Prosjektgruppen Besøkte Stortinget

Den 18. november besøkte en delegasjon fra prosjektgruppen til TASIC flere partier på Stortinget med et viktig budskap; TASIC er en helt nødvendig satsing i nord. 

For noen uker siden besøkte en delegasjon fra TASIC flere partier på Stortinget for å diskutere prosjektet. Delegasjonen besto av prosjektleder Brynjar Andersen Saus, varaordfører Marlene Berntsen Braathen og professor Vegard Nergård. Alle var meget fornøyd med besøket. 

- Vi merket at interessen var veldig stor og det virket som at stortingsrepresentantene forsto hvor stort omfang dette prosjektet faktisk kan ha, sier Braathen.

Møtene ble i hovedsak brukt på å forklare prosjektet og de potensielle ringvirkningene en slik satsing kan medføre. Delegasjonen la særlig trykk på verdien TASIC kan ha for grønn omstilling, beredskap i nordområdene og verdiskapning i landsdelen.

- TASIC er et politisk kinderegg hvor man kan få nordområdesatsing, grønn teknologiutvikling og arbeidsplasser på en og samme tid, sier Saus.

Møtene var først og fremst ment for å være informative og for å få innspill til hvordan beslutningstakerne ønsket at prosjektet skulle utformes. Likevel er det en del økonomiske spørsmål som gjør det ekstra interessant for prosjektgruppen å ha samtaler med politikere på det nasjonale planet.

-Det er en stor satsing med store investeringskostnader, så vi håper og tror at staten vil finansiere prosjektet. Disse møtene har vi brukt på å vise hvorfor vi mener det er verdt kostnadene.