7 gode grunner til å velge UiT

Skal du begynne å studere til høsten? Her er 7 gode grunner for hvorfor akkurat DU bør velge å ta utdanningen din ved UiT Norges arktiske universitet.

7 gode grunner

UiT Norges arktiske universitet er et av fire breddeuniversiteter i Norge med over 160 studier og velge mellom. Hovedcampus er i Tromsø, men vi har også studier i Alta, Harstad, Narvik, Kirkenes, Bardufoss, Bodø, Mo i Rana og Svalbard.

Vi er stolte av vår gode faglige kvalitet, med moderne lab-fasiliteter, egen rettssal, og første universitet til å utvikle den femårig lærerutdanningen, som i dag er obligatorisk. Vi har et variert utvalg av studiemuligheter, og du kan velge mellom studier innen:

Du finner en oversikt over alle studieprogrammene våre på www.uit.no/utdanning. Her kan du søke i alle studiene våre basert på studiested, fagområde og grad (studienivå).

7 gode grunner

UiT Norges arktiske universitet gir deg en utdanning med relevant kompetanse for arbeidslivet. Hele 8 av 10 studenter er i jobb innen tre måneder etter endt utdannelse, og 9 av 10 mener at de har fått en relevant jobb.

7 gode grunner

Du finner umiddelbar nærhet til at det du trenger på alle våre studiesteder, slik som:

Fagmiljø

Du har en unik nærhet til et fagmiljø med professorer som i det ene øyeblikket driver med banebrytende forskning i verdenstoppen, og i neste øyeblikk hjelper deg med semesteroppgaven. Du er alltid velkommen inn på kontoret med spørsmålene dine.

Kulturtilbud

Studiestedene har også en nærhet til by- og kulturliv. Universitetet ligger enten i sentrum eller nært sentrum, på alle de ulike studiestedene. På de større studiestedene finner du et pulserende kulturliv med teater, kino, butikker, badeland, utesteder og mange andre ulike arrangementer og festivaler.

Natur

På alle studiestedene våre finner du naturskjønne omgivelser i umiddelbar nærhet. Vi har noe for et hvert friluftsmenneske: høye fjell, frodige fjorder og et spektakulært nordlys om vinteren, samt en midnattssol som aldri går ned om sommeren.

Studentforeninger og idrettstilbud

UiT har et bredt tilbud innenfor studentidrett, studentmedia, humanitære og ideelle foreninger. Interesseforeninger, arbeidsforeninger, studentpolitikk og linjeforeninger. I tillegg er TSI Nord-Norges største idrettslag, med 29 ulike idretter og over 2000 medlemmer fra UiT Norges arktiske universitet.

Finn din studentforening her!

7 gode grunner

Alle studiestedene ved UiT kan skilte med nordnorsk natur preget av spesielle lysforhold både sommer og vinter. Se nordlyset danse over mektige fjell eller nyt en midnattssol som aldri går ned om sommeren. Dermed ligger det til rette for at naturelskere får sjansen til å oppleve nye spektakulære naturopplevelser. Alle våre studiesteder tilbyr fantastiske natur- og friluftsmuligheter.

Narvik
Narvik ligger noen hundre meter fra Narvikfjellet som har egen gondolbane, downhill- og stisykling, klatrepark, fjellheisrestaurant og paraglidermiljø. I vinterhalvåret kan også ski- og snowboardere prøve ferdighetene sine nedover fjellsiden.

Harstad
Harstad har mange varierte friluftsmuligheter, enten du vil utforske på egenhånd, eller ta del i organiserte utflukter og turer. Om du vil jakte på det magiske nordlyset, gå på ski, fotturer, hvalsafari, kajakkpadling, seiling, sykling - eller hvilken som helst type tradisjonell sport - er Harstad det perfekte utgangspunkt.

Alta
Alta er en by i det vestlige Finnmark som ofte kalles Nordlysbyen. På grunn av byens beliggenhet lengst inne i Altafjorden kan kommunen skilte med både skog, vidde, kyst og fjellandskap.Dette gir de som er interessert i friluftsliv sjansen til å oppleve flere deler den arktiske naturen. Som student kan du nyte kajakkturer, koselige turer på vidda eller toppturer i røft nordnorsk landskap. Liker du å fiske kan du prøve å fange storlaksen i Altaelva.

Tromsø
Tromsø er omringet av fjell og hav. Dette gjør at du som student har anledning til å benytte deg av naturen, om du er glad i å ha friluftsmuligheter i nærområdet. Her er god sjanser for fine kajakkturer og fjellturer. Tromsø er også et skimekka om vinteren, enten du liker å sette utfor i uberørt pudder, eller gå i ferdig preparerte skiløyper.

 

7 gode grunner

  

Studiestedene våre tilbyr et levende kulturliv.

Narvik er nok aller mest kjent for sin årlige kulturfestival med navnet Vinterfestuka som trekker til seg mennesker fra hele landet. Vinterfestuka har et variert program og kan vise til 200 ulike arrangementer innen musikk, litteratur, dans og formidling av lokalkunnskap.

Harstad på sin side, er så heldig å kunne tilby landsdelens største kulturhus. Som student i kulturbyen i nord ligger alt til rette for ei innholdsrik studietid. Om du skal bo her kan du utforske det varierte utvalget av arrangementer som er tilgjengelig. Det være seg sport, utstillinger, konserter, festivaler og mye annet.

I Alta finnes det en kultursal som tilbyr et variert innhold av oppsentinger. I tillegg skryter studentene av den gode atmosfæren og studiemiljøet– enten det er grilling utenfor Nyland studentby eller quiz-kvelder på Studenthuset City.

Tromsø har et levende kulturtilbud som kan fylle hver dag av året. Fra Norges største filmfestival, konserter og festivaler, til Norges største tetthet av kaféer, restauranter og utesteder per innbygger.

 

7 gode grunner

Ved UiT Norges arktiske universitet er veien til utlandet kort! Mulighetene for å reise ut som utvekslingsstudent er mange og varierte. Rektoren vår, Anne Husebekk, tror det er viktig at så mange som mulig får oppleve et internasjonalt miljø, og at et opphold i utlandet vil ha mye å si når du skal videre inn i arbeidslivet.

Vi vil at alle studentene skal ha et tilbud om utveksling og at ikke skal koste studentene ekstra studietid.

Les mer om studentutveksling her

7 gode grunner

Vi har et variert tilbud av studentorganisasjoner, foreninger, idrettslag og aktiviteter du kan engasjere deg i. Du vil alltid finne noen å bli kjent med og noe gøy å gjøre!

Finn din fremtidige studentforening her!Ansvarlig for siden: Tommy Skum Hansen
Sist oppdatert: 01.04.2020 14:32