Hjelper studenter som sliter

Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet deler ut over en halv million kroner til studentforeninger og studenthus som sliter på grunn av tapt inntekt eller økte kostnader som følge av pandemien.

Portrett Herman Siggerud
– Vi må alle gjøre vårt beste for å holde engasjementet oppe, sier studentleder ved UiT, Herman Siggerud. Foto: UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 17.02.21 08:41 Oppdatert: 17.02.21 08:58
Helse og velferd Studentliv / Studier

– For oss er det veldig viktig å støtte studentforeninger og studenthusene som gjør det de kan for å opprettholde sin drift gjennom pandemien. Det er viktige sosiale og faglige møteplasser for oss studenter som gjerne bor trangt og med lite ressurser. Ikke minst er det viktig å unngå at vi mister foreninger og engasjement som følge av økonomiske utfordringer. Så må vi alle gjøre vårt beste for å holde engasjementet oppe, sier studentleder ved UiT Herman Siggerud i en pressemelding fra studentparlamentet.

Foreningene som får støtte er:

  • City Scene Alta 150 000 kroner
  • Driv studenthus Tromsø 280 000 kroner
  • Håp i Havet 100 000 kroner
  • Tromsø medisinske forening – Endorfin 20 000 kroner

Midlene som fordeles kommer fra en oppspart pott som egentlig brukes til andre formål, men som nå omdisponeres. Hvert år setter studentparlamentet av penger fra semesteravgiften i Tromsø og Finnmark for at nye studentforeninger skal kunne startes opp, og noen år blir det da midler igjen.

– Vi er heldige som har disse midlene spart opp nå og får muligheten til å fordele vår egen lille krisepakke. Det er godt med en gladsak i det som ellers er en krevende situasjon, sier Siggerud.

Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler