TASIC har mottatt støtte fra Arktis 2030

Før sommeren søkte TASIC om 750.000,- hos Arktis 2030 for å starte forprosjektet og i juni ble det vedtatt at TASIC har fått tilslag på søknaden. Dermed kan arbeidet begynne.

En prosjektgruppe bestående av representanter fra UiT, Tromsø kommune og flere andre samarbeidspartnere har det siste halve året jobbet med å utarbeide hva TASIC skal være. Dette arbeidet munnet til slutt ut i en søknad til Arktis 2030 om midler til å starte et forprosjekt. I juni kom svaret og TASIC har fått tilslag på søknaden.

Med 750.000,- fra Arktis 2030 på toppen av universitetet sin egen investering startet arbeidet med forprosjektet offisielt den 1. september 2021. Brynjar Andersen Saus har blitt ansatt som prosjektleder og den eksiterende prosjektgruppen har blitt valgt som styringsgruppe for prosjektet. Styringsgruppen består av:
- Vegard Nergård (UiT)
- Bengt Svendsen (UiT)
- Anders Andersen (UiT)
- Bjørn-Morten Batalden (UiT)
- Brynjar Andersen Saus (UiT)
- Marlene Braathen (Tromsø Kommune)
- Erlend Svardal Bøe (Tromsø Kommune)
- Haakon Worum (Tromsø Kommune)
- Sigurd Tonstad (Troms og Finnmark Fylkeskommune)
- Salve Dahle (Akvaplan-niva)
- Østen Mortvedt (NorthShore)
- Stig Larsen (Flyr)

Den neste tiden vil styringsgruppen jobbe med å etablere samarbeid, gjennomføre markeds- og risikoanalyser, promotere prosjektet overfor beslutningstakere og legge grunnlaget for hovedprosjektet.