Heljar klar for kampen om AF-kollektivet

I konkurranse med over 700 andre ingeniørstudenter fra hele landet, har Heljar Lunde (23) kvalifisert seg til finalehelga i det såkalte AF-kollektivet. – Det handler om å komme litt ut av komfortsonen og utfordre seg selv, sier byggingeniørstudenten ved UiT i Narvik.

Mann smiler til kamera, fotografert inn på campus Narvik
Byggingeniørstudent Heljar Lunde er klar for finalen i AF-kollektivet i helga. Dit har han kommet i konkurranse med over 700 andre ingeniørstudenter. Foto: Espen Viklem Eidum
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 03.02.23 08:16 Oppdatert: 03.02.23 08:33
Studentliv / Studier Teknologi

I den årlige konkurransen i regi av AF Gruppen, kjemper studenter fra landets ingeniørutdanninger om å få plass i finalehelgen, som denne gang finner sted med adresse Trysil. Malangsværingen Heljar er den første ingeniørstudenten fra UiT Norges arktiske universitet til å slippe gjennom nåløyet, og som 3. til 5. februar er klar for tøffe tak i Trysil.

Premien de totalt 40 studentene i finalerunden skal konkurrere om, er sponset husleie i ett helt studieår – samt muligheten til å jobbe i AF Gruppen gjennom sommerjobb og praksisopphold.

Omvendt intervju

Selve konkurransen startet imidlertid i fjor høst. I første runde ble deltakerne bedt om å bygge og beskrive sin egen drømmejobb. Det resulterte i en spesialsydd stillingsannonse for den enkelte – og hvor man ville passe inn i AF Gruppen. Neste steg i konkurransen var et omvendt intervju, der deltakerne selv fikk intervjue en ansatt om hvordan det er å jobbe i AF Gruppen.  

Jeg fikk intervjuet en senior HR-rådgiver i selskapet. Det var både spennende og interessant å få oppleve et intervju fra «den andre siden». Samtidig fikk jeg et godt innblikk i hva en jobb i AF Gruppen kan by på, forteller Heljar. Til daglig er han å finne på andreåret Bygg, ingeniør (y-vei) ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) i Narvik. Der er studieretningen hans Konstruksjon og byggeteknikk.

Knallhard kamp om ingeniørtalenter

Konkurransen om ingeniørtalentene er knallhard, og Annette Strøno, HR-sjef rekruttering i AF Gruppen, forteller at selskapet derfor gjerne vil komme i kontakt med studentene tidlig i utdanningsløpet.

AF-kollektivet må ses i et rekrutterings- og profileringsperspektiv. I år har vi nådd studenter i et utdanningsløp ved 11 universiteter og høgskoler her til lands.  For oss er det selvsagt viktig å vise hvilke muligheter den enkelte kan få hos oss, sier Strøno.

Kreative oppgaver

Heljar selv ser fram til Trysil-helga.

Det skal bli morsomt både å møte så mange andre studenter fra hele landet og å få bryne seg på noen kreative oppgaver i finalen, sier Heljar. Hva som konkret venter som finaleoppgaver, vet han imidlertid ikke. I fjor ble deltakerne utfordret i blant annet Escape Room og dronebygging.

Det blir konkurranser både fredag og lørdag. Så får vi se hvordan vi ligger an når kåringen finner sted lørdag kveld, sier Heljar Lunde.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler