Får likestillingspris

Komponistforeningens likestillingspris 2020 går til Hilde Synnøve Blix som er professor i hørelære og musikkdidaktikk ved Musikkonservatoriet ved UiT. 

Hilde Blix, kvinne i svarte klær.
Hilde Blix er professor ved Musikkonservatoriet ved UiT. Foto: Lars Åke Andersen/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver, kommunikasjon
Publisert: 01.01.21 10:45 Oppdatert: 07.01.21 13:36
Helse og velferd Kunst og kultur Om UiT Samfunn og demokrati

Siden 2017 har Komponistforeningens likestillingspris årlig blitt delt ut til en person, gruppe, institusjon eller forening som har gjort en spesiell innsats for å fremme likestilling og kjønnsbalanse i det skapende musikkfeltet. I år går prisen til professor Hilde Synnøve Blix for hennes kreativitet og innovative arbeid for likestilling i akademia, særlig innenfor fagområdet kunst og musikk. 

Blix har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Trondheim (1985–1991) og doktorgrad i musikkpedagogikk fra Norges musikkhøgskole. Hennes forskningsinteresser er blant annet læringsstrategier, likestilling i musikkfeltet og kunstnerisk forskning som prosess. Hun har ledet forskningsrådsprosjektet «Kjønn og skjønn i kunstfagene», og i 2017 fikk hun likestillingsprisen ved UiT

Les mer om forskningsprosjektet her!

– Det er veldig gledelig å se hvordan Hilde Blix har lykkes i å gjøre likestillingsarbeidet til en positiv og inspirerende sak. Gjennom sin personlige, kreative og inkluderende tilnærming til dette arbeidet, har hun bidratt til å skape økende bevissthet og et genuint engasjement for tematikken, sier Komponistforeningens nestleder Stine Sørlie i en pressemelding.

Prisutdelingen finner sted på Nordlysfestivalen.

– Grunnet årets begrensninger har vi valgt å vente med selve prisutdelingen til den andre siden av årsskiftet, og vi er veldig glade for at vi dermed får anledning til å samarbeide med Nordlysfestivalen, sier Sørlie og legger til: 

– Vi ser frem til å hedre Blix i den delen av landet hvor hun har sitt virke. 

Les også: Tre fra UiT inn i nasjonal komité


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver, kommunikasjon
Vi anbefaler