Blir ny leder for Jordobservasjon Tromsø

Trude Nilsen har takket ja til å bli daglig leder for Jordobservasjon Tromsø AS (JOBS). Hun begynner i jobben 1. oktober.

Portrettbilde av kvinne.
SKAL LEDE JOBS: Trude Nilsen ser fram til å være leder i rombransjen, som er i sterk vekst og med et solid fagmiljø. Foto: Næringsforeningen i Tromsøregionen
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 05.07.24 10:47 Oppdatert: 06.07.24 01:13
Om UiT Teknologi

Nilsen har vært administrerende direktør Næringsforeningen i Tromsøregionen (NFTR) i nesten sju år, og har bred kompetanse fra finans og IT-bransjen.

JOBS skriver i en pressemelding at de skal over i en ny fase: «Med finansiering både over statsbudsjettet og gjennom European Space Agency sin Arctic Phi-lab på plass, er selskapet rigget for å øke kommersialiseringen av forskning og bruk av data og romteknologi.»

Til bladet Nordlys forteller Nilsen at rombransjen er en spennende og sterkt voksende næring:

– Nå har jeg fått en mulighet til å styrke Tromsø som Norges romhovedstad og sette det sterke fagmiljøet vi har på kartet både nasjonalt og internasjonalt. Bransjen er i sterk vekst og jeg har stor tro på videre utvikling. Dette er en mulighet av de sjeldne og jeg gleder meg til å ta fatt på den, sier Trude Nilsen påtroppende leder for JOBS.

Fakta om Jordobservasjon Tromsø AS (JOBS)

  • Stiftet og eid av Tromsø kommune, Kongsberg Satellite Service AS (KSAT) og UiT Norges arktiske universitet.
  • Skal organisere jordobservasjonsmiljøet i Tromsø og tilrettelegge for økt samarbeid og kommersialisering av teknologi innen feltet.
  • Har som mål å etablere og drifte nasjonalt kunnskapssenter for jordobservasjon, arktisk Phi-lab, og andre prosjekter med vekt på arktiske forhold og internasjonalt samarbeid.
  • Se mer på deres nettside jordobservasjon.no
  • Les også vår artikkel Romsatsning i en hel landsdel

Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Vi anbefaler