Norsk sjømat er internasjonalt anerkjent, men på samme tid utfordres norsk sjømatnæring her hjemme. Det stilles kritiske spørsmål om havmiljøet kan tåle ytterligere vekst, om sameksistens mellom næringer er mulig, og om de største aktørenes ambisjoner går på akkord med kystsamfunnenes interesser. Myter og fakta er ikke alltid enkle å skille fra hverandre i debatten.  Hvordan kan UiT bidra til et godt kunnskapsgrunnlag og formidle med troverdighet? Hvilke utfordringer må næringen selv ta ansvar for i sine prioriteringer og budskap?

I denne arbeidsøkten er målsetningen å drøfte hvordan arbeidsdelingen mellom universitet og næring fungerer, og hva som er viktige faktorer å ta hensyn til med hensyn til å påvirke sjømatnæringens omdømme.

Moderator: Terje Martinussen, instituttleder Norges fiskerihøgskole, UiT

Innledere:

−        Simen Sætre, journalist, Morgenbladet «Morgenbladets/Harvests artikkelserie om lakseforskning»

−        Petter Holm, professor Norges fiskerihøgskole, UiT «Forskningen - akademias rolle og utfordringer»

−        Renate Larsen, direktør Norges sjømatråd «Sjømatnæringen – utydelig omdømme og lav kunnskap i befolkningen»

−        Anders Hauge Wien, førsteamanuensis, Handelshøgskolen, UiT «Hvordan bygges et omdømme?»

Rom: Teorifagbygget, hus 1. Rom 1.343