Inviterer til debatt i ILP-bygget

En plattform for meningsutveksling og mer faglig debatt er målet når Institutt for lærerutdanning og pedagogikk inviterer til faste seminarer i ILP-bygget i Tromsø.

Professor Jon Håkon Schultz.
Professor Jon Håkon Schultz. Foto: Ingebjørg Kårstad
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 19.09.22 17:24 Oppdatert: 20.09.22 09:09
Helse og velferd Pedagogikk Samfunn og demokrati

– Vi trenger rett og slett mer akademisk debatt på UiT, sier professor ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT, Jon-Håkon Schultz.

Han er en av initiativtakerne til seminarrekka som instituttet nå drar i gang. Målet er å arrangere tre–fire seminarer i semesteret, som skal skape debatt og engasjement post-covid.

– Vi arbeider med å få folk tilbake på fysiske sosiale arenaer med faglig innhold, ved å sette aktuelle temaer på dagsorden. ILP-huset er stort og flott, men vi trenger flere mennesker som diskuterer, argumenterer og er uenige om faglige spørsmål, sier Schultz.

Ønsker flere stemmer

Første seminar ut er ‘Mangfold og identitet: ‘Norsk nok’-debatten og norske koder’ som arrangeres 26. september. Seminaret, som er i regi av forskningsgruppen ICred, tar opp spørsmål om rammene for norsk identitet og norske koder er for trange, og ikke rommer det mangfold som eksisterer?

Instituttleder Siw Skrøvset åpner seminaret, og professor Gry Paulgaard introduserer de to innlederne Maja Soitaric, som er kommentator i Nordlys, og Jon Rogstad som er forsker ved OsloMet. Paulgaard leder debatten i etterkant, der også folk i salen kan stille spørsmål og kommentere. 

– Vi har som mål alltid å invitere andre kollegaer; både forskere og aktive samfunnsdebattanter. Målet er å skape faglig debatt og etablere en plattform for meningsutveksling. Da tror vi at det hjelper å hente inn tydelige stemmer fra andre organisasjoner, og gjerne innenfor temaer vi er opptatt av ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, slik at vi kan utfordres, forklarer Schultz.

Darkness, Wind and «Hygge»

Gry Paulgaard har for øvrig forsket på betydning av sted – eksempelvis for flyktninger som har rømt fra krig og bosatt seg i Nord-Norge. Hva betyr Nord-Norge for dem? Hennes siste publikasjon heter Refugees’ Encounters With Nordic Rural Areas – Darkness, Wind and «Hygge» og er sammenfallende med det første seminarets tematikk; mangfold og identitet – når er man norsk nok?


Kortnytt fra Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler