Institutt for Informatikk (IFI)

Vår kjernevirksomhet er utdanning, forskning og formidling av informatikk - et fagfelt som vi alle drar nytte av daglig og som omgir oss overalt. Vi kan knapt huske tiden før Twitter, Facebook, Instagram, Google og Skype, og mobiltelefonen klarer vi oss ikke uten. Uttak av penger i minibanken, bestilling av kino- og flybilletter, kontroll av fly og skip - ALT styres av informatikk! Telemedisin er et annet eksempel på bruk av informatikk som er svært aktuell og livsviktig. 

Utdanning

Forskning

Vi driver forskning innen kjerneområder av informatikk, med hovedfokus på distribuerte systemer.

Formidling

Vi er med og driver Skolelaboratoriet i Realfag og Teknologi ved UiT, der vi tilbyr aktiviteter innen informatikk for elever og etter- og videreutdanningskurs for lærere. Vi er også aktiv med forskningsformidling av informatikk på Norges nasjonale forskerfestival Forskningsdagene

Ansatte ved Informatikk:


Siste nyheter

Workshop on wireless communication in eHealth The workshop on wireless communication in eHealth will be held at University of Tromsø - The Arctic University of Norway February 21st 2017. The workshop will discuss the need for and use of wireless communication technology in eHealth applications. Workshop deliverable: New knowledge on wireless communication in eHealth.
Les nyhetssaken

Influensa_400.jpg
Sikker bruk av helseopplysninger Personvernet gjør at dine helseopplysninger ikke er tilgjengelig for hvem som helst, men samtidig gjør det at store mengder informasjon er utilgjengelig for forskning. Nyutviklet verktøy kan hjelpe forskerne.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter
Våre studier

[Loading...]

Annet
Kontakt oss gjerne!
Telefon: +47 776 44056
E-post: postmottak@cs.uit.no

Publikasjoner ved IFI:

CristinLogo.jpg

 

Skip to main content