Full rulle på TREC-seminar

Torsdag 22. februar 2018: I dag var det endelig duket for denne vinterens TREC-seminar! Med et program spekket av fagpresentasjoner etterfulgt av innspill, spørsmål og diskusjoner var det en innholdsrik dag på Linken ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

Av Dana Meknas, journalist ved TREC

Gruppebilde av TREC-gjengen. Foto: Dana Meknas
Dagen startet med at senterleder og professor John-Bjarne Hansen snakket om hvor TREC er i dag, hvor vi skal og hvilke utfordringer vi har fremover. Etter det presenterte førsteamanuensis Sigrid Brækkan med tema hvor langt TREC har kommet i forskningen på arteriell og venøs blodpropp og hva som skal gjøres fremover.

– Dette er et internseminar der vi i gruppa presenterer forskning for hverandre. Det er en mulighet for forskerne å gi hverandre innspill, trene på å presentere og det gjør at man må reflektere litt over hva man faktisk holder på med. Det at man må legge frem eget arbeid for andre bidrar dessuten til å dytte ting fremover, sier Sigrid.

Hun peker også på at det er en positiv opplevelse å få et avbrekk ved å møtes utenfor den vanlige hverdagen på kontoret der man kan konsentrere seg utelukkende om det man holder på med der og da.

Førsteamanuensis Sigrid Brækkan oppsummerte vår forskning innen arteriell og venøs blodpropp. Foto: Dana Meknas

På seminaret var det flere TREC-partnere som var gjester, blant annet Eike Struck og Philip Dusart, henholdsvis PhD-student og postdoktor, som akkurat nå jobber i Stockholm. Eike skal begynne å jobbe i TREC fra og med denne sommeren, mens Philip blir igjen i Sverige og jobber videre der.

– Det er veldig fin og avslappet stemning her og mange interessante innlegg. Jeg lærer mye av å høre på presentasjonene, sier Eike.

– Det er veldig spennende å høre om hva resten av gruppen jobber med, legger Philip på, som er i Tromsø for første gang.

Også Marthe Norreen Thorsen er i samme situasjon som Eike og kommer flyttende fra Sverige i sommer.

– Det er utrolig fint å være her og bli kjent med alle i TREC, samt få et innblikk i arbeidet som gjøres. Alt er jo veldig nytt akkurat nå, men det er spennende. Tromsø-væringer er veldig vennlige, sier PhD-studenten, som for tiden lærer nye teknikker på labben som hun skal ta med seg når hun kommer til Tromsø.

Postdoktor Erin Mathiesen Hald, PhD-student Cathrine Ramberg og forskningsassistent Ellen-Sofie Hansen i en velfortjent kaffepause på seminaret. Foto: Dana Meknas

Ellen-Sofie Hansen, som er forskningsassistent på TREC, var en av dem som presenterte på seminaret i dag. For henne var det første gang hun la frem noe på et TREC-arrangement.

– Jeg var veldig nervøs i forkant av presentasjonen og har øvd så mye som jeg har klart i forkant. Nå som det er overstått føles det veldig deilig – jeg kjenner meg lettet, forteller hun.

Etter en lang dag med et vellykket seminar avsluttes dagen med pizza og god stemning på kontoret.

Se flere bilder på vår Facebook-side!

Postdoktor Philip Dusart og PhD-student Eike Struck var blant gjestene på TREC-seminaret. Eike kommer til Tromsø denne sommeren for å jobbe hos oss. Foto: Dana MeknasAnsvarlig for siden: Dana Meknas
opprettet: 23.02.2018 11:30