Institutt for teknologi og sikkerhet

Velkommen til Institutt for teknologi og sikkerhet (ITS). 

Instituttet har en viktig rolle som kompetanseleverandør for arbeidslivet i regionen, gjennom utdanning, forskning og etter- og videreutdanning.

ITS tilbyr utdanninger på bachelor- og masternivå så vel som forskning innenfor områdene luftfart, nautikk, havbruk, ingeniør og sikkerhet/ samfunnssikkerhet. Våre 550 studenter setter pris på at instituttet har et nært samarbeid med næringslivet underveis i studiet.

ITS er aktiv innen anvendt forskning, der profesjonsutdanningene og nordområdene har et spesielt fokus. Instituttet har fire forskningsgrupper, og har forskningsprosjekter med nedslagsfelt og finansiering på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Instituttet tilbyr:

  • Profesjonsrettede høyere utdanninger på bachelor- og masternivå, der studentene går rett ut i arbeidslivet etter endt utdanning
  • Praksisnære og næringsrettede studier med særlig fokus på nordområdene
  • Kompetanse innen teknologi og sikkerhet i tilknytning til operasjonell virksomhet
  • Kurs for arbeids- og næringsliv i landsdelen. Våre kurs har et mål om å bidra til sikre operasjoner i nordområdene. Vi har god erfaring med "skreddersøm" og mange av våre kurs er utviklet i samarbeid med næringslivet og deres behov, ta gjerne kontakt! Her finner du informasjon om kurs og påmelding.

     

 

 

Ansatte ved Institutt for teknologi og sikkerhet:


Siste nyheter

El-fly.jpg
Flyr elektrisk inn i fremtiden

De er små og lette, men bærer fremtiden med seg. Norges to eneste operative el-fly skal sette UiT Norges arktiske universitet i fremsetet når det gjelder forskning og utvikling av elektrisk luftfart.


Les nyhetssaken

Skjermbilde 2019-09-26 kl. 18.40.18.png
Norges to neste el-fly er ankommet Bardufoss

Skal teste mulighetene elektriske fly i nordnorsk klima: Målet er å få vellykket infrastruktur for miljøvennlig flyving.


Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

Kontakt
Telefon: +47 77 66 03 35
E-post: postmottak@its.uit.no
Instituttleder
Yngve Birkelund
Tlf: 77 66 02 46
Kontorsjef
Gunn-Helene Turi
Tlf: 77 66 03 11

Avvik eller forslag til forbedringer?
Klikk her for å komme til avviksmodulen