Informasjon til mastergradsstudenter
Velkommen som mastergradsstudent ved Institutt for språk og kultur!
På denne siden finner du informasjon som er viktig og nyttig i din studiehverdag. Vi anbefaler at du gjør deg kjent med informasjonen du finner her. Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å kontakte studiekonsulenten for ditt fag.
Studenter på mastergradsprogrammene i litteratur, språk, medie- og dokumentasjonsvitenskap og kunsthistorie finner kontrakten her. Når kontrakten er ferdig utfylt og signert, skal den leveres til studiekonsulenten for det aktuelle faget.
Studenter på lektorutdanningen i språk og samfunnsfag finner kontrakten her. Når kontrakten er ferdig utfylt og signert, skal den leveres til studiekonsulenten for mastergradsfaget, som vil videreformidle den til koordinator for lektorutdanninga, Trine Lise Larsen.
- Teorifagbygget, hus 4, plan 3 (rom 4.371A og rom 4.371B)
Lesesalsansvarlig: Andreia dos Santos Figueiredo (e-post: asa133@post.uit.no)
- Teorifagbygget, hus 5, plan 2 (rom 5.210, 5.214, 5.220, 5.223, 5.224, 5.225, 5.226 og 5.233)
Lesesalsansvarlig: Bettina Iversen (e-post: biv008@post.uit.no)
Det skal være en lesesalsansvarlig på hver lesesal, som har oversikt over ledige lesesalsplasser. Når du har fått lesesalsplass tildelt av lesesalsansvarlig, kan du ta kontakt med studiekonsulent Kari Mathisen (se link for kontaktinformasjon), for utlevering av nøkkel til lesesalsplass og signering av nøkkelkontrakt. Når du har avsluttet ditt masterstudie, skal nøkkelen returneres (til Kari Mathisen).
Under koronarestriksjonene er det ikke anledning til å dele plass, og det er en rullering på når du kan sitte der. Nærmere informajon om hvordan dette fungerer, får du av tillitsvalgt på den enkelte lesesal.
Mastergradsstudentene har egne kopimaskiner utenfor lesesalene. Fra 20. september 2016 ble det innført en begrensning på antallet gratis kopieringer. Hver student for tildelt en kvote på 200,- kr per semester for kopiering. Hvis du har behov for å kopiere mer enn dette, må du selv betale. Du finner mer informasjon om ordningen her.
Instituttet har avsatt midler til å dekke deler av reise- og oppholdsutgifter i forbindelse med arbeidet med mastergradsoppgaven (f.eks. innsamling av data og deltakelse på konferanser). Søknadsskjema finner du her. I søknaden skal det settes opp nøyaktig kostnadsoverslag. Utgiftene dekkes etter faste satser. Skriftlig begrunnelse fra veileder om at reisen er nødvendig for gjennomføring av mastergradsoppgaven, skal legges ved søknaden, som sendes til instituttleder, Gustav Jørgen Pedersen (e-post: gustav.j.pedersen@uit.no).
Utgifter må dokumenteres med kvitteringer. Nedenfor finner du 1) lenke til skjema for reiseregning og 2) lenke til digital innlevering av reiseregning.
Digital innlevering av reiseregning
Fristene for innlevering av mastergradsoppgaven er 15. mai i vårsemesteret og 1. november i høstsemesteret.
Fristen utløper ved midnatt innleveringsdagen, men arbeidstiden for støttepersonell slutter kl. 15 og fakultetet kan etter dette ikke bidra med hjelp ved problemer.
Mal til forside finner du her.
Du finner utfyllende informasjon om innlevering av mastergradsoppgaven her. Vi anbefaler at du gjør deg kjent med denne informasjonen i god tid før du skal levere oppgaven din.
Avdeling for IT har laget en informasjonsside for oppgaveskriving og formatering av lange Word-dokumenter. UiT tilbyr også kurs i formatering i Word samt kurs i annen nyttig programvare som Endnote. Informasjon om dette finner du på IT-avdelingen eller Universitetsbibliotekets sine hjemmesider. Du kan også finne informasjon om relevante kurs for masterstudenter i høyremargen på denne siden.
Hvis du ønsker å se på tidligere innleverte masteroppgaver kan du finne de i Munin.
Har du spørsmål om levering eller trykking, kan du kontakte din studiekonsulent eller Munin.
Sist oppdatert: 22.12.2020 09:10
Fagkontakter:
Engelsk språk: Yulia Rodina
Engelsk litteratur: Minna Niemi
Nordisk: Henning Wærp
Spansk: Randi Davenport
Russisk: Andrei Rogathevski
Samisk: Lene Antonsen
Kvensk og finsk: Leena Niiranen
Kunsthistorie: Hege Olaussen
Medie- og dokumentasjonsvitenskap: Holger Pötzsch
Studiekonsulenter:
Trine Lise Larsen: koordinator for lektorutdanningen trinn 8-13
Line Nilsen Sandanger: studiekonsulent for nordisk
Kari Torill Guldahl: studiekonsulent for finsk/kvensk, kunsthistorie og medie- og dokumentasjonsvitenskap
Kari Mathisen: studiekonsulent for English Literature - master, og studieretning engelsk og tysk i lektorutdanning trinn 8-13
Kristian Osnes Aambø: studiekonsulent for samisk, russisk og russlandsstudier
Lovisa Bergmann: studiekonsulent for English Acquisition and Multilingualism - master og Theoretical Linguistics - master og Spansk og latinamerikanske studier - master
Kurs for studenter: Universitetsbiblioteket tilbyr flere kurs i Endnote hvert semester, både for nybegynnere og viderekommende, og både for PC- og Macbrukere. Ta kontroll over kildene dine og meld deg på! Se her for kurs som tilbys. |