Fyrtårnspris til bærekraftig utdanning

Abhik Ghosh vil gjøre naturvitenskapelige utdanningsprogram mer bærekraftige og mangfoldige. Nå har han fått 2 millioner kroner for å gjøre nettopp det.

forsker som mottar en pris sammen med prorektor
Abhik Ghosh fikk Fyrtårnsprisen for 2021. Foto: Stina Gulbrandsen/UiT
Portrettbilde av Bludd, Ellen Kathrine
Bludd, Ellen Kathrine ellen.kathrine.bludd@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 01.10.21 14:43 Oppdatert: 01.10.21 14:42
Bærekraft Energi Naturvitenskap Studentliv / Studier

Rektoratet ved UiT deler hvert år ut midler til ett eller flere miljø som får status som fyrtårnprosjekt ved UiT. Tittelen henger høyt, og prosjektet som får den skal framstå som nyskapende og være til inspirasjon og nytte for UiT. I år er vinneren av prisen Center for Sustainable STEM Education (UiT-SusSTEMEd). Bak UiT-SusSTEMEd står et bredt sammensatt tverrfaglig team ledet av professor Abhik Ghosh ved Institutt for kjemi ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi.

Komiteen skriver i sin begrunnelse: 

UiT-SusSTEMEd har med utspring i Arctic Center for Sustainable Energy (ARC) et bredt perspektiv på inkludering av bærekraftsmålene i utdanning. Prosjektet vil bidra til at studentene øker sin kompetanse i samfunnets grønne omstillingsprosess, med fokus på å øke ressursutnyttelse og minimere forurensing, øke arbeidslivsrelevans og har et sterkt fokus på mangfold og inkludering i naturvitenskaplige utdanninger. Teamet bak prosjektet består av både disiplinfaglige ansatte ved Institutt for kjemi og Institutt for fysikk og teknologi, meritterte undervisere og ekspertise innen forskning på kjønn- og mangfold fra Kvinnforsk.

Se video her: 

 
Bludd, Ellen Kathrine ellen.kathrine.bludd@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler