Institutt for Informatikk (IFI)

Vår kjernevirksomhet er utdanning, forskning og formidling av informatikk - et fagfelt som vi alle drar nytte av daglig og som omgir oss overalt. Vi kan knapt huske tiden før Twitter, Facebook, Instagram, Google og Skype, og mobiltelefonen klarer vi oss ikke uten. Uttak av penger i minibanken, bestilling av kino- og flybilletter, kontroll av fly og skip - ALT styres av informatikk! Telemedisin er et annet eksempel på bruk av informatikk som er svært aktuell og livsviktig. 

Utdanning

Forskning

Vi driver forskning innen kjerneområder av informatikk, med hovedfokus på distribuerte systemer.

Formidling

Vi er med og driver Skolelaboratoriet i Realfag og Teknologi ved UiT, der vi tilbyr aktiviteter innen informatikk for elever og etter- og videreutdanningskurs for lærere. Vi er også aktiv med forskningsformidling av informatikk på Norges nasjonale forskerfestival Forskningsdagene

Ansatte ved Informatikk:


Siste nyheter

DNA400.jpg
Raskere søk etter nye antibiotika I Tromsø er det mange forskere som leter i sjøen og i organismer fra havet etter forbindelser som kan brukes til medisiner. Informatiker Edvard Pedersen har effektivisert DNA analysene som kan gi forskerne avgjørende ledetråder.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter
Arrangement: Green computing - Environment-friendly technology for sustainable services over the data deluge
Welcome to NT-lunch seminar, the third in a series of four popular science seminars this semester.There will be served a "lunch-to-go" and we therefore need you to sign up for the event. Lunch is served 11.15 and the talk starts at 11.30. The seminar is open for everybody, join us!
Våre studier

[Loading...]

Annet
Kontakt oss gjerne!
Telefon: +47 776 44056
E-post: postmottak@cs.uit.no

Publikasjoner ved IFI:

CristinLogo.jpg

 

Skip to main content