EUGLOH sparket i gang på UiT

Ved årsskiftet ble UiT partner i den europeiske universitetsalliansen EUGLOH. Fredag var det kick off for alle involverte ved UiT. 

Alle involverte var invitert til oppstartsmøte for EUGLOH på UiT. Itillegg til UiTs rektorat, dekaner og andre involverte fra UiT, var også representanter fra samarbeidspartnerne Helse Nord, TFFK, Tromsø Kommune og Arctic Frontiers.
Alle involverte var invitert til oppstartsmøte for EUGLOH på UiT. Itillegg til UiTs rektorat, dekaner og andre involverte fra UiT, var også representanter fra samarbeidspartnerne Helse Nord, TFFK, Tromsø Kommune og Arctic Frontiers. Foto: Kjetil Rydland/UiT
Portrettbilde av Moe, Trude Haugseth
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 20.01.23 14:00 Oppdatert: 20.01.23 15:40
Helse og velferd Om UiT Studentliv / Studier

EUGLOH står for European University Alliance for Global Health. Det er en europeisk sammenslutning av universiteter og institusjoner finansiert av EU-kommisjonen gjennom Erasmus+.

Fredag var det duket for oppstartsmøte ved UiT. Alle med en definert rolle i EUGLOH, enten som vitenskapelig arbeidspakkeleder, eller administrator var invitert, samt dekanene. Også samarbeidspartnerne Helse Nord, Troms og Finnmark fylkeskommune, Tromsø kommune og Arctic Frontiers var invitert. 

– Alliansen er finansiert gjennom det mest prestisjefulle virkemiddel for høyere utdanning i ERASMUS+ programmet til EU, forteller Camilla Brekke, prorektor for forskning ved UiT. 

– Forskningsbasert læring blir sentral i EUGLOH, og vi håper at samarbeidet i alliansen også vil bidra til flere forsknings- og innovasjonsprosjekter finansiert gjennom Horisont Europa. I dag markerer UiT stolt at vi er blitt partner i EUGLOH, sier Brekke. 

Startskuddet for EUGLOH i sin helhet skjer i overgangen januar-februar ved partneruniversitetet Ludwig-Maximilians-Universität München.

Skal øke mobiliteten

Målet med EUs initiativ er å etablere et strategisk partnerskap som skal styrke kvaliteten på høyere utdanning og øke samarbeidet mellom europeiske universiteter.

– Studenter og ansatte ved UiT gis gjennom alliansen en styrket mulighet til å samarbeide på tvers av universitetene innenfor EUGLOH. Mobilitet innen bachelor-, master-, PhD- og postdoc-programmer står sentralt, sammen med visjonen om et europeisk campus. Utdanning er viktig, men vi legger også på en ambisjon om økt europeisk samarbeid innen forskning. Så dette er en unik og spennende mulighet, sier Brekke. 

Begrepet global helse favner dessuten langt utenfor det tradisjonelle helsefagområdet, og rommer faktorer som generell livskvalitet, trygg matproduksjon, vann og avløp og policy making. Prorektoren ønsker å legge til rette for at alle fakulteter og enheter ved UiT kan dra nytte av samarbeidet.

– Deltakelse i EUGLOH vil bidra til å øke mobiliteten blant våre studenter og ansatte, noe som er i tråd med ambisjonene nasjonalt og i EU. Alliansen vil styrke det sømløse samarbeidet mellom partnerne som er med, sier Brekke.

Her kan du lese mer om EUGLOH: UiT inngår i europeisk universitetssamarbeid

Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 20.01.23 14:00 Oppdatert: 20.01.23 15:40
Helse og velferd Om UiT Studentliv / Studier
Vi anbefaler