Institutt for Informatikk (IFI)

Vår kjernevirksomhet er utdanning, forskning og formidling av informatikk - et fagfelt som vi alle drar nytte av daglig og som omgir oss overalt. Vi kan knapt huske tiden før Twitter, Facebook, Instagram, Google og Skype, og mobiltelefonen klarer vi oss ikke uten. Uttak av penger i minibanken, bestilling av kino- og flybilletter, kontroll av fly og skip - ALT styres av informatikk! Telemedisin er et annet eksempel på bruk av informatikk som er svært aktuell og livsviktig. 

Utdanning

Forskning

Vi driver forskning innen kjerneområder av informatikk, med hovedfokus på distribuerte systemer.

Formidling

Vi er med og driver Skolelaboratoriet i Realfag og Teknologi ved UiT, der vi tilbyr aktiviteter innen informatikk for elever og etter- og videreutdanningskurs for lærere. Vi er også aktiv med forskningsformidling av informatikk på Norges nasjonale forskerfestival Forskningsdagene

Ansatte ved Informatikk:


Siste nyheter

Johan Ravn, informatikkstudent
Unik helseapp sikret UiT-studentene Anna og Johan millionstøtte Masterstudent i Informatikk, Johan Ravn, får 1 million i støtte fra Forskningsrådet til å utvikle en app som kan kjenne igjen ulyd i lunger. Vi gratulerer!
Les nyhetssaken

Ledige stillinger som Professor/Førsteamanuensis i informatikk Institutt for informatikk har utlyst de første to av flere ledige stillinger som professor/ førsteamanuensis.
Begge stillingene som er utlyst nå har søknadsfrist 1. juni 2017.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter
Våre studier

[Loading...]

Annet
Kontakt oss gjerne!
Telefon: +47 776 44056
E-post: postmottak@cs.uit.no

Publikasjoner ved IFI:

CristinLogo.jpg

 

Skip to main content