Institutt for psykologi

Hva er egentlig en forelskelse, og hvorfor sliter noen med å spise? Kan man tenke bort smerte? Hva skal jeg si til noen som er deprimert? Og hva er egentlig følelser?

Institutt for psykologi (IPS) har 85 ansatte og 800 studenter fordelt på fire studieprogram, samt enkeltemner. Vi utdanner psykologer, master-, og bachelorkandidater i psykologi og tilbyr årstudium.

Psykologisk klinikk

Psykologisk klinikk ved Institutt for psykologi, Det helsevitenskapelige fakultet er et psykologisk lavterskeltilbud som yter helsehjelp i form av psykologisk utredning og behandling. Utredning og behandling inngår som del av opplæringen for psykologistudenter, som vedlikehold av kliniske ferdigheter hos helsepersonell ved Institutt for psykologi, og for utviklings- og forskningsformål.

Forskerlinjen i psykologi

Forskerlinjen er et nytt studieprogram som skal innføres ved Institutt for Psykologi ved UiT - Norges Arktiske Universitet i 2018. Forskerlinjen er et program for motiverte psykologistudenter, og har som mål å involvere studenter i forskningsprosjekter tidlig i deres utdanning. Klikk her for å lese mer om Forskerlinjen.

Ansatte ved Institutt for psykologi:


Uit-ips-2.jpg
Siste nyheter

ingress løping
Kan intervalltrening skape treningsglede?

Idrettsforskere testet to ulike treningsformer for å finne ut om en intervalltrenings-økt kunne gi like stor treningsglede som en vanlig løpetur.


Les nyhetssaken

COLOURBOX1480728.jpg
UiT-artiklar lese 3,3 millionar gonger siste år

UiT driv omfattande formidling gjennom Store norske leksikon. UiT sine 4 521 artiklar er det siste året lese heile 3,3 millionar gonger. Her kan du sjå kva artiklar og forfattarar som er mest lese.


Les nyhetssaken

[Loading...]

Våre studier

[Loading...]

Om opptak til profesjonsstudiet:

Årsstudiet i psykologi vil være opptaksgrunnlaget til Profesjonsstudiet i psykologi ved UiT t.o.m. høsten 2020. Opptaksordningen for dette studiet vil f.o.m. høsten 2020 endres til å bli et 6-årig integrert studieløp med opptak via Samordna opptak. 

 Opptak til Profesjonsstudiet i psykologi:

  • 2019: Årsstudiet i psykologi som opptaksgrunnlag
  • 2020: opptak av to kull med følgende opptaksgrunnlag:
    • Samordna opptak
    • Årsstudiet i psykologi

Kontakt

Telefon:
+47 77 64 52 90

Faks:
+47 77 64 52 91

Epost:

Postadresse:

Universitetet i Tromsø
Institutt for Psykologi
9037 TROMSØ

Besøksadresse:

Huginbakken 32 (Teorifagbygget Hus 5, plan 5) 

Treffetid studiekonsulenter:

Mandag - Fredag: kl 12.00 - 14.00

  IPS på Facebook

IPS på Twitter

 

Nyhetsbrev Psykhjelpen januar 2018