Forskningsaktiviteten omfatter både naturvitenskapelige og samfunnsfaglige fagfelt. Tverrfaglighet og samarbeid er viktig.
Klima, miljø og ressursforvaltning er sentrale forskningsområder ved Institutt for arktisk og marin biologi. Kunnskapen strekker seg fra celle- og molekylærbiologi til komplekse økosystemer i nordlige populasjoner.
Ved Handelshøgskolen står bærekraftig utvikling av et kreativt og konkurransedyktig næringsliv sentralt. Hva er betingelsene for lønnsomme bedrifter i nord? Hvordan kommersialisere forskning og forretningsideer? Hva skal til for å etablere ei ny næring, og hvilken strategi bør benyttes?
Forskningsaktiviteten ved Norges fiskerihøgskole er knyttet til to hovedtemaer, marin ressursforvaltning og marin bioteknologi. Dette inkluderer grunnforskning og tematisk rettet næringsforskning.
Les mer om forskningen på instituttenes egne sider.
Se alle registreringer i Cristin
Doktorgradsavhandlinger:
Govaerts, Florent : Factors Influencing Seaweed Consumption: The Role of Values, Self-Identity, Norms and Attitudes Coguiec, Estelle : Zooplankton seasonality at high latitudes: From community to behaviour Blix, Torill Pauline Bakkelund : Genome-edited salmon: a sustainable and socially acceptable solution to aquaculture?Masteroppgaver:
Mack, Magnus : Hvordan har tillitsreformen endret styringspraksis for Helse og omsorg i Tromsø kommune. En casestudie av Helse og omsorg i Tromsø kommune Ahpahtoo, Sheeku Sher : Utnyttelse av sykehuskapasitet - Variasjoner i poliklinikkers aktivitet Liang, Truls : Nettbaserte samfunn - skaper de mer frivillighet?Artikler og rapporter:
Gomes Costa, Helena Sofia / Rogan, Andrew / Zadra, Christopher / Larsen, Oddbjørn / Rikardsen, Audun H. / Waugh, Courtney Alice : Blowing in the Wind: Using a Consumer Drone for the Collection of Humpback Whale (Megaptera novaeangliae) Blow Samples during the Arctic Polar Nights Sigurdsson, Valdimar / Larsen, Nils Magne / Folwarczny, Michał / Fagerstrøm, Asle / Menon, R.G. Vishnu / Sigurdardottir, Freyja Thoroddsen : The importance of relative customer-based label equity when signaling sustainability and health with certifications and tags Govaerts, Florent : Factors Influencing Seaweed Consumption: The Role of Values, Self-Identity, Norms and AttitudesSe alle oppføringer i Munin – Open research archive