Vant fremragende forsker-pris innenfor kunstig intelligens-feltet

Professor Michael Kampffmeyer er 33 år gammel men har allerede stilt med viktige bidrag innen feltet. Nå har han mottatt pris for arbeidet sitt.

Professor Michael Kampffmeyer
Professor Michael Kampffmeyer Foto: Jørn Berger Nyvoll
Portrettbilde av Bjørklund, Petter
Bjørklund, Petter petter.bjorklund@uit.no Kommunikasjonsrådgiver / Maskinlæring
Publisert: 05.06.24 08:50 Oppdatert: 05.06.24 15:02
Teknologi

Den 33-år gamle professoren er en av seks forskere innen kunstig intelligens (KI) i Norge som mottok pris under Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium (NORA) sin årskonferanse i Kristiansand. Han er ansatt i Forskningsgruppen for maskinlæring ved UiT og senteret for forskningsdrevet innovasjon Visual Intelligence.

NORA er et norsk samarbeid mellom åtte universiteter, fem høgskoler og fem forskningsinstitutter innen KI, maskinlæring og robotikk. Målet med samarbeidet er å styrke norsk forskning, utdanning og innovasjon innenfor disse feltene.

Prisen Kampffmeyer vant deles ut for å anerkjenne fremragende forskere i Norge som er i et tidlig karriereløp men som allerede har stilt med viktige bidrag innen KI-feltet.

Michael Kampffmeyer under prisutdelingssermonien ved NORAs årskonferanse. Foto: Christoffer Hals

– Jeg er takknemlig for å motta denne prisen og syns det er en flott anerkjennelse av arbeidet vi har gjort ved universitetet, forteller Kampffmeyer.

En brobygger mellom UiT og internasjonale KI-miljø

Siden fullført doktorgrad ved UiT i 2018 har Kampffmeyer hatt solid erfaring som forsker og underviser innen KI.

Som forsker arbeider han blant annet med å utvikle nye KI-baserte løsninger som kan brukes innen helse og medisin, og fjernmåling.

Han har tidligere besøkt internasjonalt anerkjente universiteter som Carnegie Mellon University i USA og Technical University of Berlin og bidratt til å bygge broer mellom UiT og internasjonale KI-miljø.

Tidligere har Kampffmeyer veiledet seks doktorgradsstudenter og tolv masterstudenter ved UiT. I skrivende stund veileder han åtte doktorgradsstudenter.


Kortnytt fra Institutt for fysikk og teknologi
Bjørklund, Petter petter.bjorklund@uit.no Kommunikasjonsrådgiver / Maskinlæring
Vi anbefaler