Bok om slektsfosterhjem tilgjengelig på engelsk

Boka "Slektsfosterhjem- mellom barnevern og familievern" som ble utgitt i 2020 er nå bearbeidet og oversatt til engelsk. Den er tilgjengelig gjennom Open Access. 

Bokcover
Bokforside Foto: www.taylorfrancis.com/
Portrettbilde av Karlsen, Mariann Schjølberg
Karlsen, Mariann Schjølberg mariann.s.karlsen@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 28.03.22 15:19 Oppdatert: 28.03.22 15:34
Helse og velferd Samfunn og demokrati

Boka er utarbeidet med utgangspunkt i et forskningsprosjekt som har pågått i 20 år og baserer seg på flere delstudier som er utført av forfatterne av boka. Forskerne har studert slektsfosterhjem over tid og har intervjuet personer da de var i barneskolealder, i ungdomstid og som voksne. Foreldre og slektninger er også intervjuet i studien. Boka henvender seg til studenter og praktikere innen barnevern og sosialt arbeid, studenter og forskere innen sosiologi og samfunnsvitenskap og andre som er opptatt av temaet.

Les mer om prosjektet

Professor Emerita Amy Holtan, professor Renee Thørnblad og førsteamanuensis Jeanette Skoglund ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Nord (RKBU Nord) ved UiT Norges arktiske universitet har etter 20 år med forskning samlet historiske utviklingstrekk, forskningsresultater om slektsfosterhjem, familieliv og relasjoner i ei bok.

– Boka gir en forståelse av hva et slektsfosterhjem er og berører ulike sider ved å vokse opp i slike hjem. Den er et bidrag til barnevernfeltet som er ganske stort i dag. Den er også aktuell for de familiene som er indirekte i kontakt med barnevernet, sa forfatterne da "Slektsfosterhjem- mellom barnevern og familievern" ble utgitt i 2020. 

Her kan du lese mer om  "Slektsfosterhjem- mellom barnevern og familievern".

Kortnytt fra Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Nord (RKBU Nord)
Karlsen, Mariann Schjølberg mariann.s.karlsen@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler