Populært vernepleierstudie i Bodø

UiT i Harstad utdanner vernepleiere over hele Nord-Norge, og tilbudet er populært. I Bodø starter et nytt kull opp i januar 2021, og der var det fire søkere pr. studieplass.

Utsiden av Campus Harstad bygningen
Ved UiT i Harstad tilbyr 20 ulike studieprogrammer innen helse- og sosialfag, økonomisk-administrative fag, ledelse og beredskap. Foto: Tomas Rolland, UiT
Rolland, Tomas
Publisert: 16.11.20 08:54 Oppdatert: 16.11.20 11:32
Helse og velferd Bodø

Campus Harstad
Ved UiT i Harstad tilbyr 20 ulike studieprogrammer innen helse- og sosialfag, økonomisk-administrative fag, ledelse og beredskap. Foto: Tomas Rolland, UiT

– Vi hadde 208 søkere på 50 studieplasser i Bodø, og dette er veldig bra, sier Bjørn-Eirik Johnsen, instituttleder ved Institutt for vernepleie ved UiT Norges arktiske universitet.

Med hovedsete i Harstad jobber instituttet med å utdanne vernepleiere i hele landsdelen.

– I tillegg til fulltidsstudier her ved UiT i Harstad, så har vi desentraliserte utdanninger i flere nordnorske byer, sier Johnsen.

Bodø er en av disse byene og studiet er populært.

– Vernepleierutdanningen har veldig god pågang, uansett hvor vi lyser ut. Bodø føyer seg inn i rekken her og det er vi glad for, sier Johnsen.

Bilde av instituttleder og studieleder
Bjørn-Eirik Johnsen, instituttleder, og Kirsti Koppen, studieleder, begge ved Institutt for Vernepleie. Foto: Tomas Rolland, UiT

Utdanner seg der de bor

UiT kjører desentralisert utdanning innen flere fagfelt, over hele Nord-Norge. Mange har et behov for å kunne ta utdanning nærmere der de bor, og en fellesnevner ved de desentraliserte utdanningene er at de hovedsakelig har lokale søkere.

– Denne delen av Nordland har også et stort behov for flere vernepleiere, og det er derfor vi har et slikt desentralisert tilbud. Det er jo en del av samfunnsoppdraget vårt å sørge for å utdanne i og for landsdelen vi bor i, sier Kirsti Koppen, studieleder ved instituttet.
UiT har tilbud om desentralisert deltidsutdanning i disse byene:

  • Bodø – neste kull starter januar 2021
  • Tromsø – neste kull starter januar 2022
  • Finnsnes – neste kull starter januar 2023
  • Alta – neste kull starter januar 2024

Studiene annonseres gjennom lokale opptak og tar opp studenter hvert fjerde år. Hele kullet utdannes, før det starter på nytt. Tre års fulltidstudier fordeles over fire år, noe som gjør det mulig å ta utdannelse mens man jobber.

– For de som er strukturert betyr det at det er mulig å kombinere et slikt studium med en deltidsjobb. Siden vi sprer det over et ekstra år anslår vi at dette tilsvarer at du er student 75 prosent av tiden, sier Koppen.

Rolland, Tomas
Publisert: 16.11.20 08:54 Oppdatert: 16.11.20 11:32
Helse og velferd Bodø
Vi anbefaler