Prematurprosjektet - Nyheter

NBAS - Neonatal Behavioral Assessment Scale

Mulighet for kurs i NBAS i Norge

Tre av de opprinnelig fire NBAS-sertifiserte spesialsykepleierne ble resertifisert i Boston ved Brazelton-instituttet, Harvard Medical School i mai 2009.Kontakter ble knyttet og vi kunne derfor presentere to av lederne ved Brazelton-instituttet, instituttleder J. Kevin Nugent og professor Yvette Blanchard som sentrale foredragsholdere ved den internasjonale konferansen i Tromsø i oktober 2010.

I forkant av konferansen gjennomførte Yvette Blanchard ledende NBAS-trainer ved Brazelton-instituttet, en uteksaminering av de to første norske trainere i metoden, Inger Pauline Landsem og Jorunn Tunby. Sistnevnte har sertifisert den første NBAS-trainer – Gunn Kristin Øberg på norsk jord.

Siden er Kåre S. Olafsen og Helene Myrberg fra Fredrikstad, Rakel Aasheim Greve og Vibeke Dreyer fra Bergen, Heidi Fjeldheim Da Silva og Hege Syversen Smerud fra Nannestad sertifisert.

I mai 2019 ble Lise Veiberg og Aniela Woldseth sertifisert.

Pr januar 2020 er 7 kandidater underveis mot sertifisering. De kommer fra Trondheim, Bergen og Oslo. 
Norma Vågstøl gjennomførte og ble sertifisert i september 2020.

Fagfolk som jobber med nyfødte og spedbarn har nytte av å kunne denne metoden som på en helt unik måte gir barnet mulighet til å vise frem sin styrke og hvor hun/han trenger å få støtte. Utdanningen kan gjennomføres med et grunnleggende kurs over to dager, egentrening over tre til fire måneder med veiledning og avslutningsvis en sertifisering over en til to dager.

 

Ny bok - vurdering av nyfødte barns adferd 

Læreboken i NBAS er oversatt
til norsk og kom ut på
Cappelen Damm i oktober 2013.
Tittel: Vurdering av nyfødte barns adferd

 

De som ønsker å vite mer NBAS - send mail til

Jorunn Tunby
jorunn.tunby@uit.no eller
Inger Pauline Landsem inger.pauline.landsem@unn.no

 


NBO

16 og 17 oktober 2010 hadde Brazelton-instituttets Kevin Nugent og Yvette Blanchard et kurs i NBO i Tromsø. Det første i Norge.  Det var bare plass til 20 på kurset og det var fulltegnet. Siden er det blitt arrangert flere kurs rundt om i Norge.

Kurset er todelt. Første del er innføring i metoden teoretisk med også å vise video og praktisk, hvor kurslederne viser metoden; Newborn Behavioral Observation på et nyfødt barn.  Andre del handler om at kursdeltagerne gjør NBO selv. Foreldrene fyller ut et spørreskjema etterpå og kursdeltageren sender sine observasjoner sammen med foreldrenes skjema til Yvette som yter veiledning pr. mail. Etter fem til ti gjennomførte NBO mottar kursdeltagerne sertifisering på at de har gjennomført kurset.

Nina Cheeham, Inger Pauline Landsem og Jorunn Tunby deltok på NBO kurs i Boston i mai 2009. Nå har vi den glede å fortelle at to til er nå sertifisert (2010). Gratulerer Elena Hauge,  Tromsø og Inger Marie Johnsgård, Øyer.

RBUP-Øst Sør har ansvaret for NBO-kursene i Norge. Se info i høyremargen.


Vedlegg:
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
image001.jpg
 

 NBAS utdanning

 

 

 

Kurs samspillsveiledning - NBOAnsvarlig for siden: Tunby, Jorunn
Sist oppdatert: 08.04.2022 10:52