Utvekslingsavtaler: NORDPLUS

Nordplus

Om Nordplus generelt

Nordplus er et samarbeidsprogram i regi av Nordisk Ministerråd. Programmet har lange tradisjoner og har som mål å fremme skandinavisk-baltisk samarbeid og regional identitet. Norden er en fremragende og voksende region i Europa. Siden nordiske universiteteter er kjent for å holde høy akademisk standard kan et utvekslingsopphold ved et av UiTs nordiske partneruniversiteter gi deg godt faglig utbytte. Utveksling innen Norden er dessuten enkelt å få forhåndsgodkjent og lett å organisere.

NORDPLUS studentutveksling er hovedsaklig knyttet til faglige nettverk. UiT er med i forskjellige Nordplus fagnetterk (se lista nedenfor). Hvis ditt studieprogram er ikke med i et fagnettverk kan du likevel søke om NORDPLUS stipend gjennom NORDPLUS Nordlys, som er et nettverk av alle universiteter i Norden.

For Nordplus gjelder samme rutiner som for andre utvekslingsprogram. Du søker om nominasjon til utveksling gjennom internasjonal koordinator på fakultetet ditt. Hvert nettverk har i tillegg en faglig kontaktperson på UiT som evt. kan veilede deg angående valg av et nordisk partneruniversitet og valg av passende kurs. Etter nominasjon fra UiT vil du bli oppfordret til å søke opptak til vertsuniversitetet.

Hvis du reiser ut med et NORDPLUS fagnettverk blir stipendet ditt utbetalt av det universitetet som koordinerer nettverket. Fakultetets internasjonal koordinator eller faglige kontaktperson nominerer deg derfor direkte til NORDPLUS fagnettverket. Finn mer informasjon om de enkelte NORDPLUS fagnettverk og kontaktpersoner nedenfor.

Hvis du ikke finner ditt fag i oversikten over fagnetterk nedenfor, sjekk ut universitetene som er med i NORDPLUS Nordlys. Du søker om NORDLYS stipend også gjennom internasjonal koordinator på fakultetet ditt. NORDLYS-stipend blir utbetalt av UiTs Seksjon for internasjonalisering av studier, som også nominerer deg som utvekslingsstudent direkte til valgt NORDLYS partneruniversitet.


Det juridiske fakultet - Jurfak



Det helsevitenskapelige fakultet - Helsefak



Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning- HSL-fak


  • Arkeologi 
  • FINNPLUS: Finsk og samisk
  • Filosofi
  • Historie
  • Nordiske biblioteksskoler / Dokumentasjonsvitenskap
  • NORLIKS: Nordisk litteratur, kultur og språk
  • Statsvitenskap
  • Psykologi (profesjonsstudier)

Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi - BFE-fak



Fakultet for naturvitenskap og teknologi - NT-fak


  • Biologi







Ansvarlig for siden: Reidun Sundstrøm
Sist oppdatert: 15.05.2018 13:11

Nyttige lenker:

 

Kontakt:

Rediun Sundstrøm
Rådgiver
Seksjon for internasjonalisering av studier
Tel: 776 623286

reidun.sundstrom@uit.no