Året vi har lagt bak oss

2023 har vært et begivenhetsrikt og fint år for Tromsø Arctic Simulation Centre (TASIC).

I fjor utvidet vi blant annet staben vår med 3 ansatte: 

  • Alexander Pusceddu:  Masterstudent i statsvitenskap v/UiT, tidligere studentsekretær for NTL 
  • Tuva Nergård Nilssen: Masterstudent i samfunnsplanlegging og kulturforståelse, tidligere førstekonsulent for politiet. 
  • Tine Lillegård Bergli: Master i fred- og konflikttransformasjon v/UiT, tidligere informasjons- og kommunikasjonsrådgiver ved NAFKAM og TvangsForsk ved Institutt for Samfunnsmedisin. 

I løpet av året har vi hatt mange gode samtaler med våre samarbeidspartnere og andre interessenter og fått i gang arbeidet med referansegruppene på feltene luftfart, nautikk, helse, bakketransport, beredskap og forskning. 

TASIC har i 2023 vært til stede på en rekke konferanser og samlinger nasjonalt og internasjonalt. Vi har blant annet deltatt på AHFE i San Fransisco, Arctic Circle i Reykjavik og Zero Emission Regional Aviation Conference i Oslo. Dette har gitt oss anledning til å presentere TASIC til viktige aktører i hele verden og skape nye samarbeid for fremtiden. 

I år har TASIC fått støtte av Samfunnsløftet for å starte arbeidet med forskning relatert til simulering. Dette har latt oss komme i gang med prosjekter knyttet til grønn luftfart, bruk av VR i høyere utdanning og simuleringsbasert trening for beredskapspersonell. 

Vi gleder oss til å arbeide videre for å styrke TASIC i 2024. 

Vi vil særlig takke styringsgruppen for innsatsen i året som har gått.