede fag under samme tak: historie, religionsvitenskap og teologi. Fra 1. januar 2017 er også arkeologi en del av instituttet. Oppdaterte nettsider vil komme i løpet av vårsemesteret.

Innenfor historie er målet å gi kompetanse innenfor allmenn norsk og internasjonal historie og samtidig sette Nordområdene inn i et historisk perspektiv, både det flerkulturelle og fleretniske nord, så vel som nordiske og norsk-russiske relasjoner. Innenfor religionsvitenskapelige emner gir instituttet blant annet en grundig gjennomgang av religiøse tradisjoner både lokalt og globalt, samtidig som disse formidler en systematisk og komparativ behandling av fenomenet religion som en viktig del av samfunn og kultur. Kristen teologi tar utgangspunkt i én religion, kristendommen, og studerer dens viktigste skrifter, historiske utvikling og dens sentrale tros- og tankeinnhold. Faget tar både for seg kristendommens egenart som religion og dens relevans i samtiden.

Ansatte ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi:


Institutt-for-historie-og-religionsvitenskap-IHR-
Siste nyheter

Randi Lise Davenport kvadrat.jpg
Bedre enn verdens beste bok? 80 litteraturforskere kommer denne uken til UiT for å diskutere om verdens beste bok er 400 år gammel og har en helt som snakker norsk.
Les nyhetssaken

KVADRAT STATSSEKR 073A0356 2.jpg
Får skryt for forskning, utdanning og samfunnsbidrag Det humanistiske fagområdet ved UiT får skryt av sin forskning, utdanning og sitt samfunnsbidrag i en fersk internasjonal evaluering i regi av Forskningsrådet.
Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

[Loading...]

Skip to main content