Slik blir studiestarten ved UiT

– Vi planlegger for mest mulig fysisk undervisning fra semesterstart i høst, og ser fram til igjen å kunne ønske våre studenter velkommen til UiTs studiesteder rundt om i landsdelen, sier påtroppende rektor Dag Rune Olsen ved UiT Norges arktiske universitet.

Studenter sitter ute i sola og leser fag
UiT legger opp til mest mulig fysisk tilstedeværelse på sine campus fra semesterstart høsten 2021. Foto: Ingun A. Mæhlum/UiT
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.07.21 13:00 Oppdatert: 04.08.21 10:23
Om UiT Studentliv / Studier Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard Bodø Mo i Rana

UiT følger anbefalingene fra myndighetene og legger opp til mest mulig fysisk tilstedeværelse og undervisning fra høsten av. Det betyr at det også planlegges for undervisning uten avstandskrav fra semesterstart. I fellesarealer som kantiner og bibliotek vil imidlertid 1-metersregelen fortsatt gjelde.

– Vi vil selvsagt følge de til enhver tid gjeldende smittevernreglene, enten det dreier seg om en undervisningssituasjon eller andre aktiviteter ved UiT, understreker Olsen.

Følg med på fadderordningen

Ved UiT vil gjeldende timeplan for høsten 2021 ligge til grunn. Det betyr at der det allerede er planlagt digital undervisning kan dette gjennomføres. Samtidig vil det være mulig å følge undervisningen fra oppsatt undervisningsrom, såkalt hybrid undervisning.

Påtroppende rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, gleder seg til å ønske studentene velkommen tilbake til campus.
Påtroppende rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, gleder seg til å ønske studentene velkommen tilbake til campus. Foto: David Jensen/UiT

Men semesterstart er mer enn «bare» oppstart av undervisning. For UiT-studentene er en lang rekke aktiviteter på gang de første dagene og ukene av semesteret.

Fadderordningen ved UiT planlegger en kombinasjon av digitale og fysiske arrangementer ved de forskjellige campusene.

NB! For å bli med på fadderordningen må du registrere deg for å bli tildelt en fadder ved studiestart.

Du finner mer om hva som skjer i fadderukene her.

Aktiv Campus - og samskipnad

Ved campus i Tromsø arrangeres i tillegg Aktiv Campus – et tiltak for å redusere ensomhet, bidra til økt livsmestring og mer glede i hverdagen. Aktiv Campus er et tilbud for alle studenter ved UiT. Spesielt ønskes de som ikke fikk den studiestarten de hadde håpet på i fjor, velkommen til en ny start.

Også Samskipnaden planlegger for ekstra aktiviteter knyttet til høstens studiestart. Ved flere av UiTs studiesteder har Samskipnaden egne studentlivloser som vil bidra med gode sosiale lavterskeltilbud til studentene. Samtidig har Samskipnaden en lang rekke andre velferdstilbud du som student kan benytte deg av. Les mer om Samskipnadens velferdstilbud her.

Offisiell åpning

Offisielle studiestartsarrangementer hører også med til semesterstart. UiTs felles digitale semesteråpning skjer på uit.no/startsida mandag 9. august klokken 10.
Dagen etter er det rektors offisielle åpning av det akademiske året 2021/22. Da ønsker rektor Dag Rune Olsen alle studenter og ansatte velkommen til nytt studieår. Prosesjon, kjedeoverrekkelse, taler og musikk – og besøk av blant andre forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim – står på det digitale programmet. Det hele skjer ved campus i Tromsø. Mer informasjon om rektors åpningsarrangement finner du her.

Rektor har også egne åpningsarrangement ved UiTs øvrige campuser: i Harstad 11. august, Narvik 18. august og Alta 20. august. Du finner mer informasjon om disse arrangementene på Tavla.

– Vi vet hvor viktig et tilgjengelig campus er for våre studenter. Vi vil derfor bestrebe oss på å holde våre campus åpne gjennom semesteret som står for døra. Samtidig ber vi alle huske de grunnleggende smittevernreglene og ellers holde seg oppdatert om smittesituasjonen på uit.no/korona, sier Dag Rune Olsen, som tiltrer som rektor ved UiT 1. august.

Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.07.21 13:00 Oppdatert: 04.08.21 10:23
Om UiT Studentliv / Studier Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard Bodø Mo i Rana