Foto: Marius Fiskum

Kunstakademiet


        English flag   
Fagretninger
Kunstakademiet i Tromsø åpnet dørene høsten 2007, og er landets fjerde kunstakademi. Byen og regionen er med sin beliggenhet, i sentrum for en økende geopolitisk interesse. Akademiet tilbyr et bachelor- og masterprogram i kunst, tre forfattersårsstudier og et landskapsarkitekturprogram i samarbeid med Arkitektur og designhøgskolen i Oslo.
Finn oss
Vi holder til i Grønnegata 1 i Tromsø sentrum - i deler av de gamle produksjonslokalene til Macks Ølbryggeri. Studentsamfunnet Driv er lokalisert i samme kvartal, og i nabolaget finner du Tromsø kunstforening. Det er kun fem minutter til Tromsø sentrum og Nordnorsk kunstmuseum og andre kulturaktører som vi ved Kunstakademiet har nært samarbeid med.
Verksteder
og fasiliteter

Ved Kunstakademiet har du tilgang til spesialtilpassede arbeidsrom - f.eks. oppdaterte verksteder hvor du bl.a. kan arbeide med tre, metall, maling, lakk, keramikk, 3D-printing, lyd- og videoredigering, plottere og annet digitalt utstyr. Det finnes en Black Box, bibliotek, kantine, seminarrom og gode studentarbeidsplasser. Studentene driver sitt eget galleri – Galleri Snerk.
Samarbeid
Kunstakademiet regner Tromsø kunstforening, Nordnorsk kunstmuseum, Kurant Visningsrom, Ordkalotten, Tromsø folkekjøkken, Small Projects, kunstnerne på Kysten – Troms fylkeskultursenter og mange flere som våre gode venner. Vi samarbeider også godt med lokale myndigheter. Studentene beskriver Tromsø som en by hvor det er lett å treffe likesinnede, lage spennende prosjekter og knytte sterke bånd som har stor betydning for framtida.

Ansatte ved Kunstakademiet:
[Loading...]