Lærere

Alle lærerne på kurset er ansatte ved Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet.

Lars Asbjørnsen, fløyte

Lars Asbjørnsen er født i Trondheim. Han fikk sin musikalske utdannelse ved Østlandets Musikkonservatorium og ved „Folkwanghochschule“ i Essen. Han har også vært fransk statsstipendiat i Paris. Etter studiene ble han først ansatt som solofløytist i „Philharmonisches Orchester Ulm“, siden som solofløytist i „Nederlands Philharmonisch Orkest“ i Amsterdam. Han har også vikariert som alternerende solofløytist i Oslo Filharmoniske Orkester. Siden 1990 har Lars Asbjørnsen foretatt konsertreiser i hele Europa, USA og Japan som kammermusiker og solist med orkester. Lars Asbjørnsen har undervist ved „Wiesbadener Musikakademie“ og Universitetet i Agder og er fra januar 2020 professor for fløyte ved UiT Norges Arktiske Universitet, Musikkonservatoriet.

Anne-Lise Sollied, sang

Anne-Lise Sollied, sopran med en lang karriere som lieder-, oratorie- og operasanger.  Er opprinnelig fra Senja, og har siden 2005 vært bosatt i Tromsø etter vel 15 år i Italia. Hun har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Norges Musikkhøgskole, Statens Operahøyskole og private studier i Italia (1990-2005). Anne-Lise debuterte ved Den Norske Opera i 1991 i rollen som Musetta i Puccinis La Boheme, og hennes internasjonale debut gjorde hun med samme rolle i 1993 ved Puccini Festival, Torre del Lago og Teatro La Fenice, Venezia. Hun har vært solist med en rekke orkestre i Norge og internasjonalt, og hatt roller ved en lag rekke ulike operahus. Anne-Lise Sollied ble ansatt som professor ved Musikkonservatoriet, UiT i 2008.

Sergej Osadchuk, klaver

Sergej Osadchuk er en ukrainsk-norsk pianist. Osadchuk er utdannet ved Moskva Musikkonservatorium under Pavel Messner Etter å ha spilt som solist med Moskva filharmoniske, Moskva radioorkester m.m., har han siden 1992 bodd i Norge. Sergej har en omfattende internasjonal karriere som pianist, og har også holdt mesterklasser i en rekke ulike land. Sergej er professor ved Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet.

Lars Lien, saxofon

Lars Lien er utdannet fra Norges Musikkhøgskole med Harald Bergersen som lærer. Han har vært aktiv med flere ensembler som Saxofon Concentus, Affinis Ensemble og Oslo Sinfonietta, og har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, Oslo Sinfonietta, BiT-20, Arktisk Filharmoni etc. Han er grunnlegger av saxofonkvartetten NoXaS som snart er aktuell med en ny CD-innspilling. To ganger er han valgt til årets musiker av norsk komponistforening, med Saxofon Concentus og Affinis Ensemble. Han har deltatt på en rekke CD-innspillinger med ulike kammerensembler. Han har i hele sin musikerkarriere samarbeidet med en lang rekke komponister i utviklingen av nye verk for saxofon i ulike konstellasjoner. Lars Lien er ansatt som førsteamanuensis ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Ingrid Eliassen, trompet

Ingrid Eliassen har vært trompetlærer på Musikkonservatoriet i Tromsø siden 2012, og er nå ansatt som førsteamanuensis. I tillegg til å undervise i hovedinstrument trompet, har hun vært engasjert innen blant annet kammermusikk, brassensemble-prosjekter og unge musikere. Hun har et spesielt fokus på tema som prestasjonsforberedelse, øvingsmetodikk og musikkformidling. Ingrid er også en aktiv utøver både på moderne trompet og historiske instrumenter som barokktrompet og zinke. Hun spiller jevnlig med Arktisk Filharmoni, og er blant annet medlem i ensemblene Contrafactae og Artic Sustain. 

Audun Sandvik, cello

Audun Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker, orkestermusiker og cellopedagog. Han har vært solist meden rekke orkester og deltar jevnlig på norske og internasjonale kammermusikkfestivaler. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov (LAWO Classics, 2017).

Audun er en høyt verdsatt cellist i Det Norske Kammerorkester. Fra 2005-2019 var han alternerende solocellist i Kringkastingsorkesteret. Han opptrer også sammen med ledende artister både innen jazz, pop og rock. Han er ansatt som professor i cello ved UiT, Norges arktiske universitet i Tromsø, med en klasse og et miljø i blomstrende utvikling, noe han viderefører fra sine mange år som cellolærer ved Norges Musikkhøgskole. Audun er kunstnerisk leder for den klassiske festivalen Gloppen Musikkfest. Han spiller på en cello fra 1695, bygget i Roma av Giorgio Taninger.

Eyvind Sommerfelt, trombone

Eyvind Sommerfelt er nylig ansatt som førsteamanuensis i trombone ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Han har vært co-principal trombone i Orquesta Sinfónica de Galicia siden 2011, og hadde før dette lengre engasjementer i Aarhus Symfoniorkester, Malmø Operaorkester, det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps og Sønderjyllands Symfoniorkester

 Geir Davidsen, euphonium/tuba

Geir Davidsen er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han er den første i Norge som har utøvende hovedfag i eufonium, og han har som utøver spesialisert seg i samtidsmusikk. Han har som stipendiat i Det nasjonale programmet for Kunstnerisk Utviklingsarbeid konsentrert seg om utvikling av nye verker for instrumentet med utgangspunkt i nye spilleteknikker. Det har ført til en rekke urframførelser i samarbeid med komponister fra inn og utland. Davidsen er for tiden ansatt som førsteamanuensis i eufonium.

Karen Aukner, bratsj

Karen Marianne Aukner (1982), Universitetslektor i bratsj ved konservatoriet i Tromsø. Karen har sin utdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og UdK, Berlin. Karen spiller fast i Arktisk filharmoni i Tromsø, er en aktiv kammermusiker og ellers involvert i å bygge opp bratsjmiljøet blant barn og unge i hjembyen.