Studentutveksling: søk om utveksling

Slik søker du om utveksling - trinn for trinn  

I en globalisert verden, er internasjonal erfaring gull verdt. Et utvekslingsopphold i utlandet vil utvide din personlige og faglige horisont.


Søknadsfrister

15. februar (høstsemester)

15. september (vårsemester)

Sykepleiestudenter

1. februar (høstsemester)

1. september (vårsemester)

Slik søker du om utveksling

1

Veiledning og hjelp
Ønsker du veiledning om utveksling? 
Følg lenken nedenfor for å finne din utvekslingskoordinator.

Veiledning og hjelp
2

Oppfyller du utvekslingskravene?Alle studenter på bachelor- og masterprogram som har avlagt minimum 60 studiepoeng , kan søke om å reise på utveksling til utlandet. Følg lenken nedenfor for mer informasjon om utvekslingskravene.

Utvekslingskrav
3

Bestem deg for lærested i utlandetUiT har utvekslingsavtaler med mer enn 400 partneruniversiteter over hele verden.
Se oversikt over utvekslingsmulighetene for ditt studieprogram nedenfor.

Utenlandske læresteder
4

Send inn søknad.Send søknad i vårt elektroniske søknadsskjema. (tilgjengelig nå for vår 2020).
Du kan sette opp inntil tre læresteder/praksissteder i prioritert rekkefølge: Det er hovedsak 1.-valget som vil bli fulgt opp, mens 2.- og 3.-valget kan bli vurdert hvis 1. valget ikke er aktuelt.

Søknad
5

Søk om godkjenning av emner / praksis.Når du skal velge hvilke emner / praksisopphold du skal gjennomføre i utlandet, er det viktigste at disse kan innpasses /avklares av utvekslingskoordinatoren din. Utfylling av Learning Agreement: Learning Agreement er en avtale mellom deg og UiT om forhåndsgodkjenning.

Learning Agreement
6

Nominasjon.Kort tid etter søknadsfristen, vil utvekslingskoordinator ved  UiT vurdere søknaden for nominasjon på utvekslingsavtale til lærested i utlandet. OBS! Du vil motta informasjon på e-post til din UiT epostadresse: brukernavn@post.uit.no. Når du er blitt godkjent for utveksling av UiT, kan du gå videre for å fullføre søknad om utveksling (se #5 godkjenning & #7 Søknad til partneruniversitet).

7

Søknad til partneruniversitet.

Når du er blitt nominert til partneruniversitet og har mottatt nominasjonsmail, kan du gå i  gang med å forberede søknaden til partnerpartneruniversitetet. OBS! Det er ditt ansvar å sende søknad til det utenlandske universitetet i tide, lese informasjonen du får i nominasjonsmailen, og følge punktene som står listet i denne.

Utenlandske læresteder
8

Søk om lån fra Lånekassen. Statens Lånekasse for utdanning har svært gode støtteordninger for studenter fra Norge. Du kan få støtte til reise, skolepenger og språkkurs. Uten forhåndsgodkjenning av fag (se steg #5) vil du ikke kunne motta støtte fra Lånekassen.

Finansiering
9

Finn et stipendprogram.Dersom du har fått en utvekslingsplass på en avtale innenfor: Erasmus +, Nordplus, Nordlys, North2North, Barentsplus,  kan du få utvekslingsstipend. Følg lenken under for å lese mer om hver enkel stipendordning.

Finansiering
10

Viktige gjøremål før avreise.Før du reiser på utveksling, og etter at du har søkt til partneruniversitetet, er det en rekke ting du må huske å gjøre før avreise. Følg lenken under for å lese mer om viktige gjøremål.

Viktige gjøremål
11

Sommerskole i stedet for sEMeSESTERutveksling 

Hvis du ikke har mulighet til å være ute et helt semester, kan en sommerskole i utlandet være et godt alternativ.

Sommerskole
12

Studentene FORTELLER

Les om UiT-studenters utvekslingserfaringer 

Det er nyttig å få vite hva andre UiT-studenter har opplevd under utvekslingsoppholdet.
Følg lenken nedenfor for å lese om studenter som har skaffet seg internasjonal erfaring gjennom utveksling.

Les mer
Ansvarlig for siden: Moustapha Babikir
Sist endret: 09.04.2019 10.20
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne