– Knallstart for UiT Frokost

Den første UiT-frokosten etter korona-dvalen fylte Auditorium 1 på UiT i Tromsø. Høstens første innleder var Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre snakket for et fullsatt auditorium.
Jonas Gahr Støre snakket for et fullsatt auditorium. Foto: Karine Nigar Aarskog/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 10.09.21 14:56 Oppdatert: 10.09.21 15:25
Arktis Om UiT Studentliv / Studier Teknologi

– At det kom så mange sier noe om at vi ikke bare er sugne på å samles, men også på politisk debatt og brytning. Dette var en knallstart for UiT-frokost denne høsten, som lover godt for resten av året. Vi gleder oss til å jobbe videre med dette sammen med studentene, sier førsteamanuensis Berit Kristoffersen.

Rektor Dag Rune Olsen (t.v.) sammen med masterstudent Runa Sulen Hovland, førsteamanuensis Berit Kristoffersen og Jonas Gahr Støre.
Rektor Dag Rune Olsen (t.v.) sammen med masterstudent Runa Sulen Hovland, førsteamanuensis Berit Kristoffersen og Jonas Gahr Støre. Foto: Karine Nigar Aarskog/UiT

Sammen med stipendiat Magnus Eilertsen er Kristoffersen koordinator for UiT Frokost. Det er studentene innen statsvitenskap ved UiT som står bak konseptet, der man tar opp politiske spørsmål innenfor en faglig ramme.  

– Det er viktig at UiT har en faglig ramme på de store politiske endringene og debattene i samfunnet, og UiT Frokost er en slik arena for og med studenter. Da er det ekstra artig når vi kan få personer som Støre til å komme og svare på alle mulige spørsmål på sparket, sier Kristoffersen.

Kort avstand

Jonas Gahr Støre innledet om hvordan nordområdene bør prioriteres og hvor viktig det er å utvikle teknologi for å møte fremtidige endringer. Etter innledningen stilte flere av studentene spørsmål om temaer som spente fra psykisk helse til Nord-Norge-banen. Og de fikk svar.

Magnus Eilertsen er stipendiat ved Institutt for samfunnsvitenskap ved UiT.
Magnus Eilertsen er stipendiat ved Institutt for samfunnsvitenskap ved UiT. Foto: Karine Nigar Aarskog/uiT

– Det er veldig fint å se at det er så kort avstand mellom det politiske toppnivået og oss som jobber på gulvet her på universitetet. Det er noe av det jeg liker så godt med Norge, at det er så kort avstand mellom de på topp og de på grasrota, sier Eilertsen.

Ble æresdoktor i 2011

Støre har gjestet UiT mange ganger tidligere. I 2005 brukte han UiT som arena for å lansere sin nordområdestrategi, og i 2011 ble han og hans russiske utenriksminister-kollega utnevnt til æresdoktorer ved UiT. Siden har Støre vært tilbake flere ganger for å snakke om sine perspektiver for utviklingen i nord.

Les også: Stinn brakke under Støre-foredrag

Og det var tydelig at studentene ved UiT ønsket å høre hva Støre hadde å si enda en gang.

– Det var artig at han tok seg tida til å komme til oss så kort tid før valget, sier Eilertsen.

Les også: – UiT er en motor i nord

Planlegger nye frokoster

Studentene er allerede i gang med å planlegge neste frokostmøte, der førsteamanuensis Jonas Stein skal snakke om valgresultatet.

– Vi ønsker å utnytte instituttets fagkompetanse, og Jonas Stein er kjempedyktig, sier masterstudent Runa Sulen Hovland.

Dato er ikke bestemt, men vil bli annonsert når det nærmer seg.

Rektor Dag Rune Olsen er imponert over studentene som står bak UiT Frokost.

– Det er veldig bra at de engasjerer seg og tar initiativ til slike arrangementer. Jeg er stolt over hva de får til, sier Olsen.

Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler