Bli med på studiestart

Mandag 12. august er datoen for nytt studieår og semester ved UiT. Du er velkommen til åpningsfest på alle våre fire hovedcampuser.

Student i blå t-skjorte taler med megafon til en stor forsamling med medstudenter.
UiT Norges arktiske universitet ønsker deg velkommen til den offisielle åpningen av studieåret 2024/2025. Foto: Lars Åke Andersen
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 19.06.24 09:05 Oppdatert: 21.06.24 13:47
Om UiT Studentliv / Studier

Som alltid ligger det an til aktiv markering av studiestart på campusene våre i Alta, Narvik, Harstad og Tromsø. Alle nye studenter, erfarne studenter og ansatte ønskes velkommen til et åpningsprogram med prosesjon, inspirerende ord og spennende kulturinnslag. Rektor Dag Rune Olsen ser fram til den offisielle åpningen og berømmer de nye studentens valg av studiested. 

Mann i grå dress holder en tale.
Rektor Dag Rune Olsen holder et innlegg ved UiT i Harstad. Foto: Tomas Rolland

–  Som rektor er jeg utrolig stolt over at de velger å studere nettopp her hos oss. Min lovnad til dem er at vi sammen skal skape et inkluderende, trygt og godt læringsmiljø. Vi skal sammen rett og slett være drivkraft i nord, sier Olsen.

Åpningsarrangementene er også startskuddet for fadderukene, som betyr et spekter med konserter, ulike foredrag, sportsaktiviteter, naturopplevelser, byturer og ikke minst sosiale kvelder. Det er mye å glede seg til i august, for det skal være artig og interessant å studere ved UiT Norges arktiske universitet.

Allsidig åpningsfest 

I år vil rektor Dag Rune Olsen delta på åpningen ved UiT i Alta, sammen med viserektor Bente Haug. Selve arrangementet vil foregå inne på Alta kultursal. Les mer på Tavla

Masse studenter med hjemmelagde plakater på en campus.
Studiestart høsten 2023 ved UiT i Tromsø. Foto: Jakob Bjørvig Henriksen.

Velkomstfesten ved UiT i Tromsø går som vanlig av stabelen ved Labyrinten på campus, og det er prorektor utdanning Kathrine Tveiterås som kommer til å tale for studentene. Årets konsert blir med Tromsøbandet Ideofon. Les mer på Tavla.

Prorektor for forskning og utvikling Jan-Gunnar Winther tar turen til UiT i Harstad, hvor det blir velkomst i foajeen og på kaikanten hvis været tilsier det. Les mer på Tavla

Ved UiT i Narvik tar viserektor Rikke Gürgens Gjærum imot studenter og ansatte i Glassgata, mens Ensemble Oscar vil stå for musikken. Les mer på Tavla.

Utover sommeren vil du finne mer informasjon om de ulike arrangementene på uit.no. Følg også med på våre sosiale mediekanaler: X, Instagram og Facebook.

Inkluderende fadderordninger 

Fadderukene ved UiT skal gi deg som er fersk student en kul og trivelig innledning til din nye studenttilværelse i vakre Nord-Norge. Det hele foregår i ukene 33 og 34 og starter samtidig med studiestart. Den første uka vil vi ha mest fokus på det sosiale slik at studentene blir bedre kjent med hverandre, mens den andre uka vektlegges mer faglige og akademiske aktiviteter som forberedelse til studietilværelsen. For deg som studerer i Tromsø, legg merke til at Studenthuset Driv vil være sentrum for mye av det som skjer under Fadderuka. 

Glade studenter ved inngangen til et undervisningsrom.
Studiestart høsten 2023 ved UiT i Harstad. Foto: Tomas Rolland

Du kan lese mer og følge med på oppdateringer om de ulike fadderukene her: 

Kort sagt gir fadderukene de nye studentene en flott mulighet til å raskt bli kjent med andre studenter og studiemiljøet ved valgt studiested.

Oppstart på ditt studium

Når det gjelder registering og oppstartsmøter for de ulike studiene, bør du være oppmerksom på at det er egne tider og tidspunkt for dette. Deltagelse på åpningsarrangementene eller fadderukene ved UiT regnes ikke som oppmøte eller registering.

Du finner informasjon om registering og oppmøte på nettsiden Velkommen til Studiestart

En mengde studenter og ansatte vinker oppover og smiler stort.
Fra studiestart ved UiT i Alta i 2023. Foto: Tommy Skum Hansen

 

Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 19.06.24 09:05 Oppdatert: 21.06.24 13:47
Om UiT Studentliv / Studier