Våre bedrifter

Her kan du lese mer om de mange spennende bedriftene som kommer til TEKdagen 2024! Du finner alle sammen på stands i Lysgården hele dagen. Kom innom og slå av en prat. Kanskje har de spennende muligheter til akkurat deg! 

 

I Nordkraft-konsernet har vi fokus på utvikling, utbygging, produksjon og distribusjon av helt naturlig fornybar energi. Det har vi holdt på med siden 1910. Vårt mål er å være på pallen i alt vi gjør. Derfor gjør vi prosjekter innen næringsutvikling og innovasjon med et mål om å skape aktivitet til det beste for hele regionen. Konsernet har eierandeler innen bredbånd, kraftomsetning og andre energirelaterte virksomheter. Hovedkontoret til konsernet ligger i Narvik og til sammen 270 mennesker har sine arbeidsplasser fordelt over hele regionen, med avdelingskontorer også i Harstad, Grovfjord, Ballangen, Stokmarknes og Risøyhamn. Vi har et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø og produserer årlig over to TWh strøm, drøyt halvparten eier vi selv. Totalt omsetter konsernet for nesten en milliard. Les mer om å jobbe i Nordkraft på Karriere - Nordkraft

Du finner Nordkraft på stand i Lysgården. Det er prosjektsjef, Torkjell Lund (bildet), som holder pitchen. Pitchen holder han i Auditorium 2 kl. 13:50. 

Atea er et IT-selskap med 23 kontorer, fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Sammen med våre kunder og teknologipartnere, bygger våre 1800 medarbeidere Norge med IT. Vi hjelper våre kunder fra behovskartlegging og rådgivning til utvikling, produkter og tjenester, drift og vedlikehold. For å møte behovene hos våre kunder samarbeider vi tett med de største teknologileverandørene i verden.

Vår bedriftskultur står sterkt i Atea. Vår visjon er å være «The Place to Be», hvor alle skal ha like muligheter til å lykkes og trives i bedriftskulturen. Uavhengig av kjønn eller bakgrunn. Du finner også Atea i Sverige, Danmark, Finland og i Baltikum, med mer enn 8000 medarbeidere. Er du student eller nyutdannet? | Atea 

Du finner Atea på stand i Lysgården. Det er konsulentleder, Kim Sørensen, og sjefskonsulent, Sture Andersen, som er med på TEKdagen i år. Pitchen fra Atea holdes i Auditorium 1 kl. 13:50.

Det er flere vekstnæringer som er i en oppbyggingsfase i Hammerfestregionen, og høyt aktivitetsnivå krever arbeidskraft. Tilgangen på kompetent personell er en av de største utfordringene for industrien som satser i Hammerfest, og Nord-Norge generelt, i årene fremover.

Equinor, Vår Energi, ABB, Moreld Apply, Aibel og Horisont Energi gikk derfor sammen med Hammerfest kommune for å samarbeide om rekruttering gjennom prosjektet «Karriere i Nord». Kompetent personell er først og fremst en forutsetning for effektiv og sikker drift. I tillegg bidrar kvalifiserte ansatte fra regionen til å styrke det lokale innholdet i industrisatsingen i nord, som igjen vil bidra til å styrke omdømmet til næringen og gi positiv samfunnsutvikling.   

Alle våre aktører trenger deg for å lykkes med grønn omstilling! Du er en viktig suksessfaktor i utviklingen av ny teknologi og bærekraftige løsninger. Kom gjerne og hør på vårt foredrag, møt opp på vår stand og kom med dine ideer og innspill til hvordan vi kan nå målene sammen.

Karriere i Nord har sin pitch i Tabletten kl. 11:05. De som skal på scenen er Emma Holm Nilsen fra Equinor), Marielle Stenvoll Mikkelsen  fra Aibel og Siri Merete Hansen fra Moreld Apply.

 

Bekk er et norsk selskap med over 500 spesialister innen strategi, design og teknologi. Virksomhetene vi jobber med har ambisiøse mål, og gir oss krevende utfordringer. Vi tror på smart bruk av teknologi, tverrfaglige team og evnen til å tenke annerledes. Det gjør at vi kan lage løsninger som utfordrer etablerte sannheter, og skape nye muligheter for våre kunder. Her kan studentene på UiT bli bedre kjent med oss. 

Bekk har sin pitch i Store Auditorium kl. 11:05. Det er utvikler Joakim Sjøhaug som skal snakke med studentene. 

1. februar lyser traineeprogrammet Fremstr ut stillinger fra en rekke spennende arbeidsgivere i Tromsøregionen. Stillingene er skreddersydd nyutdannede, og vi håper du tar turen innom vårt foredrag og stand på TEKdagen. Programmet samler et «kull» traineer fra ulike bakgrunner som er ansatt i hver sin bedrift i 1 år. Målet er å tiltrekke de beste nyutdannede talentene til næringslivet i Tromsø, Karlsøy og Balsfjord. I tillegg til en spennende jobb i en av virksomhetene deltar traineene i Fremstr på en rekke samlinger i løpet av traineeåret. I traineeprogrammet får du en unik kombinasjon av faglig og personlig utvikling i et bærekraftsperspektiv. En traineestilling byr på et solid nettverk mellom traineene og arbeidslivet for øvirg.

Som trainee i Fremstr får du et spennende år fylt med nye opplevelser, kompetanseheving og erfaringsutveksling. Rett og slett en kanonstart på karrieren!

Prosjektleder i Fremstr, Emilie Isaksen, holder sin pitch i Store Auditorium kl. 10:30. 


Nasjonalt senter for e-helseforskning bidrar til en kunnskapsbasert utvikling på e-helsefeltet gjennom forskning, samarbeid og kunnskapsformidling. Hos oss jobber nærmere 100 personer med forskjellig fagbakgrunn med å frembringe kunnskap som er med på å gi en bedre helsetjeneste for innbyggere, helsepersonell og myndigheter. Folkene våre er informatikere, statistikere, sykepleiere, leger, samfunnsvitere, sosiologer, farmasøyter, fysioterapeuter, teknologer, ingeniører, osv.

Vi forsker blant annet på kunstig intelligens og maskinlæring, datasikkerhet og personvern, digitale tjenester hjemme, på sykehus og legekontor og mye mer.

Vi er et nasjonalt ledende og internasjonalt anerkjent forskningssenter. Les mer om oss og spenennde muligheter i Nasjonalt senter for e-helseforskning her. 

På TEKdagen får du møte kommunikasjonsleder Randi Laukli og kommunikasjonsrådgiver Amanda Isaken. De holder sin pitch i Tabletten kl. 10:30. 

Kongsberg Satellite Services (KSAT) er en verdensledende leverandør av bakketjenester for satellitter i polar bane. Les mer om karrieremuligheter i KSAT her. Med over 280 antenner og fra 27 stasjoner globalt, laster selskapet ned data for små og store kunder. KSAT leverer miljøovervåkingstjenester i nær sanntid basert på satellittdata. Gjennom oljesøls- og skipsdeteksjonstjenester er KSAT en viktig del av norsk og Europeisk oljevernberedskap, samt en sentral aktør i kampen mot globalt ulovlig fiske.  Ved å sikre oppdatert informasjon til bruk i navigasjon, værmelding, miljøovervåking og kommunikasjon i nordområdene, er KSAT et viktig bindeledd mellom jorden og verdensrommet. I Longyearbyen på Svalbard har KSAT verdens største kommersielle bakkestasjon, mens hovedkontoret ligger i Tromsø. Til sammen har selskapet 400 ansatte, og skal rekruttere enda flere i årene framover. Her kan du også lese om tidligere studenter som har jobbet i KSAT. 

HR Manager, Therese Kristiansen, holder pitchen til KSAT på TEKdagen. Det skjer i Store Auditorium kl. 11:40. 

 

AVJU er et selskap som digitaliserer distribusjon av kraft. Selskapet ble grunnlagt av Andreas og Magnus Fors Haugen, to gründerbrødre fra Alta, som ville finne en løsning på strømbrudd forårsaket av snø og is på ledningene. En høyteknologisk gyroenhet, kalt Defender, ble produsert. Under utviklingen av denne enheten innså man imidlertid at det var store muligheter knyttet til driften av strømnettet, og utviklingen av Observer ble igangsatt.
 
Vår misjon er å forsyne selskaper med verktøy og teknologi som er nødvendig for å levere strøm til lokalsamfunn over hele verden, med fokus på løsninger som forbedrer effektiviteten i kraftdistribusjonen, effektiviserer vedlikeholdet og sikrer pålitelig integrering av fornybar energi - og dermed spiller en avgjørende rolle i byggingen av en bærekraftig fremtid.
 
Å jobbe i Avju beskrives som å ta utfordringer på strak arm og å være eventyrlysten. Kjerneverdiene våre er menneskelighet, selvstendighet, pålitelighet og mot. Ansatte i Avju er en del av et dynamisk team som former fremtidens teknologi og gjør en forskjell i verden. Selskapets etos av innovasjon og mot, kombinert med et fokus på pålitelighet og individuell selvstendighet, bidrar til et engasjerende og motiverende arbeidsmiljø. Les mer om muligheter i Avju her. Du finner dem også på LinkedIn!

På TEKdagen møter du blant annet utvikler AI, Jonas Mørch-Lampe, og CTO, Peter Munch-Ellingsen. Pitchen holder de i Tabletten kl. 11:40. 

Serit gruppen er en ledende aktør innenfor IT-bransjen i Norge, og er en av landets største selvstendige IT-grupper. Gruppen består av flere lokale selskaper fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord. Til sammen tilbyr vi et bredt spekter av tjenester som blant annet omfatter konsulentbistand, utvikling, forretnings-/dataanalyse, IT-infrastruktur, sikkerhetsløsninger, skyløsninger, IoT og møteromsløsninger. Gruppen legger vekt på å levere skreddersydde IT-løsninger som møter kundenes unike behov.

Den nære tilknytningen til lokale markeder gjør Serit til en ideell partner for bedrifter og organisasjoner som søker personlig oppfølging og tilpassede løsninger. Kombinert med lokalt eierskap og forankring bidrar vi til vekst i lokalsamfunnet. Det er vi stolte av!

For studenter ved UiT representerer Serit ikke bare en spennende karrieremulighet, men også en inngangsport til et mangfoldig nettverk av lokale IT-selskaper i Norge. Alt dette i et trygt og faglig utviklende arbeidsmiljø for våre ansatte. Serit -  Smart IT. God jobbdag. Les mer om hva du kan jobbe med i Serit her.

Systemutvikler, Simen Kirkvik, skal holde Serit sin pitch på Tekdagen. Ta turen til Auditorium 1 kl. 13:15! 

Egde er et IT-konsulentselskap som knytter mennesker og teknologi sammen. Vi tilbyr en omfattende tjenesteportefølje som inkluderer alt fra rådgivning, prosjektledelse, utvikling, design og brukeropplevelser til dataanalyse, sikkerhet og test. Våre tverrfaglige team tar helhetlig ansvar for kundens digitale behov, og vi tilbyr også skreddersydde konsulenttjenester for mer spesifikke prosjekter. Med kontorer i Grimstad, Kristiansand, Porsgrunn, og Tromsø, er vi alltid nær deg for å optimalisere din digitale reise. Her kan du lese et LinkedIn-innlegg fra fjorårets sommerstudenter. Og her kan du høre på Egderøre, som gir et inntrykk av selskapet fra flere perspektiver! Egde finner du på stand i Lysgården, og du kan høre pitchen deres i Cerebrum kl. 11:40.

Equinor er et internasjonalt energiselskap med hovedkontor i Norge. Med 22.000 ansatte i nesten 30 land er vår ambisjon å være et ledende selskap i det grønne skiftet. Som selskap er vi formet av 50 år med å løse utfordringer i Nordsjøen. Vi tror det meste er mulig til det motsatte er bevist. Denne energien har gjort oss til den største leverandøren av energi til Europa, og til en pioner innen fornybar- og lavkarbonløsninger.

Equinor er forpliktet til FNs mål for bærekraftig utvikling. Vi skal bidra til å gjøre energi både bærekraftig og tilgjengelig for alle. Vi støtter Paris-avtalen og har som mål å bli et netto-null-selskap innen 2050. Verdens energiomstilling er vår tids viktigste arbeidsoppgave. Vi har ikke alle svarene, men med kunnskap og samarbeid skal vi bidra til å finne dem.

Dersom du er interessert i å vite litt mer om Harstadkontoret, kan du ta en kikk her. Equinor står på stand i Lysgården, og holder sin pitch i Auditorium 2 kl. 13:15.

Meteorologisk institutt varsler været, overvåker klimaet og driver forskning. Vi sørger for at redningshelikoptrene kommer trygt frem, og at beredskapsetatene er forberedt på ekstremvær. Vi driver et omfattende forskningsarbeid, og leverer klimadata som blant annet brukes til å dimensjonere landet for framtidens klima. Norske meteorologer har stått sentralt i utviklingen av faget siden instituttet ble etablert og meteorologisk institutt er i dag et ledende internasjonalt kompetansemiljø. Vi har kontor i Oslo, Tromsø og Bergen og er organisert i fem divisjoner: Vervarslingsdivisjonen, Observasjons- og klimadivisjonen, Senter for utvikling av varslingstenesta (SUV), IT-divisjonen og Forskings- og utviklingsdivisjonen. Les mer om Meteorologisk institutt her! 

Det er meteorologene Ingvild (på bildet) og Rannveig som står på stand under TEKdagen. De holder pitchen sin kl. 10:30 i Auditorium 9.

Multiconsult er et ledende norsk ingeniør- og arkitekturselskap. Selskapet tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.  

Vår samlede kompetanse fra over 3000 medarbeidere spenner over et bredt spekter av fagfelt som gjør oss i stand til å ta totalansvar for komplekse prosjekter innenfor bygg og eiendom, industri og energi, mobilitet, samferdsel, vann og miljø.

Vår visjon er «Broen mellom fortid og fremtid». Fellesnevneren i alle våre prosjekter er at de uten unntak skal bidra til å forbedre liv, vekst og utvikling.

Multiconsult har over 30 kontorer i Norge, med hovedkontor i Oslo. Multiconsult Nord er lokalisert med regionskontor i Tromsø og har kontorer i Narvik, Sortland, Alta, Kirkenes, Vadsø og Longyearbyen. Regionen utfører flerfaglig rådgivning og prosjektering, inkludert kartlegging av fysisk miljø og grunn. Kompetansesenteret for kyst-, marin- og arktisk teknologi i Multiconsult er lokalisert til vårt kontor i Tromsø. Les mer om Multiconsult og Must - Multiconsult for studenter. Multiconsult holder sin pitch i Auditorium 9 kl. 11:05, og du finner dem ellers på stand i Lysgården hele dagen.

I Harstad, en nordnorsk kystby hvor også vårt hovedkontor er plassert, finner du Polarkonsult. Siden 1974 har vi arbeidet med å lage fartøyer og utvikle løsninger som er bærekraftige og motstandsdyktige i det utfordrende arktiske klimaet som omgir oss. Med nesten et halvt århundres erfaring i ryggen arbeider vi daglig med å bruke den siste teknologien i vårt arbeid for å fremme et grønnere miljø både nå og i fremtiden. 

Vi jobber hovedsakelig innenfor den maritime næringen og tilbyr tjenester innen skips design, opplæringsmateriell, konsultasjon, beregninger, olje og gass, samt energi. Med store prosjekter som Johan Castberg og Melkøya er vi stolte av å sette industri- og kulturbyen Harstad på kartet, og bidra til å styrke næringen i nord. I 2024 og i tiden som kommer, skal vi fortsette å utfordre oss selv, tørre å gå enda mer utenfor komfortsonen og by på oss selv. Med utvidelse av kontorer i Narvik, Svolvær, Stavanger og Bergen, er det bare et spørsmål om hvor ferden seiler videre. Les mer på rekrutteringssiden til Polarkonsult.

Det er Mattis Lihaug, Manager for petroleum and renewable projects, som holder pitchen til Polarkonsult. Den kan du se kl. 11:40 i Auditorium 9. Ellers finner du dem på stand i Lysgården. 

Helse Nord IKT leverer fremtidsrettede teknologiske løsninger og tjenester til sykehusene i Nord-Norge.

Vi har ansvar for drift, forvaltning og utvikling av IKT-systemene som brukes av sykehusene i landsdelen vår, og vi betjener 19.000 IKT-brukere 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

Hos oss jobber det rundt 490 medarbeidere, noe som gjør oss til Nord-Norges største IT-miljø. Våre medarbeidere jobber fra 11 ulike lokasjoner i landsdelen, og vårt hovedkontor ligger i Tromsø.

I Helse Nord IKT har du mange karrieremuligheter. Her kan du lese om noen av våre medarbeidere, og få et innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss. 

Du finner Helse Nord IKT på stand i lysgården.

Vi er din partner for innovasjon og utvikling.

Kupa er et industrirettet innovasjons- og konsulentselskap. Ekspertisen vår er utviklingsprosjekter og innovasjon innen energi, havbruk, maritim og bygg og anlegg. Vi holder til i Nord-Norge, og har kontorer i Harstad, Narvik, Tromsø og Finnsnes.

Kupa er et tverrfaglig kompetansemiljø med ingeniører, fiskerikandidater, økonomer, samfunnsvitere, pedagoger og markedsførere. Dette gjør oss i stand til å løse en rekke utfordringer.

Vi hjelper næringsliv og offentlige virksomheter med kompetanse, kapital og nettverk. Vi tilbyr tjenester innen forretningsutvikling og prosjektledelse for å hjelpe bedrifter med å vokse og bli mer bærekraftige. Vi hjelper kundene våre å finne retning i komplekse prosesser.

Kupa har et stort nettverk og leder flere nettverk og klynger, og vi bruker dette for å koble SMB, investorer, større industribedrifter, FoU-aktører og virkemiddelapparatet. Visjonen vår er å skape innovative og bærekraftige bedrifter og samfunn sammen med kundene våre.

Vi er opptatt av å jobbe tett på kundene våre. Vår erfaring er at da oppnår kunden de beste resultatene, og tjenesteleveransene fra oss kan bidra til å øke intern kompetanse i organisasjonen din.
En av verdiene våre er å lykkes i lag med våre kunder - og det er en oppskrift vi motiveres av. Les mer om hvordan det er å jobbe i Kupa her. Kupa holder sin pitch kl. 13:15 i Auditorium 9 og er ellers å finne på stand i Lysgården.

Hinnstein AS er et nord-norsk ingeniørfirma. Vi tilbyr tverrfaglige ingeniørtjenester innen planlegging og prosjektering av bygningsteknikk, arealutvikling, energi, VVS, infrastruktur, vann og miljø. 
Vi bidrar til et bærekraftig samfunn gjennom nyskapende og målrettede rådgivningstjenester, fra idéutvikling til prosjektering.
 
Vårt mål er å skape varige verdier for folk og samfunn. Det handler om å sammen skape gode og funksjonelle løsninger, som er bærekraftige i dag og inn i framtiden. Våre egenskaper er:
 
Nær
Positiv og hyggelig, helhjerta, forstår oppgavene, gode rådgivere, godt orienterte, og tar raske avgjørelser.
Fjellstø
Solid, trygg, pålitelig, løsningsorientert, kunnskapsrik, effektiv, handlekraftig, faglig oppdatert, stolt, og vi holder det vi lover.
Innovativ
Nysgjerrig, modig, nytenkende, vidsynt, utviklende, deler kunnskap med hverandre og brenner for å skape nye og bærekraftige løsninger.
 
Og her er den flotte gjengen på Hinnstein:
 
Les mer om Hinnstein her! Hinnstein står på stand i Lysgården på TEKdagen, og gleder seg til å snakke med deg!

Andøya Space har hovedkontor på den naturskjønne Andøya i Nord-Norge, og er et romfartsselskap med over seks tiår med operativ erfaring. Med en "can-do" holdning støtter vi forskere, ingeniører, studenter og offentlige enheter ved å gi midler til å fly, lansere, teste, forske, utdanne og inspirere. 

Ønsker du en karriere, et internship eller skrive bachelor- eller masteroppgave om verdensrommet? Andøya Space har samarbeidet med høyere utdanning i mange år, og en helt ny romhavn på Andøya vil åpne for enda flere muligheter i fremtiden. Les mer om studentmulighetene vi tilbyr på Andøya Space.

Akkurat nå ligger det flere ledige stillinger på våre karrieresider.

På TEKdagen møter du astrofysiker José Miguel González Pérez og kreativ utvikler Ørjan H.H. Vøllestad. Jose holder en pitch 13:15 i Auditorium 3.

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Har du lyst til å høre om hvordan det er å jobbe i Sopra Steria og hvilke muligheter du har hos oss?

Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap, og er opptatt av å skape verdi for kundene og samfunnet. Vi vil bidra til en bedre og mer bærekraftig fremtid, men vi vil også ha det gøy sammen på veien!

Bli mer kjent med oss gjennom våre nettsider https://www.soprasteria.no/bli-en-av-oss/ledigestillinger/graduate

Kl.13:50 vil vi ha presentasjon i Auditorium 3, og vi gleder oss til å fortelle mer om våre prosjekter.


Space Norway-konsernet er et ledende satellittmiljø i Norge og en betydelig satellittoperatør i Europa. En rekke samfunnsviktige og -kritiske funksjoner er avhengige av satellitter, f.eks. søk og redning, kommunikasjon og overvåkning av skipstrafikk i Norges havområder.  Nylig kjøpte Space Norway Telenor Satellite, som har mer enn 30 års erfaring med leveranser av lønnsomme kringkastings- og datatjenester over satellitt til norske og internasjonale kunder. Konsernet eier og drifter tre geostasjonære satellitter, og har under bygging to store og to små satellitter. I tillegg drifter og opererer vi Kystverkets fire AIS-satellitter. Space Norway Norge har et innovativt miljø med flere store prosjekter i støpeskjeen. Blant prosjektene er to store satellitter som skal gi bredbånd i Arktis med en investeringsramme på USD 450 millioner, med Forsvaret, US Space Force og Inmarsat som kunder. Et annet program utvikler radarsatellitter for havovervåkning i samarbeid med Forsvaret. Space Norway eier også 50% av KSAT, som er verdens største aktør innen nedlasting av informasjon fra satellitter i polare baner.

Space Norway holder sin presentasjon klokken 10:30 i Celebrum, og er ellers å finne i lysgården på stand.