UiT inviterer barn, foreldre og besteforeldre til workshop under Festspillene i Nord-Norge 

Hvordan ser dere for dere fremtiden ved havet? Bli med på en workshop der dere kan tegne, leke og skrive. Får vi lov - så blir disse ideene med i forskningen vår! 

Viser frem kunst
Lilli Mittner, førsteamanuensis, leder av Senter for arktisk humaniora og Rikke Gürgens Gjærum, viserektor UiT, åpner pakkene med 20 lerreter som kom fra Portugal til Harstad. Foto: Tomas Rolland/UiT
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 06.06.24 14:27 Oppdatert: 06.06.24 14:57
Hav

Vi inviterer barn, foreldre og besteforeldre til å delta på en gøyal workshop under Festspillene på UiT i Harstad. Det blir samskaping og anledning til å leke, tegne og skrive egne tanker om hvordan dere ser for dere fremtiden ved havet. Vi serverer iskrem og popcorn! 

Meld deg på workshopen: «FremTidsLab – bli med på tidsmaskinen» 

Alle rare ideer er velkomne! Hvordan vil fremtidens sjømat se ut? Hvordan skal vi bo ved eller i havet? Hva vil barnebarnets jobb i Harstad være i 2050? Hvordan ser dere for dere fremtiden og kan dere tegne den? Kan dere skrive, fortelle, leke eller tegne deres tanker fra tidsreisen?  

Vi samler alle ideene og diskuterer hvordan vi kan realisere våre ønsker. Om dere gir oss lov, så blir ideene en del av forskningen vår.   

Lilli Mittner og Rikke G. Gjærum
Lilli Mittner, førsteamanuensis, leder av Senter for arktisk humaniora og Rikke Gürgens Gjærum, viserektor, UiT Norges arktiske universitet. Foto: Tomas Rolland/UiT

Bli med på utstilling

Portugal
Utstillingen ble vist i april på strandpromenaden i Sesimbra, Portugal Foto: Jorge Santos, UiT

Etter workshopen går vi på utstillingsåpning. Utstillingen «Å leve med havet» kommer til Harstad helt fra Lisboa i Portugal.  

Utstillingen og workshopen ved UiT i Harstad er en del av det innovative samarbeidet mellom Craft-lab i Tromsø, Sesimbra Maritime Museum, og Senter for arktisk humaniora ved UiT og Festspillene i Nord-Norge.  

Portugal
Vi inviterer deg til å tegne dine ideer om fremtiden. Foto: Jorge Santos/UiT

Vi inviterer hele befolkningen til å se på utendørsutstillingen i Svalbardparken ved UiT på kaia i byen. Åpningen er mandag 24/6 kl.15 - velkommen!  

Mangler du et barnebarn eller en besteforeldre – ta kontakt med viserektor Rikke Gürgens Gjærum så kobler vi dere på tvers av generasjoner.


Kortnytt fra UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver