Presenterte ingeniørstudier under Arctic Innovation Week

Et 20-talls fremmøtte fikk vite mer om hva forskere og studenter ved UiT i Narvik jobber med av prosjekter og forskning da Arctic Innovation Week inntok campus tirsdag.

Dame foran tavle i klasserom
Maskiningeniørstudent Madelen Garnes var en av de som sto for presentasjonene under sammenkomsten på campus i Narvik tirsdag. Foto: Hege Kopreitan Bjørnå
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 20.10.21 14:04 Oppdatert: 20.10.21 14:14
Energi Om UiT Teknologi

– Vi deltar i Arctic Innovation Week for å vise frem noe av det faglige mangfoldet som finnes ved UiT i Narvik. For oss er det selvsagt viktig å kunne spre kunnskap og styrke forståelsen for den rollen universitetet har for både by og regionen rundt, sier Bjørn Bremer, prosjektleder for ArcLog, et teknologisk kompetansesenter for arktiske logistikkoperasjoner ved UiT i Narvik.

Madelen Garnes går maskiningeniørstudiet og presenterte tirsdag et gruppearbeid rundt utviklingen av en autonom jordbruksrobot for de fremmøtte. I dag er hun en av tre jenter som tar ingeniørretningen ved campus i Narvik.

– Det er viktig å få frem at ingeniørstudiene både er spennende og fremtidsrettede i en tid der vi tar store steg på teknologifronten. Og studiene passer selvsagt like godt for jenter som for gutter, sier Bremer.

Arctic Innovation Week består av et 50-talls både fysiske og digitale arrangementer spredt over hele Nord-Norge. Uka arrangeres i år for tredje gang og samordnes av Innovasjon Norge:

«Vi tar tre steg frem, og ønsker å inspirere til samarbeid og nytenking for å bidra til at næringslivet i nord er i front for sosial, økonomisk og miljømessig omstilling. Skal løsningene på flere av verdens utfordringer komme fra Nord-Norge, må vi lete der friksjon og ulike utgangspunkt skaper gnister til innovasjon, drivkraft og helt nye tenkemåter. Derfor arrangerer vi Arctic Innovation Week.»

Seks av arrangementer skal foregå i Narvik. Bak disse står Narvikregionens næringsforening, UiT campus Narvik, Futurum, Norinnova Narvik, Kupa, Smart Innovation Norway, Vinn, Polarkraft og Innovasjon Norge.


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler