Allsidig årsfest i april

Årsfest 2024 er rammen for en rekke aktiviteter ved UiTs største campuser. Aller fremst står begivenhetene doktorpromosjonen og Årsfest-seremonien.

Sju musikere på en scene, både menn og kvinner.
For full musikk med dyktige saksofonister under fjorårets doktorpromosjon: Stian Gotaas, Lars Lien, Vilde Langeland, Jonas Eskeland, Celine Kjærstad Danielsen, Ingrid Varpe og Ola Rokkones. Foto: Jørn Berger Nyvoll
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 19.03.24 09:07 Oppdatert: 02.04.24 10:07
Om UiT

28. mars er bursdagen til UiT, for på denne datoen i 1968 vedtok Stortinget at Nord-Norge skulle få sitt eget universitet. Med årene har dette vedtaket ført til et moderne flercampusuniversitet, som med geografiske øyne er Norges største universitet. Det er med andre ord helt på sin plass med en skikkelig årsfest ved våre fire hovedcampuser i Tromsø, Alta, Narvik og Harstad. I år er feiringen lagt til etter påske, nærmere bestemt fra 2. til 6. april i uke 14.  

– UiT er en akademisk drivkraft i Nord-Norge og Arktis. Vi fremmer kunnskap og kompetanse for hele samfunnet vårt. Å slå sammen en rekke viktige begivenheter til en årsfest, gir oss en flott ramme for feiring sammen med våre egne og alle rundt oss. Jeg håper og tror at dette er starten på en tradisjon som vi kan ha gleden av i mange år fremover, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Mann i lys dress prater i mikrofon.
Rektor Dag Rune Olsen fra et tidligere møte med ulike aktører innen nærings- og kulturliv i Harstad. Foto: Tomas Rolland

Får fortjent heder og ære

Onsdag 3. april vil doktorpromosjonen gå av stabelen i Auditorium 1 ved UiT i Tromsø. Om lag 35 forskere vil komme til denne staselige seansen og motta sine diplomer for ferdig doktorgrad i fjor. Et par dager senere er det tid for Årsfest-seremonien i samme lokale, med utdeling av UiT-priser og feiring av meritterte undervisere og nyslåtte professorer.

Seks priser deles ut fredag 5. april: Pris for innovativ formidling, Forsknings- og utviklingsprisen, Innovasjonsprisen, Pris til yngre forsker, Utdanningsprisen og Likestillings- og mangfoldsprisen. Seremonien ledes av rektoratet og det vil være musikk fra Musikkonservatoriet.

Alle er velkomne til disse begivenhetene, som vil bli etterfulgt av lett servering i Solhallen. På fredag kveld vil det være festmiddag i Rødbanken for alle som har blitt hedret og spesielt inviterte gjester.

Noe for alle

Foruten høytidelig promosjon og prisutdeling, inneholder årsfesten noe for enhver smak på alle hovedcampusene.

Her er en oversikt over alt som skjer: 

Velkommen til allsidig årsfest!

Logo av årsfest
Logo for Årsfest 2024 ved UiT.Illustrasjon: Sandy Sharma / UiT
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 19.03.24 09:07 Oppdatert: 02.04.24 10:07
Om UiT