Høytidelig mastergradsavslutning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Fakultet for naturvitenskap og teknologi inviterte 3. juni 2024 uteksaminerte mastergradskandidater studieåret 2023/2024 til feiring.

Mastergradsavslutning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi.
Mastergradsavslutning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Foto: Kai Mortensen
Portrettbilde av Wilhelmsen, Anne Marit
Wilhelmsen, Anne Marit anne.m.wilhelmsen@uit.no Seniorrådgiver
Publisert: 04.06.24 08:22 Oppdatert: 04.06.24 14:48
Energi Naturvitenskap Om UiT Studentliv / Studier Teknologi

Fakultet for naturvitenskap og teknologi uteksaminerte i studieåret 2023/2024 totalt 130 nye mastergradskandidater. Masteravslutningen fant sted i et pyntet auditorium i Teorifagbygget, hvor til sammen 73 nye mastergradskandidater ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi hadde møtt opp for å bli gjort stas på og få en hyggelig avslutning på sitt masterstudium ved fakultetet. 

Fikk gave fra fakultetet

Studentenes tale ble holdt av Iver Schei Nørve, sivilingeniør innen anvendt fysikk og matematikk. Foto: Kai Mortensen

Opptil 260 stykker deltok på arrangementet, og fikk se kandidater fra våre studieprogram i sivilingeniør i energi, klima og miljø, sivilingeniør i anvendt fysikk og matematikk, sivilingeniør i romfysikk, master i fysikk, master i samfunnssikkerhet, lektor i realfag, master i geologi, master i informatikk og sivilingeniør i informatikk. Alle de oppmøtte kandidatene fikk gave fra fakultetet.

Avslutningen ble ledet av prodekan Hilja Huru, og studentenes tale ble holdt av Iver Schei Nørve, nyutdannet sivilingeniør innen anvendt fysikk og matematikk. Tromsø Akademiske Kvinnekor stod for musikalske innslag.

Delte ut priser

Det ble også delt ut to priser under arrangementet. Vinneren av prisen Beste masterkandidat 2023 gikk til Teodor Dahl Knutsen, som avla sin masteroppgave i matematikk ved Institutt for matematikk og statistikk, med tittelen "Codes, matroids and derived matroids". Veiledere har vært professor Trygve Johnsen, IMS (hovedveileder) og førsteamanuensis Hugues Verdure, IMS. Teodor Dahl Knutsen mottar en gave på kr 10.000,-.

Komiteen beskriver masteroppgaven som et imponerende stykke arbeid, der det tas utgangspunkt i ulike definisjoner av

Vinneren av Beste masterkandidat 2023 Teodor Dahl Knutsen. Foto: Kai Mortensen

begrepet deriverte matroider, som har tiltrukket seg økende interesse blant informatikere og matematikere (innen kombinatorikk) i de seinere år.  Masteroppgaven holder god forskningsmessig internasjonal standard. Vinneren jobber i dag ved Kongsberg Defence and Aerospace, men har like fullt utmerket potensiale for forskning. Mastergraden hadde et karaktersnitt på A. Fakultetet gratulerer og ønsker lykke til videre!

Studentutvalget ved NT-fak delte ut Undervisningsprisen 2024. Prisen kåres på bakgrunn av nominasjoner fra fakultetets studenter. Prisen på kr 20.000,- gikk i år til universitetslektor Grethe Stave ved Institutt for teknologi og sikkerhet. Hun ble nominert av studenter ved Bachelor internasjonal beredskap (BIB 22), som hadde mange lovord om underviseren sin:

«…Grethe er etter vår mening en ekstraordinær foreleser som utmerker seg gjennom sin unike kombinasjon av kreativitet,

Vinneren av Undervisningsprisen 2024 Grethe Stave. Foto: Kai Mortensen

brennende engasjement og stå-påvilje for studentenes beste. Hun utviser en spesiell evne til å motivere og inspirere, noe som gjør den lange studiedagen fra klokken 0815 til 1900 på samlingsukene veldig engasjerende og berikende for alle som er så heldig å være en del av hennes forelesning.

Grethe er en virkelig ildsjel. Hennes engasjement er veldig merkbart, og det smitter over på oss studenter som igjen viser større dedikasjon og motivasjon i emnet. Hun er en enestående foreleser som med sin kreativitet, motivasjon, utrettelige innsats har en betydelig positiv innvirkning på oss studenter, både innen akademia og personlig utvikling...».

Fakultetet gratulerer Grethe Stave med prisen!


Kortnytt fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Institutt for informatikk, Institutt for matematikk og statistikk, Institutt for geovitenskap, Institutt for kjemi, Institutt for fysikk og teknologi, Institutt for teknologi og sikkerhet
Wilhelmsen, Anne Marit anne.m.wilhelmsen@uit.no Seniorrådgiver
Vi anbefaler