Forskningsdagene: Program ved UiT i Tromsø

Illustrasjons-/bannerbilde for Forskningsdagene: Program ved UiT i Tromsø

Forskningsdagene 2023: Tromsø 

Alle aktiviteter som arrangeres ved UiT i Tromsø under årets forskninsdager. 

Onsdag 20 September

Fremtidas energibehov og bærekraftig arealbruk i nord - Troms Kraft og Norges arktiske universitetsmuseum inviterer  til samtale om framtidas energibehov og bærekraftig arealbruk i nord.

Lørdag 23 September

Game for Guac! - På TVIBIT kan du game, samtidig som du dyrker kortreist og mer miljøvennlig avokado gjennom spillvarmen du genererer.
Vi skal spille for avokadoen – game for guac’en

Lørdagsuniversitetet: Energi i og med Yoga - Det blir foredrag om Yoga, dets historie og bruksområder, samtale mellom forsker, instruktør og publikum og enkel praktisering av Yoga- og mindfullnessteknikker. 

Søndag 24 September 

Åpen dag på Vitensenteret og Universitetsbiblioteket Vi invitererer hele familien til en morsom og lærerik dag på Nordnorsk vitensenter og Universitetsbiblioteket ved UiT i Breivika.

Tirsdag 26 September 

Kroppens energikamp - Vi ønsker deg som er elev på videregående eller student med interesse for trening og ernæring velkommen til foredrag og eksperimenter på Idrettshallen Kraft. 

Onsdag 27 September 

Matglede på Hildr - Velkommen til en appetittvekkende samtale om mat på Hildr. 

Torsdag 28 September

Forskerne kommer! Hvor mye kraft trenger vi? Hvordan forske på bærekraft? Bør vi spise mer kjøtt? Hvordan bruker vi droner i forskning? Alt dette kan du lære mer om når Forskerne kommer til Tromsø under årets Forskningsdager.

Forsker-pub - UiT inviterer til forskerpub hvor våre eksperter vil fortelle om sin forskning på energi og muligens svare på noen av spørsmålene dere har.

Fredag 29 September 

"Ti still fortæll! - Kunst og kunnskap med Vokal Nord og forskere! 

Lørdag 30 September 

Forskningsdagene i sentrum

Lørdagsuniversitetet: Energimaraton - Lørdagsuniversitetet inviterer til foredrags-maraton: 4 foredrag slag i slag i Festsalen på Rødbanken. 

Aktivitetsdag på Rødbanken - Aktiviteter og utstilling for de minste på Bankhjørnet i Rødbanken. Velkommen innom! 

Rettshistorisk byvandring Professor Gunnar Eriksen og professor Magne Frostad ved Det juridiske fakultet vil ta oss med på en rettshistorisk byvandring med bl.a. følgende tema: 

Fritt fram! Åpen dag på Framsenteret og Polaria Fritt Fram! passer for familier, både voksne og barn kan lære noe nytt.  Kanskje du blir inspirert til å ta forskerutdanning? 

Søndag 1 Oktober 

Hva finnes i fjæra? Skattejakt og tangpressing med eksperter - Familiedag i fjæra! Bli med når vi utforsker livet i fjæra og lager kunst av tang og tare! 

 

Starter: 20.09.23 kl 09.00
Slutter: 01.10.23 kl 17.00
Hvor: Tromsø
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Egil Bye Damsgård
Legg i kalender