Velkommen til Ingeniørvitenskap og sikkerhet

Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet

Velkommen til Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet (IIS). 

Instituttet har en viktig rolle som kompetanseleverandør for arbeidslivet i regionen, gjennom utdanning, forskning og etter- og videreutdanning. Våre 400 studenter setter pris på at instituttet har et nært samarbeid med næringslivet underveis i studiet.

IIS tilbyr studier i ingeniørfag, luftfartsfag og innen sikkerhet og miljø. IIS er aktiv innen anvendt forskning, der profesjonsutdanningene og nordområdene har et spesielt fokus. Instituttet har fire forskningsgrupper, og har forskningsprosjekter med nedslagsfelt og finansiering på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Instituttet tilbyr:

  • Profesjonsrettede høyere utdanninger på bachelor- og masternivå, der studentene går rett ut i arbeidslivet etter endt utdanning
  • Praksisnære og næringsrettede studier med særlig fokus på nordområdene
  • Kompetanse innen teknologi og sikkerhet i tilknytning til operasjonell virksomhet
  • Kurs for arbeids- og næringsliv i landsdelen. Våre kurs har et mål om å bidra til sikre operasjoner i nordområdene. Vi har god erfaring med "skreddersøm" og mange av våre kurs er utviklet i samarbeid med næringslivet og deres behov, ta gjerne kontakt! Her finner du informasjon om kurs og påmelding.
     

 

 

Ansatte ved Ingeniørvitenskap og sikkerhet:


Siste nyheter

ForsideBilde_Finnjord.jpg
Gavepakke på 18 millioner til UiT og Finnfjord AS UiT Norges arktiske universitet og Finnfjord AS får over 18 millioner kroner fra staten og fylket for å oppskalere prosjektet der kiselalger «fores» med fabrikkrøyk fra smelteverket.
Les nyhetssaken

SkipogHeli.jpg
Navigerer sammen
Med støtte fra VRI Troms finansierer Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT) rundt 10 Næringsmentor-stillinger fra næringslivet hvert år.

Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter
Prosjekt: RPAS ved UiT Ubemannede luftfartøy, RPAS, UAV eller droner. Et godt verktøy har mange navn. Ved UiT brukes RPAS i mange forskjellige sammenhenger, alt fra utdanning av RPAS-piloter, kartlegging, foto/film til forskning med, eller på selve dronen.
Våre studier

[Loading...]

Tilknyttede enheter:
Annet
Kontakt
Telefon: +47 77 66 03 02
E-post: postmottak@iis.uit.no
Yngve Birkelund Gunn-Helene Turi
Instituttleder
Yngve Birkelund
Tlf: 77 66 02 46
Kontorsjef
Gunn-Helene Turi
Tlf: 77 66 03 11

Avvik eller forslag til forbedringer:
Send din tilbakemelding til
respons-iis@support.uit.no

Skip to main content