Avgangsutstilling: Avgang Afgang Avgång 2024

14.–16. juni gikk årets bachelorutstilling av stabelen i Kabelvåg. Ni kandidater ble uteksaminert med bachelorgrad i bevegelige bilder. Den avsluttende utstillinga var en stor suksess, med installasjoner, performance og filmvisninger i full kinosal.

Mennesker som sitter i en kinosal
Bachelorstudentene ved Filmkunstskolen i Kabelvåg ved UiT hadde nylig avsluttende utstilling. Foto: Edvart Falch Alsos
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 24.06.24 13:05 Oppdatert: 24.06.24 13:31
Kunst og kultur Om UiT Samfunn og demokrati Studentliv / Studier

Årets avgangsutstilling på Filmkunstskolen i Kabelvåg var den første etter at skolens sammenslåing med UiT Norges arktiske universitet for alvor trådte i kraft, med nytt navn og ny identitet. Tittelen Avgang Afgang Avgång 2024 speiler at bachelorstudentene kommer fra hele Skandinavia.

Studentenes verk viser spennvidden og mangfoldigheten som finnes på skolen, med kunstneriske behandlinger av emner som mobilitet, kjønnspolitikk, fremmedgjøring, mediekritikk, livskriser og det bombardement av lyder og bilder vi eksponeres for daglig.

Programmet var forankret i en stor utstilling med levende bilder projisert fra installerte hjeller på Filmkunstskolen, de ikoniske konstruksjonene man bruker til utendørs tørking av fisk. Her fikk man innblikk i prosessen bak mange av skoleproduksjonene. I skolens galleri ble det presentert en lydinstallasjon laget av Petter Blix, Izabella Englund etablerte en midlertidig garasjekafé med communityevents, og Alma-Oline Weitling produserte en popup-kino i den selvstendige fiskeren Preben Angelsens fiskemottak i Kabelvåg sentrum. Studentenes avgangsfilmer ble vist i skolens egen kino.

I tillegg bød programmet på andre lokale innslag i form av Trommedamene, Kabelvågs paradetropp, Emanuelle Spagnolacchi og Ola Bremnes og andre opptredener fra studentene i løpet av utstillingshelgen.


Kortnytt fra Kunstakademiet, Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Konstituert kommunikasjonssjef (til 1. september 2024), seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler