Student? Snakk med 23 bedrifter om spennende karrieremuligheter!

NT-SU og linjeforeningene på NT-fak inviterer alle studenter på UiT til TEKdagen 15. februar!

Tre unge mennesker foran en tavle.
Tobias Säll fra Momentum, Magnus Nygårdsmoen fra Ignite og Anett Thomassen fra NT-SU ønsker velkommen til TEKdagen! Foto: UiT
Portrettbilde av Glad, Elin
Glad, Elin elin.a.glad@uit.no Prosjektleder
Publisert: 05.02.24 10:31 Oppdatert: 08.02.24 10:30
Bærekraft Energi Klima Studentliv / Studier Teknologi

– Vi vil gjøre det lettere for både bedriftene og studentene å komme i kontakt med hverandre. Næringslivet i Nord-Norge trenger å vise seg for studentene, og studentene trenger en god oversikt over hvilke karrieremuligheter man har som ferdig utdannet, sier Anett Thomassen i NT-SU.

Det er Tobias Säll og Cecilie Bamer fra Momentum, Magnus Nygårdsmoen fra Ignite, og Hugo Sæther og Anett Thomassen fra NT-SU som har stått for planleggingen og gjennomføringen i år. Med en utdanning innenfor realfag og teknologi har du utrolig mange muligheter etter studiene. Arrangementskomiteen ville derfor få på plass en egen dag på UiT der studentene får lære mer om disse mulighetene. Og de inviterer bredt: Alle studenter på hele UiT er velkomne!

TEKdagen holdes i Lysgården på MH-bygget fra kl. 10-15. 23 bedrifter fra flere sektorer og bransjer står på stands hele dagen, og mange av dem holder også pitcher i auditoriene rundt Lysgården. Pitchene er en unik mulighet til å få et innblikk i hva bedriften har å tilby deg som student og nyutdannet. Her kan du lese mer om hvilke bedrifter som kommer, og se når de skal pitche.

Viktig for inspirasjonen

– Det er viktig at studentene kommer i kontakt med bedriftene tidlig, for å kunne skaffe seg sommerjobber, internships og jobb etter studiet. Vi ønsker spesielt at nye studenter skal få se mulighetene i Nord-Norge, og at dette forhåpentligvis vil gi inspirasjon videre, fortsetter Thomassen.

Fakultetsadministrasjonen er imponert over initiativet:

– Dette er en viktig og god mulighet for studentene våre til å knytte kontakt med arbeidslivet de skal ut i. Vi oppfordrer alle studenter som har mulighet til å ta turen innom Lysgården denne dagen, sier Arne Smalås, dekan på NT-fak.

Undervisere er også velkomne!

Undervisere inviteres også til å være med på TEKdagen, se på pitchene og snakke med bedriftene. Det er engasjerte bedrifter som deltar, og flere av dem ønsker seg et tettere samarbeid med NT-fak. Kanskje er det interessant å ta en prat om hva de ønsker seg fra studentene våre, om hva våre studenter kan tilby dem?

Thomassen i NT-SU håper at så mange som mulig tar turen til Lysgården den 15. februar:

– Det er så mye lettere å få et realistisk inntrykk av arbeidshverdagen dersom man får snakket med noen med førstehånds erfaring. Vi i arrangementskomiteen gleder oss derfor til å se møtet mellom studentene og de som nå er i arbeid, men som tidligere har studert, og håper at dette fører til nyttig erfaringsutveksling, avslutter hun.


Kortnytt fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Seksjon for forskning, utdanning og formidling NT-fak, Seksjon for forskning, utdanning og formidling Helsefak, Det helsevitenskapelige fakultet
Glad, Elin elin.a.glad@uit.no Prosjektleder
Vi anbefaler