Studieretning:

Molekylmodellering

Tilhører studiet:
Matematiske realfag - bachelor
Studieretning:

Molekylmodellering

Tilhører studiet:
Matematiske realfag - bachelor
Studiested
Tromsø
Søknadsfrist
15. april
Søking og opptak
Slik søker du

Alt vi ser rundt oss er bygd opp av byggeklossene vi kaller atomer, ved å sette sammen forskjellige atomer kan vi endre egenskaper til materialer, lage nye medisiner eller bidra til å utvikle grønn energi. I denne studieretningen lærer du hvordan ved å bruke ny teknologi og datamaskiner kan se molekyler og finne ut hva som skjer hvis vi bytter om på atomer.

Spørsmål om studiet

065.jpg
Hågensen, Tine Margrete

Kontorsjef


Molekylmodellering er en studieretning på bachelor i matematiske realfag. Studiet lærer deg matematikk, programmering og fysikk sammen med kjemi for å vise deg hvordan universets grunnleggende lover styrer kjemiske reaksjoner og gjør deg i stand til å bruke matematikk for å forklare kjemiske fenomener.

Ved å utnytte kraftige datamaskiner og supercomputere kan du se hvordan atomer vil oppføre seg under forskjellige forhold. Vil det nye materialet som er utviklet tåle masse snø, eller vil en medisin gi uventende bivirkninger?

Ved å studere kjemiske reaksjoner på datamaskiner kan vi få tilgang til mye verdifull informasjon. Hva skjer om du flytter eller bytter en type atom i et materiale? Hvis vi skal gjøre slike endringer i et laboratorium kan dette ta lang tid og være kostbart, spesielt hvis det ikke virker. Med molekylmodellering kan svaret på slike spørsmål kun være noen få tastetrykk unna.

For mer informasjon om studieretningen, se studieplanen for programmet Matematiske realfag

Andre studier du kanskje vil like

Kjemi - bachelor
Kjemi - bachelor ( Tromsø )

Kjemikere kan utvikle medisiner, vaksiner og materialer som kan brukes i solceller! Lær hvordan atom...

Matematiske realfag - bachelor
Matematiske realfag - bachelor ( Tromsø )

Programmering og statistikk kan forklare verden rundt deg. Fordyp deg i matematikk, fysikk eller kje...