Takk for innsatsen!

Jeg ønsker å takke alle ansatte og studenter ved UiT for fantastisk innsats i et veldig krevende år.

Av Husebekk, Anne
Postet 22.12.2020 14:00

Et annerledes og krevende år nærmer seg slutten. Snart er det tid for å legge bort bøkene, skru av PC-en og være sammen med de vi er glad i, vise omsorg og nyte å ha fri.

I år er juleferien ekstra velfortjent. Vi har levd i en unntakstilstand. Vi er satt på en prøve vi ikke ante ville komme. Siden 12. mars 2020 har mange kjent på en usikkerhet om den nære framtiden som er langt større enn de hverdagsbekymringer vi alltid kan kjenne på.

Er det trygt å gå på jobb? Kan jeg studere med mine medstudenter eller blir jeg isolert, alene med min egen datamaskin? Risikerer jeg å bli alvorlig syk? Har vi gode nok rutiner til å møte en pandemi? Går det bra med de jeg er glad i?

Pandemien har rammet oss ulikt, og vi møter kriser og brå endringer på hver vår måte.

Jeg vil likevel si at vi som UiT Norges arktiske universitet – og da inkluderer jeg absolutt alle – sammen har bestått en formidabel test. Studenter og ansatte har omstilt seg i rekordfart og blitt dyktige digitale medarbeidere og medstudenter. Vi har beskyttet oss selv og hverandre ved å følge smittevernreglene. Fram til nå har vi unngått større smittespredning på våre studiesteder.

Samtidig vet jeg at mange har betalt en høy pris. Som studenter har dere mistet viktige faglige og sosiale møteplasser. Som forskere har mange opplevd at deler av arbeidet er vesentlig hindret eller stoppet opp. Som ansatte har mange fått kjenne på savn etter sine kolleger og det faglige, nære samarbeidet som skaper kreativitet og engasjement.

Etter jul kommer nyttår. Og etter nyttår kommer en ny hverdag. Hverdagen i 2021. Vi vet pandemien vil prege UiT Norges arktiske universitet, Norge og verden et langt stykke inn i det nye året. Likevel håper jeg at vi alle skal gyve løs på 2021 med optimisme. Det blir bedre, ja, det vil bli bra, men kanskje ikke helt som før.

Jeg vil særlig henvende meg til alle våre studenter: Jeg håper virkelig du fortsetter å være en del av UiT-familien i 2021. Vi vet at koronatiden har rammet mange studenter hardt, spesielt er ensomhet et økende problem. Husk at Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr gratis rådgiving, både en-til-en og gruppetilbud – gratis og uten ventetid. Det arrangeres mange ulike studentaktiviteter som gir god mulighet til å bli kjent med andre studenter. Ta direkte kontakt med Norges arktiske studentsamskipnad om det er noe du trenger hjelp til.

Men først: Skap fine dager sammen med de du skal tilbringe julen med. Fordi du og vi alle fortjener det.

God jul.

Hilsen Anne